Saturday, October 2, 2010

.dear friend, can u lend me your shoulder?

.

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…


Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

56 comments

bukudiarysofea said...

aminnnn ~

suffer8zine said...

aminnnn...

Terkini : Pengsan 100 kali sehari

fa10 said...

insya allah... amiiin

Miss D said...

amin...

yes, come here and I'll lend my shoulder to u...and also tissue / handkerchief... =D

Anna Boleyn said...

huhu kuatkan hati c's...

iQaChumel said...

hemmm....
terkaku.. =)

twinkle twinkle said...

nice entry :D

Syazwana said...

aminnn
be strong babe
:)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

selagi bernafas di dunia. Allah akan uji kita tanpa henti. bersabarla.

HonEyBuNNy said...

Amin...

dak eina said...

Amin.....

Encik Tikus said...

untuk gua kea ? aminnnn~

Mr feckry said...

ape lagi, bentang sejadah buat solat hajat

ish malu la camni said...

insyaAllah ;)

nadia_hanafiah said...

amin..:)
kak..nk tny..klu sy pny blog layout xder..tp design ade..cne nk buat ek?sy try time blog lame dlu..tp xdpt..then bkak blog skunk ni..tp xleh jgk..xtau nk buat cane..:(

cik nur said...

amin ya rabbalalamin

Linglung said...

apa pun..semua adalah dalam tangan dan ketentuanNya :)

♥-- emieysandra --♥ said...

amiin!
~_^

nana said...

amiin. my shoulder is always available =)

Hizami Rahim said...

hanya Allah tempat kita meminta.
:)

BLADE EDGE said...

Salam everyone..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Mya Amira said...

amin ya rabbal alamin :)

.s.o.f.i.a. said...

meh sini........ nak cepuk laju2 sebab tak abes2 nak sedey......... lepas kena cepuk kita ngaji sama2...... =)

Gieyana said...

Insyaallah dik..kebahgiaan tue kan jd milikmu berkat dr ketabahan..kesetiaan dan yakin dgn Qada' n Qadar Allah Taala..:)

srikandi mie said...

every cloud has a silver lining,..;) amin~

azzey said...

intannurulfateha: Hanya Tuhan yg tahu apa yg terbaik utk kita kannnn......

slm ziarah

hamzah ian said...

bagus entry ni

mR.sYaH said...

nice!
amin...

Mr feckry said...

bahagia tu milik allah

masnurain said...

amin...
:)

sis,MN nk bg award + tag kat sis..!!
jwb ye..
:)


http://seliparcoklat.blogspot.com/2010/11/award-tag.html

Fitrihadi said...

insyaallah segala yang didoakan akan termakhbul... yang penting kena berusaha...good luck!

maCy said...

dulu jd peneman duka waktu tangisan bermaharajalela~

Yann Mazian said...

Amin... :)

m!da BucHuxX said...

waa. .sedihnye. .ALLAH sentiassa ade untuk kite kan .:))

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nice post amin

☆aDihAys☆ said...

i like..=)

Syazwana said...

aminnn!!!

shazika said...

knp sis?

Shitsurei Shimashita said...

amin..insya Allah..yg perluin D.U.I. T

LoveIsAll said...

kita sebenarnya bukanlah lemah,cuma kita masih belum lagi berjumpa titik kekuatan yang tersembunyi dalam diri kita...

e z z a t y said...

amin..cmey blog :)

ZACK ENTRY said...

amin..=)

Aus MeLankoLik said...

amin , tapi camne nk bace post2 lain intan ? aku tak jumpe , hahah

Myra Arshad (: said...

move on ! keep strong ! :)

amin. take care sis ! <3

FaTiN said...

every cloud has a silver lining .

and saya tahu , walau banyak mana kawan2 kata sabar sabar , tapi peritnya kita yang rasa .

Kuatkan semangat . Ingat Allah . Ingat family . Ingat kenapa kita di dunia , then u'll feel better .


Hanya kita yang boleh tolong diri kita sendiri . Remember that ok ?


Take care sista !

aisyahussein said...

nk tanya..camana nk add iklan layanan masyarakat oleh google tu? adsense kan? saya punye blog takleh nak add..asyik kuar disable je..help..

shi3la said...

wahhooo chumelnyer blog nehhh..:)patut ramai followernyer...

salam kenal dik,salam singgah juger dan salam salamnnn...:)

little cart00n said...

berdoa dari jauh utk sis..
amin.. :)

CiK PuaN NeTTY said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA..http://skyjuicemyself.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Nurul chumel said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

4umyfans said...

amin buat kamu...
moga bahgia menjelma kelak.


__________________________

new < http://koriieleys.blogspot.com/2010/11/blog-walking.html

enyheartsdiamond said...

mudah-mudahan.. amin~

:')

dieba rahman said...

selagi nyawa xbcerai dr jasad...
dugaan sntiasa ada tok diri kterw...
sis kena tabah mnghadapi nya...be str0ng....we all here 4 u sis...

Eyka said...

aminnn..:)

sue. said...

amin...d0aku utkmu na..

CERITA LEBAT said...

aminnn..gua cukup layan lagu inteam nih..lagi2 zaman sekolah menegah..cukup2 mencanak..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13