Monday, October 11, 2010

.tragedi tragik 101010

.

Salam Readers~

101010. Apa yang best nya tarikh ni? Ex-bf masa sekolah bertunang? Birthday kawan? Syeikh Muzaffar kahwin? Aqashah kawin? Kawan sekolah I kahwin? Ramai mengagung-agung kan tarikh ni. Kononnya cantik, kononnya sekali dalam hidup.. Tapi tolong lah jangan terlalu gembira sampai lupa semuanya...

Hari ni 101010 I ikut family I ke Selangor. Plan last minute. Ingat tak nak pergi, tapi last-last ikut jugak. Mula-mula pergi UPM, gf adik I konvo. Then pergi rumah uncle I dekat Klang and last sekali pergi Pandamaran, rumah sedara sebelah abah.

I dengan gf adik.

Then terus lah nak balik rumah. I pun cakap dengan Abah, nak balik awal, I ade test esok. Nak balik study sikit, so dalam kereta tu I tidur lah. Sedar-sedar dah sampai Hentian Pedas Linggi. Masa tuh dah jammed dah. I dah pelik. Adik I cakap, before sampai hentian tu, ada eksiden, lori dengan motor kalau tak silap. Nampak dead body atas jalan. :"(

Tak sangka lah depan sikit, ada eksiden lagi. I ingat the next eksiden tu tak jauh dari Hentian Pedas Linggi tu, Abah pun dah penat drive, and abah tak bagi pulak siapa-siapa ganti abah drive. Sebab abah cakap, bahaya dalam keadaan macamtu kalau tak cekap drive.

Banyak ambulan lalu, JPJ, Polis, Jabatan Pertahanan Awam.. Helikopter bagai.. Memang suasana time tu bingit sangat-sangat... Kepala dah pening. Bising sangat. Ramai orang turun dari kereta dan jalan kaki sebab nak tengok sendiri tempat eksiden tu.. Tapi serius lama gila stuck dalam jammed. Bau hangit terbakar, bau asap.. Macam-macam bau lahh...

I lepas dari jammed tuh dalam pukul 11 lebey. Dalam 3 jam stuck dalam jammed. Then memang ada eksiden lebih kurang 5 KM dari Exit keluar Simpang Ampat. Masa I lalu tu, I nampak bus Delima dah terbalik, bus Jabatan Kebajikan Masyarakat, dan beberapa kereta terbakar.

I sms lah beliau, cakap ada eksiden. Beliau pun ada call I, update lah sikit-sikit dekat I. Sebab beliau baca orang update dekat blog. Menurut beliau, bus Delima tuh dari arah Melaka ke KL, then bergesel dengan kereta dan bus tu tercampak ke jalan arah KL-Melaka. Kira ke seberang jalan lah. Dah lah bus tu penuh.. And the worse part is, ada kereta Myvi kena hempap dengan bus tu. Kereta tu tak bersalah pun.. :"(

Tapi masa I lalu tadi, kereta Myvi tuh dah di keluarkan. OMG, sangat kesian dekat mangsa dan keluarga mangsa tragedi tadi. 12 orang yang meninggal dunia. I tak nak letak gambar eksiden tu, sebab I takut. :"( Adik I ada record video tapi video tuh dalam camera beliau. I pun dah balik rumah sewa. Nanti esok, I try suruh dia upload.

Kepada pemandu bus, jangan lah bawak bus laju-laju. Kerana anda, banyak nyawa melayang... Ajal maut di tangan tuhan. Kita tak boleh predict bila kita akan mati. Bawak kereta atau motor dengan berhemah macamana pun, kalau dah ajal, tetap akan pergi jugak.. :"( I doakan semoga arwah mangsa-mangsa di tempatkan dikalangan orang yang beriman. Al-fatihah....

Bai!

24 comments

popo said...

macam berlaku tangal 101010 nie....ader suka duka sedih gembira....erm..tp part kemalangan tu mmg paling ngeri la......ramai yg x bersalah jd mangse....kecian....harap2 kita di jauhkan dari sebarang kecelakaan..amin

MiZi said...

aduh banyaknya benda sedih terjadi:

http://contengcorner.blogspot.com/

deatH_luVer said...

alfatihah untuk mereka semua..
sangat sedeh kan..
:(

syaza kelyza said...

tula , tengok kat berita accident tu rasa seram sangat -_______________-

Encik Psychopath said...

alfatehah. haih. sedih.

hamzah ian said...

tiggi nye gf adik.. fuh

aryu said...

al fatihah

aishahumairah said...

Astaghfirullah...
nau'zubillah min zalik..
cian mereka..;'(

Fitrihadi.com said...

now dah takut nak naik bus...adoii help me... camna nak balik perlis ni???

popo said...

ajal maut di tangan tuhan...cube biarlah didalam keadaan yang baik......ya Allah

adib said...

video tu gelap sgt..dgr polis yg abah maki tu ckp "jln2 jln jln"

intanurulfateha said...

@popo

aminn~ :")

intanurulfateha said...

@MiZi

tu laa
sume sedih :"
(

intanurulfateha said...

@deatH_luVer

al-fatihah kpd mangsa :"(

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

sis tgk live lg takut :"(

intanurulfateha said...

@Encik Psychopath

al fatihah

intanurulfateha said...

@hamzah ian

nk ckp gua pndek lah tuh!

intanurulfateha said...

@aryu

al fatihah

intanurulfateha said...

@aishahumairah

sgt kesian
lg teruk dr kes sani ekspress dlu

intanurulfateha said...

@Fitrihadi.com

doa byk3
insyaAllah x pape

intanurulfateha said...

@popo

aminn~

intanurulfateha said...

@adib

upload je la
nk tgk!

dark r0se said...

alfatihah buat mereka semua~ dan moga kita dijauhkan dari semua tu..amin ya rabb~

intanurulfateha said...

@dark r0se

aminnn

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13