Monday, November 29, 2010

.hubungan itu direstui keluarga, alhamdulillah =)

.

Salam.

Heee..Korang semua dah tengok kan bakal abang ipar Chacha kan? Hensem tak? Kikikiki... Tengok lah siapa kakak Chacha.. Hensem jugak kan? So, mesti lah dapat pakwe hensem gak. Hihihihi.

Ada yang terlepas tengok tak?
Ni gambar "dia"

Sweet kan? Kikikiki. Nama dia Hafis. So I panggil dia Abang Apis. Takkan nak panggil "B" jugak kot. =.= Semalam kan birthday adik lelaki I yang ke 22 tahun. So, Abang Apis pun join sekali kami makan-makan. Orang cakap, mengeratkan silaturrahim :') Lagipun, hubungan ni direstui keluarga. InsyaAllah, hujung bulan 12 nanti, family Abang Apis datang rumah untuk meminang. Doakan yang terbaik yer........ :')

My siblings...

Happy Birthday Yeop!
Chacha tuh memang over.
Dia ingat birthday dia lagi =.=

Bakal mertua Abang Apis :')

Manja-manja dengan mama :P

Celebrate dekat Medan Ikan Bakar Sabak Awor.
Makan sotong celup tepung, teringat kat someone :'(

Hm..ok. Ramai yang mendoakan kebahagiaan I lepas I publish entry semalam. Thanks sangat-sangat. Terharu gilaaaa....

Semoga Kak Intan tak sedih-sedih lagi dah lepas ni
o(*^^*)o

semoga berbahagia sis! :)

Really?! Alhamdulillahhhh :D

whoaaaaa congrats sis intan!!! :)

insyaAllah.
doa yg terbaik ye.
XD

cute,,hope he's da right man 4 u dear,,
jgn sedey2 g pasni..hehe

wow..!!!hahahaha..ensem2..
if ni jodoh baru ko, aku sgt stuju..!!!!
hahaha.gud luck intan!

err...jgn bangga pulak..cuma nk ckp..
"MUKA DIA ADA IRAS2 SAHEIZY SAM.!!!" =.=!
ok lah tu..hope lps ni no more air mata ya cikgu..
best of luck in ur relationship..amin~ =)

I cuma mampu tersenyum. Tak mampu nak cakap apa-apa. Sebenarnya, nak nangis pun ada. Sebab I terharu gila. Ramai kawan-kawan I ingat I dah move on. Siap ada BF baru lagik.

TAPI SAYANGNYA, I BUKAN JENIS MACAMTU. I bukan jenis, cepat berubah hati. No, I am not. :') I jenis yang setia. Sekali I sayang, I susah nak lupa, I susah nak tinggal. I memerlukan masa yang sangat lamaaaaaaaaaaaaaaa untuk melupakan......... :')
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Abang Apis ni sebenarnya BF kakak I.
Merangkap bakal abang ipar Chacha jugak kan?
^.^

Semalam saja jer nak snap gambar dengan Abang Apis. Hihihihi. Tengok muka I dengan dia pun tak sesuai langsung. Lawak pulak tengok gambar tuh lama-lama. Tak ada chemistry langsung. Tak sweet macam gambar I dengan H dulu.. Tengok lama-lama pun, masih berseri-seri. :') InsyaAllah, tak lama lagik, kakak I dengan Abang Apis akan di satukan. Nanti I jemput korang yer ^^,

I masih lagik single. Masih lagik macam dulu. Gedik, manja, mengada dan suka nangis. Hihihi. I memang lah tak menangis setiap 2 saat macam dulu. I boleh lah adapt dengan keadaan sekarang ni. Tapi kalau I sorang-sorang, I teringat, nanti I sedih pastu tiba-tiba mata I masuk habuk secara berjemaah dan airmata pulak mengalir secara berjemaah jugak =.= Dem. Siut tul.

Relaks lah, baru 3 bulan kan... Ada kawan I, bertahun-tahun single. Ok jer.. :') Mesti ada orang cakap, "Wahhh Intan..hari tu beria-ia melalak, menangis, meraung... Tup tup dah ada pengganti." Heeeeee... No, tak ada pengganti lahh... Tak rasa pun nak cari pengganti. :') Bagi lah lelaki sehensem Aaron Aziz pun, I tak nak :P

Tiba-tiba nak feeling nyanyi lagu Imran Ajmain.. Jom nyanyi sama-sama!

