Sunday, October 10, 2010

.bukan kakak yang baik

.

Salam Readers~

I tahu I bukan kakak yang baik. I ni teruk. Pemalas, kuat nangis. Haish, ntah apa-apa jer. Tapi, adik-adik I semua bagus-bagus. Semua baik-baik.

Dari kiri, Along, Yeop, Adik & I.

Yeop dah kerja, jadi cikgu :") Tapi temporary sementara dapat kerja tetap. Dia dah ada degree dalam Sains Kimia. Adik pun rajin, selalu tolong mama jaga nenek dekat rumah, tolong suap nenek makan. Tahun ni dia form 4.

Chacha pulak dah pandai pakai tudung. Kelmarin mama call I, mama cerita lah yang hari jumaat lepas, mama pakaikan chacha tudung ke taska. Gila comel muka dia. Dah lah tembam! Pipi macam nak kena gunting jer! He he. Bila lah nak tembam macam beliau ek? Tapi tengok muka dia lama-lama, rasa macam nak lempang! Heeee~~ Semua orang sayang Chacha. Tak ada yang tak sayang.. B pun sayang chacha kan? :") Sebab chacha sayang b! Angah pun sayang b T__T

Bagus kan adik-adik I?

Tadi I tulis kat FB Mama I. Baca sendiri lah. Malas nak explain lagi. Kuikuikui~ Kalau sem depan mama belikan I kereta, murah rezeki mama. I mintak viva jer, kalau nak belikan suzuki swift laaaaaaaaaagik bagus! Aminnnnnn~~

Mama I sporting kan? Mintak duit terus dapat. Tak silap I, tak sampai seminggu lepas, mama bagi I RM100. Ni I mintak lagik RM100. I pun tak tahu apa I buat, tiba-tiba duit dah habis. I neh memang suka habiskan duit mak bapak kan? =.="

Then tadi, Abah pulak call I. Abah tanya, esok (ahad) nak ikut pergi KL tak? I cakap, I ada module. Wajib pergi dari 8 pagi sampai 6 petang. Then abah tanya lagi, ada duit makan tak? I cakap lah, ada. Mama dah bagi seratus. Then abah cakap, "Tak apa lah.. nanti abah bankin lagi k.. Jangan tak makan. Demam lagi ke? Ubat dah makan belum?" Heeee.... Sayang betul abah I dekat anak beliau yang gedik soang ni kan? :) Tapi asal semua nak suruh I makan ni? I ni bukan nya kronik sangat pun sakit.

Haish, I rindu lah dekat adik beradik I, Yeop, Adik & Chacha. Rindu dekat Mama, Abah, Nenek. I rindu dekat kakak I. Hmm...cepat lah habis semester ni. Cepat lah cutiii... I nak balik rumah.Tiba-tiba rasa homesick yang teramat! T______T

Bai!

Ni scheduled entry :)

34 comments

mia said...

sweetnyeeee...ahhahhaah

(: syai_sharif :) said...

hehe idea yang bagus nak bodek ibu! (^^)v

Nurul chumel said...

u beruntung..sebab ada family yg betul2 jaga u..tapi i lain..memang i bahagia dengan b..kdg2 tak, tp family i tak mcm family u.. :(

mysara said...

same la kak..
mai pn rndu kt adik2...
xsabar nk jmpa dorg...

iQaChumel said...

hahaha sis..kelaka pun ada
bila baca.gedik.
mama sporting gila.da dpt duit cpt
makan.da kronik la kalau BML x normal :P eh adek sis hensem.tp br form4.
tak pe la =___='

Heidi Shafiq said...

"mama.. belikan angah ubat cacing kerawit.. sbb tu badan tak naik2.."

aishahumairah said...

home sick juga..
rindu nk balik...

chenta aziearem said...

beshnyew..
T.T
:((((((((((((((((((((((((

ayu... said...

huhuhu...homesick gk....T_T...:(

Rowena Chasez said...

chacha comel..
hey...
jgn ckp tau dear..
u kakak yg baik..
i tau tu..
:)

puteriqaizyan said...

hehe.. sporting tol mama sis! i like ;))

get well soon sis <3

.s.o.f.i.a. said...

lorh..... kalau u turun kl bley hang out arini (ahad)..... me in kl gak. =)

BLOG PUTERA YUSOFF said...

jgn lupe g mkn pas ni. hehehe

Diyanarghhh said...

kak intan

kirim salam kat adik boleh tak

Miahehe,tak da lah gurau-gurau jer

✿ CikCimi said...

yee.
homesick.
:"(

bukudiarysofea said...

nak duet jugak ~~ ;C

Hizami Rahim said...

wah.
sporting gila ur mom.
XD

intanurulfateha said...

@mia

tq :")

intanurulfateha said...

@(: syai_sharif :)

hehe gudlak~

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

jgn ckp cmtuuu
x baek tauu :"(

intanurulfateha said...

@mysara

:") hee

intanurulfateha said...

@iQaChumel

heh, gatal ekk ;p

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

dem!

intanurulfateha said...

@aishahumairah

jum balik!

intanurulfateha said...

@chenta aziearem

knp u sedihhh ni

intanurulfateha said...

@ayu...

jum baliK!

intanurulfateha said...

@Rowena Chasez

i x baek mne punn :"(

intanurulfateha said...

@puteriqaizyan

tq syg~

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

i g upm, klang jerr
dgn fmly..
so susa nk hang out
nxtym k syg!

intanurulfateha said...

@BLOG PUTERA YUSOFF

ok :")

intanurulfateha said...

@Diyanarghhh

adik yg mne satu? ;p

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

nt free balik ruma k syg!

intanurulfateha said...

@bukudiarysofea

nahhh! ;p

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

yes, she is :")

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13