Tuesday, October 19, 2010

.bangun lah sayang....

.

Salam Readers~

*sambungan dari entry ini*

"Akak, akak kena kuat kak,
Kita tau kita cuma pandai nasihat
tapi akak yang rasa
Tapi apa-apa pun, akak mesti kuat"

"Akak jangan nangis.
Kalau akak nak nangis, nangis hari ni jer
Esok jangan nangis lagi"

"Akak, sabar tu kan ajaib"

"Allah swt sentiasa ada dengan kita kak.
Akak jangan risau.."

"Akak, akak cerita je apapa dengan saya.
Mana tau nanti saya ada masalah,
saya boleh share dengan akak"

"Akak kena makan banyak-banyak
akak dah kurus sangat"

"Akak kalah sebab berat akak tak naik,
jadi akak kena belanja saya makan ayam penyet"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Izzati, kita tak kisah kalau kita kalah, kita kena belanja Izzati makan ker apa ke.. Kita tak kisah semua tu.. Yang penting sekarang, kita nak Izzati kuat.. Nak Izzati sedar... Lawan penyakit tu.. Izzati dah janji dengan kita nak datang Melaka. Nak jumpa kita, Zana dan Muz..

Izzati selalu suruh kita kuat time kita nangis-nangis call Izzati. Izzati selalu suruh kita sabar. Jadi, kita nak Izzati kuat dan sabar dalam menghadapi dugaan Allah swt ni...

Kita, Hairi, Hana, Luqman, Yatie, Zana, Ily, Ej, dan ramai kawan-kawan DSG dan GIS yang lain, doakan agar Izzati cepat sedar, cepat sembuh, dan kembali macam dulu.. Kita masih perlukan Izzati lagi.

Izzati yang kita kenal kuat.. Izzati yang kita kenal happy go lucky orangnya... Kami semua dekat sini doakan agar Izzati cepat sembuh.. Kami semua sayangkan Izzati.. Rindu gelak tawa Izzati.. Gurauan Izzati...

Kita rindu nak call Izzati macam dulu-dulu.. Sms dan YM macam selalu... Rindu nak Izzati & Hana menyemak dan memenuhkan wall Facebook kita... Dah lama tak komen-komen macam dulu kan? Cepat lah bangun sayang...... Cepatlahh bangun.. Baru 2-3 hari lepas kita gelak-gelak dekat telefon...... Kita dah rinduuuuu niii... Bangun lah sayanggg......... :-( "
.
.
.
.
.
.

Hmm...tadi I dapat sms update lagi dari kawan I. Dia dah pergi melawat Izzati dekat ICU. Kawan I cakap,

Keadaan Izzati nampak stabil walaupun koma. Nampak ade pergerakkan sikit pada mata. Muka dia bengkak, bibir luka, dahi kiri berjahit. Doc tunggu tindakbalas dalam mase 48jam. If ok, diorang akan proceed untuk pembedahan untuk anggota lain sebab sekarang ada bleeding dekat otak kiri.

Ya Allah swt..
Sungguh mencabar dugaan yang
Kau beri kepada adik aku, Izzati... :"(
Aku doakan semoga Izzati cepat sembuh...
Aminnnnnnnnn....

Semua orang sayang Izzati. Semua orang tak berhenti berdoa untuknya... Menurut kawan I lagi, orang yang langgar Izzati, langsung tak melawat Izzati di hospital. Mana pergi peri kemanusiaan dia? Kalaupun Izzati yang bersalah, melawat lah Izzati sebab dia tengah bertarung dengan nyawa. Janganlah kejam sangat..... Ish...I rasa terkilan sangat :"(

Masa kita susah dan senang,
Allah swt tetap ada bersama kita kan?

Nanti kalau I dapat apa-apa info, I akan update lagi. Thanks korang sebab tolong sama doakan agar kawan I selamat. Jasa korang hanya Allah swt yang dapat balas. I hargai sangat-sangat.

Bai!

I cuba untuk tidak menangis
Tapi airmata tak nak berhenti mengalir
:-(

22 comments

kata kila said...

sis kenapa?

kema said...

sabar sis...insyallah kwn sis akn sedar..
kita doa n buat slt hajat smoga dia selamat n sihat mcm dlu..

kema pon wase nk nangess~ huhu~...

puteriqaizyan said...

sis..sbr ye.bykkn berdoa.bykkan bace Yassin jugak..
smga die cpt smbuh..

mia said...

teruskan doa sis..same-same bagi semangat pada adik tu..amin..

aLya said...

bace nie rase cam nafas kat tekak..
sabar yer intan..
same2 kite doakan 2k izzati..
insyaALLAH..die kuat sbb die taw die de kawan yg kuat cam intan.. :-)

Are-Gya said...

sabar ye..

kata izati sabar tu ajaib..
ingt kata2 dia..

izati sgt kuatkan?*mengikut cerita blog ni..

makanya kita kne kuat mcm dia..seksa dia klu kita menangis..
doa sja yg mampu skrg..

org yg melanggar...
"ko akn tau bile ko yang kne or org yg tersyg ko kne..INGAT! DUNIA INI IBARAT RODA"


yup sy xknl izati..tp sebgai teman seISLAM sy akn doakn skali..

p/s: teringat arwah khalisah.. :')

HaFizRahMaN.com said...

i baca pon sedih...=((....cmna??dia dah transfer g penang ke??or still dekat HSAH???

FiqaSaleh said...

semoga izzati cepat sembuh dan intan gembira selalu..

ezzyra said...

semoga izzati kuat utk melawan...amin...

.s.o.f.i.a. said...

me yang tak kenal pun nanges...... semoga dia kembali sembuh. amin~~

intanurulfateha said...

@kata kila

kwn sis eksiden :(

intanurulfateha said...

@kema

tu laa..
cume solat n doa je yg mmpu sis buat skng nehh

intanurulfateha said...

@puteriqaizyan

tenks iqa
aminnn~

intanurulfateha said...

@mia

tenks mia
aminnn~~

intanurulfateha said...

@aLya

zati yg slalu suruh i jd kuat
i x leh la klu die xde :(

intanurulfateha said...

@Are-Gya

hmm tenks zira
tenks sgt :(

intanurulfateha said...

@HaFizRahMaN.com

rse kt SP lg

intanurulfateha said...

@FiqaSaleh

aminn~~

intanurulfateha said...

@ezzyra

aminnn~~

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

insyaAllah
aminn

Lady Waleane said...

baca entri2 kamu tentang zati buat sy tak henti nangis. :'( dah lama lost contact ngan dia. baru beberapa bulan bertemu di fb. sedih sgt bila dapat berita ni. zati mesti kuat. dia kan lincah.

intanurulfateha said...

@Lady Waleane

insyaAllah
zati pun da semakin sehat skng
i pun tym type entry, berjurai3 airmata kuar
huuu T__T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13