Monday, October 18, 2010

.tolong doakan kawan I cepat sembuh!

.

Salam Readers~

Time I taip entry ni, menggigil tangan I. I baru dapat sms dari kawan I, yang ada seorang kawan merangkap adik I accident petang semalam. Nama kawan I, Izzati.

*gambar ni hairi yang snap*

Izzati study dekat UiTM Merbuk sekarang. I kenal dia masa diploma dekat UiTM Shah Alam dulu. Kami konvo sama-sama. Gambar dekat atas ni, gambar dengan dia. Time ni, dia dah pulang jubah.

Lately ni I dengan dia rapat. Dia selalu sms I, I pun selalu call dia. Dia baik. Dia sangat baik. I sayang dia. Sebab dia memang kawan dan adik terbaik. :"(

Sekarang Izzati koma. Ada dekat ICU Hospital Sungai Petani. Dia pendarahan otak, kaki patah, patah tulang rusuk. Dia masih koma. Ya Allah, berderau darah I dengar. I dah tak boleh benti nangis ni. Dia accident petang semalam, time balik dari kelas. Sebab nak kejar traffic light dan kena langgar dengan kereta Naza. Tak sure model apa.

I merayu sangat-sangat pada korang semua, tolong lah doakan kawan I selamat. I sayang dia. I sayang dia. I sayang dia....... Mari kita sama-sama doa supaya Izzati cepat sembuh. I rindu gelak tawa dia, rindu nasihat-nasihat dia, rindu gurauan dia. Ya Allah, I rindu sangat-sangat dekat dia. Baru 2 hari lepas I call dia. T______T

InsyaAllah, kalau berkesempatan, I nak pergi melawat dia. Doakan dia selamat. Doakan yer korang! Terima kasih sangat-sangat...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Sembuhkan lah kawanku...
Panjangkan lah umur nya...
Hapuskan penyakitnya...
Amin amin amin Ya Rabbal alaminnnn...

Bai!

62 comments

~ ReD ~ said...

adoiii..nk mngejar kan traffic lite..smpai cmtu jadinya...


Review Filem : Jangan Pandang Belakang Congkak 2 : Menuntut Ilmu Kebomohan

Kerana Coklat Cadbury, Aku Jatuh Hati. Owh.. Indahnya Jatuh Cinta Pertama Kali!

✿ CikCimi said...

semoga dy cepat sedar.
:)

syaza kelyza said...

semoga sis izzati cepat sembuh , Aminnnn :')

CiK QiQi said...

Qiqi cukup2 risau ble dgr psl xcdent2 ni..da jd trauma da qiqi ni...

sme2 kite doakn die slmt ye intan

cik fara said...

hey
i stdnt uitm merbok
bru je hbis foundation

trkjot jgak bce entry u ni

moge ur fren cmpt smbuh ok
aminnnnn

mysara said...

ya ALLAH...
moga dye cpat sembuh....

MOFASAD said...

errrrr

ayu... said...

Amin... izzati xkn pape...die ok...
semoga die cpt sembuh...

cik helena said...

sedinya!

semoga izzati pulih seperti biasa..nak nangis lah!

ezzyra said...

semoga dia cpt sdar dr koma dan cpat smbuh...amin....

b!Ntang said...

insyaALLAH...
mari kita sama2 doa semoga dy cepat sembuh ye..

amin~~

HaFizRahMaN.com said...

ya Allah...i pon UiTM Merbok jugak...dia sem berapa intan??i xde plak dgr budak uitm xcident....reply kat blog i...

- Princess kitty - said...

semoge die cepat sedar and cepat sembuh..amiinn..

.s.o.f.i.a. said...

astaghfirullah....... be strong dear.....

kita sama2 doa dia akn sedar dan sembuh macam sediakala..... insyaallah..... amin~~

NURULekmiRabat said...

insyaAllah..sm2 berdoa.moga2 cepat sembuh..seram jugak bc ni

adrinaqamarina said...

insyaALLAH, doa dari orang yang sayangkan kte, ALLAH makbulkan.

