Friday, November 19, 2010

.nenek kebayan

.

Salam.

Rasa nya macam dah lama gila tak letak muka sendiri dekat blog. Tadi bukak-bukak folder gambar, jumpa gambar ni.

Ni gambar lama.
15 July 2010.

Cantik kan glove tu.
I ada banyak glove cantik cantik cantik.
Semua tu orang yang tersayang bagi :-)

Masa ni tengah bahagia lagi. Muka pun masih tembam. Tak macam sekarang. Muka berkedut, cengkung. Nampak macam lebih tua dari usia. Nampak macam nenek tua yang berumur lapan puluh tujuh tahun je. =.=" Badan pun kering. Macam nenek kebayan. Lepas tu, rambut mengerbang. Mata lebam. Senang cakap, memang tak terurus ah. Sebab tu malas nak letak latest gambar dalam blog. Takut korang ngeri tengok muka I. I pun scary nak describe tentang diri sendiri. HAHAHA.

Hari tu besties I datang rumah, Noy, Za and Nabila. Saja melepak-lepak di Hari Raya...

"Intan, kenapa kau makin cengkung. Muka cengkung, badan pun kurus macam budak sekolah rendah"
"Oi Intan, kau ni macam kurang zat makanan tau tak"
"Intan, kau ingat kalau kau nangis macamni, masalah boleh selesai ke?"
"Kau tau tak, muka kau, mata kau, dah macam orang amek barang (isap dadah) tau"

Weh, jangan lah marah. Korang marah, lagik lah I nangis. Huhuhu. Walaupun muka I ganas, tapi dalam hati ada taman. Tengok movie yang tacing sket pun, airmata dah mengalir laju. Rasa nak simen jer hati ni kasik keras sikit. Zzzzz...

I rasa I dah semakin kuat kot. Tak pe lah. Redha jer lah. Doa banyak-banyak. Kalau dia memang untuk I, dia memang untuk I. Kalau tak, nak buat macamana. Isk..ayat nak pasrah je kan kan? Huwaaaaaaaaaa........:'(

Memang nangis tu tak dapat selesaikan masalah, tapi at least I dah lepaskan semua benda yang menyibuk dalam kepala otak I ni. Rambut pun asyik gugur. Kepala pun asyik pening jer.. Pening, demam. Lepas makan ubat, jadi ok. Bila tak makan, pening balik. Demam balik. Ngek betul ah. I tak tau nak cerita pada siapa. So, biar lah masalah tu pergi melalui air mata. Wahh tragik tak? Boleh buat filem neh. Kalah filem Dr Rozmey tuh. Keh keh keh.

So, mulai hari ni, I nak makan banyak-banyak-banyak-banyak kasik muka tembam semula. Then nak makan banyak-banyak-banyak-banyak, semoga bentuk badan I menjadi ramping dan menawan dan mahu kurangkan nangis semoga muka I berseri-seri-seri-seri. Hihihi. Kurangkan yer, bukannya tak nangis langsung tauuuuuu :P Baru lah Adi Putra akan masuk meminang I. Ye tak? Bhahahaha! =))

Hmm...
I neh cakap je lebih.
Kang 2 saat lagi, bila teringat balik, nangis balik.
Dem ah.

Tiba-tiba airmata ni macam dah nak keluar dah ni.
Zzzzzzzz.........

Baek pergi tidur sekarang jugak.
Duduk depan lappy lama-lama, bikin gua sadis jer.
Tensen mak ni nyahhhhhhh!
T_____________T

15 comments

Encik Tikus said...

yeah, intan kena kuat okey ? makan banyak banyak bagi tembam balik pipi and badan intan LOL =p

intanurulfateha said...

@Encik Tikus

hoii
asal gelak --> LOL
siut jer
bikin gua down je tau
T__T

mera zati M.z said...

sis intan, alaaaa, tamo la jadik nenek kebayan, jadik la super saiya ke... XD

intanurulfateha said...

@mera zati M.z

hahaha idea yg bagus ! :P

Nurul chumel said...

kuatkan semangat.
mmg betul.
berbeza sangat gambar dulu dengan orangnya sekarang.
nnt i nak hadiahkan u something.

♥CIK SHA♥ said...

be strong girl..jgn nangis byk2 sgt..nnt mata sakit..nnt rabun teruk..

jaga kesihatan k..makan bg badan berisi sket..baru cantik..kalau intan selalu sakit nnt org yg intan syg tu dah taknak pandang intan pulak..kena kuatkan semangat..buktikan yg intan pandai jaga diri..

✿ CikCimi said...

bg tembam senang ckit kite nak cubit.
hahaha.

*mate pedih la. T__T

Syazwana said...

memang susah tapi kamu kene try
makan banyak2 taw
:)

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

bday i lame lg lah yunk! :P

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

baek kakak! :')

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

mate kite pun sme :'(

intanurulfateha said...

@Syazwana

baek! :')

twinkle twinkle said...

a`ah da lame x tgok gbr akk yg real :)

intanurulfateha said...

@twinkle twinkle

xyah tgk lah
buruk :P

Nurul chumel said...

@intanurulfateha

ohh.ye?
hiks!
tunggu birthday la baru bg.
haha!!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13