Monday, October 25, 2010

.abang rumah sebelah

.

Salam Readers~

Tension tul. Abang-rumah-sebelah neh suka bikin I hot. Esok I exam. First paper. Dah lah paper yang I tak berapa nak suka sebab banyak benda kena hafal. Paper MGT420 (Management). Nasib baik esok exam petang, bukan pagi.

Sabar jer lah mak ni nyah. Baca notes, nak hafal notes tapi tiba-tiba terkejut. Kejap-kejap bunyik handphone abang-rumah-sebelah. Lepas 5 saat, bunyik lagik. Lepas 5 saat lagik, bunyik bunyik dan bunyik. Grrr.. Kuat pulak tuh. I syak abang-rumah-sebelah tengah main sms dengan girlfriend beliau.

Rumah sewa I dengan rumah beliau bersambung. Maksudnya, berkongsi dinding yang sama. Rumah sewa I neh rumah papan. So, memang suara beliau boleh tembus terus ke rumah I. Beliau kentut pun I boleh dengar. Ok tak. Itu tipu. Mesti dia kaver punya. Keh keh keh.

Geram. Geram bukan sebab I tak dapat main sms dengan boyfriend I, tapi geram sebab beliau memekak. Ok fine. Sebenarnya I jeles jugak sebab tak ada sapa-sapa nak main sms dengan I. T_____T

Saat entry ini di tulis, abang-rumah-sebelah tengah gayut telefon. Dem. Tergelak-gelak. Tergedik-gedik. Rasa mau bagi beliau makan kasut size 5 jer. Grrr! Tadi aman sekejap sebab abang-rumah-sebelah keluar. Mungkin sebab beliau pergi makan kot.

Kadang-kadang abang-rumah-sebelah ni bawak balik kawan. Kawan beliau pun suka main sms. Bunyik sms dekat handphone beliau macam ni "Action beep..Beep beep beep beep.." Tension tau tak! T_____T

Abang-rumah-sebelah ni hensem. TAPI, tak sesuai jadi bakal suami. Di ulangi, tidak sesuai. SEBAB sepanjang I duduk dekat rumah sewa ni, setiap kali time solat jumaat, mesti beliau lepak dekat rumah. Rasa dah lebih dari 3x jumaat. Haishh....harap muka jer hensem.... REJECTED.

Bai!

22 comments

Nurul chumel said...

haish..abg yg i nampak hari tu naik moto tu ke??huhu..

♥yaya♥ said...

x g solat jumaat lah tuh :p

Heidi Shafiq said...

u pun tak pegi..!!!

zuk zuhaiza said...

baru je nak suruh tolong ngoratkan.
tak jadilah...reject2..hehe

mesti guna volume 5 tuh..huhu

NURUL IZZATY said...

kak.:) kuikuikuik suke ah bce blog akak :) heheh style ah. len kali baling smpah je kat uma abg sebelah.cm citer P.ramlee tu..hehe dok perati abg tu eh.len kali kl dy ta p solat jumaat,akk ajak la p solat jumaat sme2.mesti dy giler bengang,heheh nyway gud luck pekse.do ur best!!

Aizuddin Hanis said...

ciannye.....sabar jelah...wish good luck for final exam..cayok2x

Amanda Sasha said...

krim slm abg sebelah.hahaha

puteriqaizyan said...

hahaha.hish3.. mmg kene rejek la laki cmtuh.muke ensem tp jumaat tak pegi.
agk2 smyg yg wajib tu cner la..err..

[z@ck] said...

hahaha..apa kata you pun buat macam tu? buka lagu kat laptop kuat2.tgok sikit dia nak marah ke tak.hahaha

.::WaNiE::. said...

hahaha fail yeh intan??

Anna Boleyn said...

hehe adeyyy~ ceit mmg x sesuai jd bakal suami. hensem tp x pergi smayang jumaat lbeh 3 x apa cer. kan. huhu

.s.o.f.i.a. said...

sabor jer la...... cuba beli headphone, tak pun earplugs. earplugs baru RM3 sepasang. he he.....

mysara said...

ish...payah kalu mngngu ni kak...
kne guna kapas nak study ni...hehe

Dayana Nasir said...

hoho..sabar..sabar..ape kate awk plak yg wat bunyi msj kuat2 tu..anta je sms nak cek balance ke kan..hehe

maisyara Pot! Pot! said...

fon abg sblh rumah u tu pasang bass ke? haha xD



goodluck dear :)

Mr feckry said...

lu pasang je khutbah jumaat tv1 kuat2 time tu

HaFizRahMaN.com said...

jom kita sms dua..hahaha..pastu u guna ringtone paling pnjang ,pling bngit n paling kuat so that abang-ruah-sebeblah u tu rasa balik apa yang urasa..haha

PinQib said...

heheh.. sabar je lah.. adat berjiran

Latest entry di:
Aku dan makanan

wa kaljis said...

kesian abg2 sebelah rumah tu.. tak baik cakap dorang mcmtu tau.. kita kena bersangka baik ngan dorang.. mungkin dorang tu mmglah hemsem tp sebenarnya abg2 bangla... kekeke... larikkkk...

MissNafa said...

haha :) kesiannye.. GoodLuck Cik Intan.. kalau i kat USM pun i ngn membe2 suka tinjau abg2 g solat jumaat. then kitorg letak label rejected pd yg pg solat jumaat tuh lepas imam dah abes baca khutbah.

bukudiarysofea said...

haihh baru nak ngorat...

neway good luck sis !!!!!

Are-Gya said...

hahahahhah..jauh kn diri...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13