J.M.R said...

insyaAllah, evrything gonna be ok..doakan semoga dia cpt sembuh..amin..~

Nurul chumel said...

hope izzati akan cepat sedar dan cepat sembuh.. T____T nama i pun izzati..nurul izzati..adakah i bakal mengalami nasib yg sama??

zuk zuhaiza said...

semoga allah peliharanya dan panjangkan umurnya..amin~~

/Dayah//Nurul/ said...

amin. simpati dgr cerita ni. hati2 bila kat jln raya k

Nik Imana said...

sis, i rase i kenal u punye kawan izzati tu sbb adik dia senior i, rumate kwn i, td kwn i baru cerita yg akak rumate dia accident teruk kt sungai petani. dia budak ipoh kan? seram sejuk i dgr patah situ sini & koma kt icu hospital sg. petani. i terkejut jgk baca post u nie sbb rasa mcm kenal. sis, sama2 lah kita doakan semoga kawan u cepat sembuh. =(

KimiCnoL said...

smoge izzati cpat smbuh..amin
jgn sedih3 k.

maisyara Pot! Pot! said...

hope ur friend tak apa2. banyak2 kan berdoa dear.

Mr feckry said...

Ya Allah, sembuhkan Izzati hamba-MU itu seperti sedia kala. Sesungguhnya hamba Mu ini berharap pada Mu Ya Allah..

iQaChumel said...

astaghfirullah ala azim...
sabar eh sis..
sama sama kita doa kan kawan sis tu.
walau parah tp tuhan menentukan
semua kan.
harap harap dia ok dan
kembali seperti biasa.
amin

puteriqaizyan said...

semoga die cpt sembuh.
insyaAllah..

Anak Gemilang said...

semoga dia cpt smbuh sis.
sama2 kta doakn

Ery Farieha said...

semoga beliau cpt sedar
insyaAllah
jgn putus doa babe :)

intanurulfateha said...

@~ ReD ~

hmm dah takdir tuhan
tolong doakan! :"(

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

tenks sygg
aminnn

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

tenks syza
aminnnnn

intanurulfateha said...

@CiK QiQi

tenks qiqi
aminnn

intanurulfateha said...

@cik fara

aminnnnn

intanurulfateha said...

@mysara

tenks mysara
aminnnn

intanurulfateha said...

@MOFASAD

parid!
tlg doakan....

intanurulfateha said...

@ayu...

tenks ayuuu
aminn

intanurulfateha said...

@cik helena

kite da saket kpale dah asek nanges je nii :"(
tlg doakan izzati cpt sedar dan smbuh sis!

intanurulfateha said...

@ezzyra

aminnn
tenks ezzyra

intanurulfateha said...

@b!Ntang

tenksss
aminnnn

intanurulfateha said...

@HaFizRahMaN.com

sem 3 klau x silap

intanurulfateha said...

@- Princess kitty -

aminnnn~~

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

i sedih sgttt
:(

intanurulfateha said...

@NURULekmiRabat

aminnnnn

intanurulfateha said...

@adrinaqamarina

insyaAllah
aminnnn

intanurulfateha said...

@J.M.R

tenks JMR
aminnnn

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

jgn ckp bukn3!

intanurulfateha said...

@zuk zuhaiza

aminnnn~
tenks zuk

intanurulfateha said...

@/Dayah//Nurul/

tenks dayah

intanurulfateha said...

@Nik Imana

imana, kenal ke?
klu de pape berita psal izati, tolong call atau sms sis bole x?
0127186471
tenks sgt!

intanurulfateha said...

@KimiCnoL

tenks tauu
aminnn

intanurulfateha said...

@maisyara Pot! Pot!

tenks mai

intanurulfateha said...

@Mr feckry

aminnnnn :"(

intanurulfateha said...

@iQaChumel

aminnnnn
sedihhhh sgt la iqa :"(

intanurulfateha said...

@puteriqaizyan

aminnnn

intanurulfateha said...

@Anak Gemilang

tenks ora
aminnnnnn

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

yerpp
tenks ery
aminnnn

Anna Boleyn said...

huhu terkejut baca..

semoga dia cepat sembuh..amin~

intanurulfateha said...

@Anna Boleyn

tenks hana
aminnn :"(

kata kila said...

sisss.kita doa sama2 yee

intanurulfateha said...

@kata kila

aminnnnn~~~
tenks kila~

yayalya said...

mudah2an dia cepat sedar dan sembuh sepenuhnya..amin Ya Allah,..

SyUhAdA said...

xpe...
bykkan berdoa n brsabar..
smoga izzati cpt smbuh..
aminn~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13