Tuesday, October 5, 2010

.cinta parking motor

.

Salam Readers~

UiTM Kampus Bandaraya Melaka (KBM) tak macam UiTM kampus lain. Sebab dia cuma ada satu bangunan setinggi 17 tingkat jer. Eh, 16 tingkat kot. Eh ntah lah.. Tapi yang penting, bertingkat-tingkat lah. KBM ni terletak di tengah-tengah bandaraya. So, parking kereta atau motor memang terhad.

KBM ada sediakan parking kereta dan motor untuk student dekat level bawah tanah. Dekat situ parking free, cuma kena ada stiker UiTM lah.. Kalau nak parking betul-betul depan KBM, kena bayar RM1 sehari. Kopak lah I kan? So, I parking lah skuter buruk I dekat tempat parking free tu.

Kalau dah namanya free, kena lah compete dengan student lain. I selalu bernasib baik sebab dapat parking sebab I datang awal. Err tak ada lah awal sangat pun sebenarnya. He he. Tapi yang masalah problem I sekarang ni, bila I parking skuter I, mesti ada jer yang block skuter I lepas tu. Grrr! Bila I dah habis kelas and nak balik rumah, mesti I tak boleh nak keluarkan skuter I. :"(

Tapi mesti ada jer lelaki ganteng yang tolong I. Kuikuikui~ Kalau I tak mintak tolong pun, mesti doang dengan gentleman-nya datang sendiri dekat I. Keh keh keh. Malu ai yu.. Hilang macho I sekejap bila nak kuarkan skuter pun tak lepas. =.="

Macam tadi, lepas I habis kelas, I nak kuarkan skuter, tapi tak boleh. I diam jer, tiba-tiba ada seorang lelaki datang dekat I, tanya I "Boleh tak keluarkan? Meh I tolong" Heeeee~ I sengih jer lahh.. ;D "You course apa? Baru habis kelas ke?" "Cantik you hari ni.. Dah lunch ke belum?"Ada number handphone tak?" Ok tipu. Soklan-soklan tu cuma imaginasi I jer. Soalan yang first tu jer yang betul. Kuikuikui~

Weh korang! Gila ker? Ingat I neh desperate sangat ker? Cis! I bukan macam tu lah, bila doang tolong I, I cakap "Thanks" dan senyum sikit. Sikit jer, tak de nak senyum meleret-leret. Lepas tu cepat-cepat blah. I kan pemalu. Takkan I nak stay lama-lama kat situ. Jatuh saham gua bai.. Gua tau lah gua single, tapi gua bukan desperate pun nak layan laki-laki kat KBM tu...

Haishhh....takkan lah nak jatuh cinta dekat parking motor. Tak cool langsung! Lalalalalalaaa~~

Bai!

26 comments

kata kila said...

miahahhahahaha..ingat ty soalan betul2

mysara said...

mana tau...
bertemu sum1 plak 6t...
haha

syaza kelyza said...

hahaha , gile comel ;)

nurkaloi said...

uwhhh
ku ingat memg betol2 laa ade tayangan kenal kenalan
upenye imaginasi jer yerr...ekeke

bagus~~
saham kene jaga arrr.

Cik Rara said...

lorr budak kbm ke?? patut cm pnh nmpak.. huhu

Nurul chumel said...

haha..
tapi mana tau kan??
heheh.. :)

.s.o.f.i.a. said...

ha ha......... tajuk punya la gempak. ingat cinta berputik di petak parking..... =)

/Dayah//Nurul/ said...

jatuh cinta mcm mana ea~
soalan dari KBM meleret2 kan. keh3














haha, jg diri intan :)

Neynie Azhan said...

comel pe sis..jatuh cinta pandang pertama gteww.hehe

iQaChumel said...

phewit...
kena ngorat ke.hahah

Nadzura Abdul Rahman said...

kan akak da cakap lokasi2 yg terbaek utk mencari chenta!

intanurulfateha said...

@kata kila

x de maknenye kila oiiii ;p

intanurulfateha said...

@mysara

ah x mo x mo!
nak "dia" soang je
lalalalala~~

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

sis mmg comel pun
muahahaha~ ;p

intanurulfateha said...

@nurkaloi

kekekekek
betul~~ ;p

intanurulfateha said...

@Cik Rara

eh kalau nmpak i, tegur! ;p

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

tak mooooooooooo
tak nk yg laen dahhh

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

kkekekkeke
x mo lah yunk
u noe me kan? ;p

intanurulfateha said...

@/Dayah//Nurul/

soklan ape syg?

tenks dayah
jgn risau :")

intanurulfateha said...

@Neynie Azhan

ekekkeke
x de mknenyeeeeeeeeeeeee
weK! ;p

intanurulfateha said...

@iQaChumel

hahaha mne de
sape lah nk ngorat sis neh ;p

intanurulfateha said...

@Nadzura Abdul Rahman

haha tips yg baek kak!
jumpe kt dpn toilet atau kat cafe kan? ;p

agak-agak akak jumpe abg helmi kt cafe ke dpn toilet ek?
muahahahahaha ;p

shahirahkhairudin said...

owh.. student KBM.. rindu KBM damn much.. dulu kotaprg tak dapat pun park kat basement.. kene bayo.. isk..isk..sedey..

stadi rerajin k.. da nak exam.. all d best !!

psstt.. siswa KBM selalunya gantang2.. ekeke..

intanurulfateha said...

@shahirahkhairudin

ex-kbm ke?
cos ape dlu?

shahirahkhairudin said...

kos accounting dear :)
yerp ex kbm.. besh !! yang tak beshnyer pagi2 kene berebut lif.. *ngee*

intanurulfateha said...

@shahirahkhairudin

hehe tu la psal
sep bek i kecik
leh selit3 ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13