Wednesday, October 27, 2010

.kisah budak penghantar pizza dan ibu ayam

.

Salam Readers~

Hari tu I ada order pizza online. For the first time I order online. Mula-mula, I register lah dekat internet. Prosedur dia senang jer. Tapi bukan itu yang I nak cerita, tapi I nak cerita pasal budak penghantar pizza.

Masa I register online pizza hari tu, I kena letak no handphone, alamat, nama penuh dan macam-macam details lain, nanti senang pihak Pizza Hut nak send pizza. Then beberapa minit lepas I order, ada num handphone 010890**** call I.

Pizza : Hello, ni Cik Intanurulfateha ker?

Intan : Yer saya.

Pizza : Rumah cik dekat mana yer?

Intan : Dekat sini.... bla bla bla~~

Then lepas letak fon, I pun tunggu lah pizza sampai. Dalam 10 minit lepas tu, no 010890**** call lagi. Dia cakap dah ada depan rumah. So, I pun keluar. Ehemm ehem budak penghantar pizza tu agak hensem. Hiks. Tapi dari muka dia, I tau, dia budak lagik. Mungkin dalam 19-20 tahun.

Then lepas settle bayar dan ambil pizza, budak tu pun blah. Tapi 10 minit lepas tu, handphone I bunyi meset pulak.

"Hi Intan. Boleh berkenalan?
Saya Syam (bukan nama sebenar) yang hantar pizza tadi"

"Ohh haiii"
(I pun tak tau apsal I reply. Dem)

Lepas tu budak tu pun meset-meset I, tanya umur I lah, apa lah.. Dia tak caya umur I 24 tahun sebab umur dia baru 19 tahun. Lepas tu cakap nak kawan dengan I. I cakap, nak kawan, kawan lah. Lepas tu dia tanya pasal boyfriend. Dem. Soklan paling I tak suka. I terus tak reply dah sms dia. Gedik betul budak neh. Dasar budak hingusan, ada hati mahu mengorat kakak yang dah tua berkedut ini? Huh!

Peristiwa ini berlaku hampir sebulan yang lepas. Tapi tadi, tiba-tiba tergerak nak order pizza online lagi. Tapi masa pizza tu sampai rumah, I tak ada sebab I keluar dengan housemate, beli kek besday untuk housemate I yang lagi soang. Maybe budak penghantar pizza tu datang rumah I lagi. Tapi fuhhh nasib baik I tak ada dekat rumah. Hihihi~

Tapi baru kejap neh budak penghantar pizza yang hari tu call I. Eh lupa nak cakap. Ni scheduled entry tau. Sekarang dah pukul 2.05 pagi. I publish entry ni pagi esok jer. Ok sambung. Sumpah I tak cam suara dia mahupun nombor handphone dia. Sebab I tak save pun nombor dia. Muahahaha~~ Dia tak penting kot. Lagi penting Encik Mutiara Lipat I. Awww~~

Lepas dia sentap dengan I sebab I tak cam dan tak save nombor handphone dia, dia pun letak lah telefon. Tapi dia sms I, cakap ada benda nak cakap.

"I nak cakap something ni.
Kejap jer"

"Apedia?"

"U ada boyfriend tak?
Honest."

"Tak ada"

"Ohh, I tau u tak kenal I lagi.
I pun tak kenal u.
Benda ni I cakap tapi I tak mengharap apape lah.
U nak tak nak, tak per. Hmm"

"Apa yang u merepek ni?
Haish"

"Ahad ni budak-budak I ada buat konvoi pergi PD.
Semua budak 125. Semua bawak awek.
I tak tau nak bawak siapa. I tak ada awek.
U ikut I boleh? Haha segannya"

"Errr sorry. Tak boleh lah"

"Owhh tak per lah =)"

HAHAHA. Pelik kan? Dah lah tak kenal, pernah jumpa sekali time dia hantar pizza dekat rumah I, lepas tu terus nak ajak I pergi PD sama dia. Gila hape. Desperate betul. Dia tak takut ker I culik dia lepas tu I jual dia dekat Siam? I neh ibu ayam sebenarnya. Lalalala~~

Bai!

47 comments

Intan Nurlemsha said...

berhati2~~~
trick je tuh bahaya!

- Princess kitty - said...

klakar la sys intan nih..
die tak caye umo sys 24 sbb nmpak sys awet mude kot.. ^_^

.::WaNiE::. said...

hakhakhak

gigih mengurat nak bwk intan pegi pd

jgn ikut ok intan :)

noor afzan said...

ngong la budak itu.
tak ada ciri2 gentlemen langsung.
huh~

jangan di layan lagi intan..
budak penghantar pizza boleh dikait dengan mat rempit.
takut woo mat rempit nih.

Heidi Shafiq said...

fuiyooo... minah rempit...

