Thursday, November 25, 2010

.feeling gedik tak habis lagi

.

Salam.

Hey heyy...meh baca cerita budak intan yang comot ni. :P Petang tadik, I pergi Melaka dengan adik adik I. Confirm lah bukan I yang drive sebab I ni pen-takut walaupun I dah ada lesen dan kesimpulannya lesen I tuh frame je ah kat bilik. T__T

I nak pergi Melaka sebab nak ambil skuter ego I dekat rumah uncle. Masa baru start cuti sem hari tu, tak sempat nak bawak balik rumah sebab dah lewat malam. So, abah cakap simpan dulu kat rumah uncle. Kalau letak kat rumah sewa I, takut hilang since rumah tuh dah kosong. Cuti sem kot, apekejadahnya nak duduk situ :P

Comel kan kami? Heee

Sebelum gerak ke Melaka, tiba-tiba gedik nak snap pic dekat laman rumah. Hasut Chacha sekali untuk menggedikkan diri secara berjemaah. Kami memang pasangan yang ideal :P

I suruh chacha buat gaya macam kat atas tu semula,
tapi dia nak buat peace plak. Grrr!

Ohh comelnya.
Macam model kan? :P

Kah kah kah.
I tau I perasan :D

Adik I tensen layan akak dia neh.
Kat celah pokok pun nak snap gambar.
Hihihi.

Aksi dalam kereta haruslah ada.
Tak jadik pulak nak besarkan mata.

I pelik lah, bebudak sekolah sekarang, kalau snap gambar, mulut mesti muncung, mata mesti terbeliak. Tapi comel. Jeles! Sebab I tak pandai nak gedik camtuh. =.=

Sampai rumah uncle I dalam pukul 6 petang. Tu pun sebab merewang dulu dekat Wetex Parade kat Muar tu. Layan Cool Blog :P Tapi, bila sampai rumah uncle I, tiba-tiba tak jadik ambil skuter I. Sebab kena tolong isi telur dalam bekas. Haha. Kazen I kahwin sabtu ni, so busy lah tolong. Esok pun kena datang tolong lagik. Heee..I memang suka bab tolong tolong orang nak kahwin ni. Feel konon konon macam I yang nak kahwin. Hihihi.

Last-last tadi call abah I dekat rumah, cakap ngan abah, ambil esok jer kot. Tapi kena datang Melaka awal sikit. Sebab abah tak kasik bawah skuter tu malam malam. Anak dia ni kan comel, kang kalau ada orang ngorat, susah lah. Kikikikikiki. :P

Pelik tak telur rebus warna merah?

Ni first time I tengok tau.
Betapa jakun nya I.
T__T

Eleh, korang pun mesti first time jugak kan?
Wekk..korang pun jakun!
Hakhakhak! :P

Ini pelamin yang tak siap lagi.
Tema sabtu ni purple pink.

See?
Kakak dengan adik sama jer.
RAJIN! :P

Ni adik lelaki I yang drive kereta tu.
Adik lagi satu tak snap pulak gambar dia.

Khuyuk budak kecik ni buat kerja.

Huuu~ Best sangat hari ni. Walaupun letih tolong kat rumah uncle tadi, tapi seronok sebab dapat kumpul ramai ramai.

Errr....sebenarnya feeling gedik semalam pun tak habis lagik. Fuhh..mintak-mintak secret admirer I call I dalam masa 3 minit dari sekarang :P Hihihi.

Selamat malam korang!
Xoxo!

30 comments

Innanie | Ariffin said...

telur merah adalah style joho!!!!


meh2 datang JOHO!

ahfat said...

haha. gedik sungguh.

✿ CikCimi said...

eh?
apsal telur tuh jadik kaler merah?
celop cat merah ea?

twinkle twinkle said...

betul2 ..jakun juga hehe ;D

yaya said...

telur apa tu warna merah?

Ehh ehhh, TERjakun lah. ;)

♥-- emieysandra --♥ said...

sis gedix yg tomei!
ha..tgh gayut la 2 :p

liyana aziz said...

banyak ni nak komen!
1st, chacha comel!!!
2nd, kenapa telur warna merah?? telur pindang ke??
3rd, pelamin,,,, sangat cantik dia punya awning.. nak macam tu!
4th, muncung itik! zaman sekolah!
sekian... ehehehhehe

cik EPAL said...

telur rebus warna merah? uihh peliknya. dia rendam dengan sirap ke? haha

::cikjuju::◕‿◕ said...

eyh owg pernah la tgk telur wane merah....wawawawa

Mr feckry said...

tu telur pindang ke

nanie said...

tlur 2 nani rjin mkn..
best sgtt..mase cousin kwin,aunty dr jhr bwk blik..

mier@merr said...

aceceh...secret lg ke? u taktau sape orgnye eh?

Khairul Antasha said...

comelnyaaaaaa..... :)

Noor Faezah Mazli said...

u memang cantik, intan! hihihi

nina suhaina said...

harap2 secret admire sis call lagi malam ni la :)

intanurulfateha said...

@Innanie | Ariffin

i mmg org jhr pn :P
kt muar

tp x pnh nmpak plak

intanurulfateha said...

@ahfat

sibuk ah :P

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

celup bhn pwarna lah huhu

intanurulfateha said...

@yaya

tu telur ayam ler :P

intanurulfateha said...

@♥-- emieysandra --♥

hahaha mne de :P

intanurulfateha said...

@liyana aziz

bkn tlur pndang
telur pndang coklat
isi pn coklat

ni celup bhn pewarna je
dlm still putih

intanurulfateha said...

@cik EPAL

bkn ler
zzzz

intanurulfateha said...

@::cikjuju::◕‿◕

hihi i je la x pnh tgk :P

intanurulfateha said...

@Mr feckry

bkn~

intanurulfateha said...

@nanie

same je kan? :P

intanurulfateha said...

@mier@merr

mesti lah i tau! :P

intanurulfateha said...

@Khairul Antasha

hihihi :P

intanurulfateha said...

@Noor Faezah Mazli

tq :')

intanurulfateha said...

@nina suhaina

aminN~~ :)

intanurulfateha said...

@twinkle twinkle

gimme 5! :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13