Mario said...

haha...bahya intan ni...ekeke

/Dayah//Nurul/ said...

haha. intan ada admirer! bdn kecik intan nak jadik mak ayam. tak caya :P

Nurul chumel said...

wow!
ibu ayam..ni anak ayam.. keh3!!~

.s.o.f.i.a. said...

kalau ibu ayam sekerempeng macam keropok keping, 'anak ayam' lagi suka sayang...... he he.......

jaga diri. kang dia pi hantar piza, culik u sumbat lam kotak belakang motor dia, sapapun tak sedar..... abang sebelah umah opkos dok sebok main SMS, sure tak sedar...... =)

eykameow said...

pergh dasar mat rempit ! but tak semesti nya umur 19 semua hingusan tau sis... lalalala~ hehee :P


*ehem. siapa kah mutiara lipat itu?!

KimiCnoL said...

smart jgk kn g pd bwak moto pizza hut..ehehehe

ChiLaBaey's Spot said...

Kali pertama masuk ke blog awak ni... Nice blog...

Jom join contest saya... Tarikh tutup tak lama lagi ni... Hadiah best... :)

http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

faradeeba said...

bdk pizza tuh mmg desperate hbs.
hahaha
lg2 tgok kak intan yg comel lote nih.
funny la.
x hbs glk lg nih.


xD

hakimfaridzul said...

miahahahahahahahaha..

sis kembang la tu...ye, dia ingat sis muda remaja mcm dia.ngeh ngeh ngeh

nmpk sngt budak tu deperado!!!hak3
jaga diri sis!

FiqaSaleh said...

hehehehe... part yg intan nak culik die tu..lawak.. hehehhe :p

New Entry "cinta yg hilang"

~ ReD ~ said...

wahhh! gila berani mamat hingusan tu.haha:P

Myra Arshad (: said...

grr~ apa punya laki la macam tu. haissh. jgn d layan sis! huhu

♥CIK SHA♥ said...

intan yang culik die ke die yang culik intan??ntah2 die bapak ayam..hahaha..

ieQa sWetLuv said...

haishh laki ni bahaya betol.. dear, hati2 di jalan raya okeyh =)

zuk zuhaiza said...

gile desperate nak awek..huhu

iQaChumel said...

hahah gila la sis.
patut la kena ngora dgn bdk2.
da muka pun cm bdk.haha

✿ CikCimi said...

ibu ayam ~~
plez jual sy yg comel nih.
haha.

intanurulfateha said...

@Intan Nurlemsha

baek! ;p

intanurulfateha said...

@- Princess kitty -

hahha bekedut intan neh~

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

btul kak!
x teringin pun nk ikut
euwww~

intanurulfateha said...

@noor afzan

btul kak
kite pun takot!

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

lu diam
gua tau lah gua tade kete!

intanurulfateha said...

@Mario

haha bkn i yg bahye
budak tu yg bahye ;p

intanurulfateha said...

@/Dayah//Nurul/

bdan je kecik
tp dah BESARRRRRRRRRRRRR tau! ;p

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

u macik ayam ler ;p

intanurulfateha said...

@eykameow

mutiara lipat?
heeee nt sis ceta! ;p

intanurulfateha said...

@KimiCnoL

hahhahha smart ah sgt! ;p

intanurulfateha said...

@ChiLaBaey's Spot

tq!
dtg lah slalu~~~~

intanurulfateha said...

@faradeeba

haha gelak tutup mulut
nt masuk lalat~ ;p

intanurulfateha said...

@hakimfaridzul

hahah mne de kembang maaa ;p

intanurulfateha said...

@FiqaSaleh

ekekekke lawak ke? ;p

intanurulfateha said...

@~ ReD ~

ngeeeeeee~~

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

oke sygs~

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

hahhaha mesti lah i yg culik die ;p

intanurulfateha said...

@ieQa sWetLuv

oke!: ")

intanurulfateha said...

@zuk zuhaiza

kahkah tau xpe!

intanurulfateha said...

@iQaChumel

elehhhhhhhhhhhh die pun same! ;p

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

meh sini nk jual
jual kt ocean ;p

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

heeeeeeeee~
jahattttttttttttttt!

Anna Boleyn said...

hahaha budak 19 thn c's?? buat jd ana ikan la. muahaha. jeles dengan c's. org akan sentiasa ingat c's budak umur 17 thn lg. hehe

intanurulfateha said...

@Anna Boleyn

haha kalau die kaya xpe
huahuahua

Secret Drifter said...

kak Intan muka mcm ChaCha sbb tu nampak muda =P

ooo that guy hati2 la.. btw yg bodoh sgt.. dia xleh ambil maklumat u n guna untuk mengorat !!!

sbb itu melanggar polisi Pizza Hut.. kalau mmg dia buat mcm tu.. org nanti xbeli Pizza Hut !!

ingat customer details are private n bukan untuk budak dispatch salahgunakan

hati2 k

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13