♪♫♪ Relaku menunggumuuuu...seribu tahun lama lagiiiii....Tapi benarkah hidup, aku kan selama ini... Biar berputar ke arah selatan.. Ku tak putus harapan.. Sedia setia...... Relaku mengejarmuuuu... Seribu batu jauh lagi.... Tapi benarkah kakiku kan tahan sepanjang jalan ini... Biar membisu burung bersiulan... Terlelah gelombang lautan... Ku masih setia... Adakah engkau tahu... Ini cinta... Adakah engkau pasti... Ini untuk selama-lamanya......♪♫♪

Ok dah cukup. Tak leh nyanyi banyak sangat. Nanti Imran Ajmain tak dapat carik makan pulak. Kikikikiki.

Bye korang.
Muah!

52 comments

kata kila said...

arghh tertipuk lagik.tipah tertipuk

little cart00n said...

ceh!da tertipu la ni!
huahuauauua!

btw sis, chill oke..
people know u r strong kn? :)

Nurul chumel said...

haduishh.
ingatkan u!
tertipu lagi!

mizz sue said...

hai..su nak tya la..macam mane nak buat tulisan dalam kotak pink tu yer..sangat comel la

enyheartsdiamond said...

dia kacak oke :D

cik helena said...

dah agak dah!i know intan better.. :)

kite dah single 10 bulan :)

polis tu tak kire,tu mati!hahaha

asfz lily said...

dah agak daa...
hehe~

~LP Lum~ said...

salam intan~

heheh.. mcm tu ar semangat yg perlu ada.. xsemestinya kita dah single kita terdesak nak dpt bf kan?? :)

Innanie | Ariffin said...

dont worry about jodoh k... insya allah ada untuk kita semua.

yang penting, capai apa yang kita impikan. bahagiakan mak ayah.

sy doakan awk cept jumpa insan yang boleh bahagiakan awak!

nyna amani said...

kak intan,sy dah agak..hehe..x mungkin sekejap je dpat p'ganti..even x kenal,sy tahu perempuan punya hati cm ner..^_^

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

hehe igtkan sis dh ade peganti..
xpe satu hari nanti mesti akan datang jodoh untuk sis ..
sis jangan sedih2x nanti dah x chumel..❤ ❤

suffer8zine said...

hekkkk bf kakak

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

♥naematulsaadahismail♥ said...

hahaha,intan ni...seprais saje..
apapun..hope u will heal soonest possible.

Eka Yucika said...

da agak dh...mmg terimmune dah ngan jenis entry sis...xleh caya terus..kena tunggu next entry br tahu betul2..hahaha..nakal sis neh..

Mardhiah Mohd Fuad said...

cett!!~seb bek ak tlpas bc yg smlm...eh,yg ni bf akk ko yg dlu tu ke??kate da tunang..awat nk dtg minang agik??

hudahazwani said...

salam...tahniah yer..semoga hubungan yang terjalin dan terbina kekal hingga ke akhir nyer serta dirahmati Allah SWT..tumpang gembira dan bahagia.. ^^,


http://hudahazwani.blogspot.com/

cikpia said...

sila move on. titik.

F.A. Azmi said...

Ish Kak Intan ni =.="

Suke je kenakan orang T____T

Tahniah jugaklah kepada Chacha xDD !
And Kak Intan sekali , sebab bakal dapat abang ipar =.="

Tapi takpe ah , semoga Kak Intan tetap tak sedih-sedih lagi lepas niii :D

kema said...

hahaha~suspen jer sis neh...

lama kema tak dtg jenguk blog sis neh...

pink said...

sys :'(
sedih nyee baca entry sys
sabar kay sys ?
cheer up !

Ingat satu jea ,jauh mana pon pergi kalau Allah dah tetapkan ,tak kemana ;) bak kate org jodoh tak kemana :)

Jgn sedih sedih dah k ,sys?

Hee ,budak spm ckp mcm dah bnyk pengalamn jee :P
sorry sys kalau tersalah ckp :)

liyanaziz said...

ok.. terkena! hahahaa.. it's ok kak.. one fine day, someone will hold ur hand and he will never let it go, trust me.. jangan sedih!! x suka! =)

alice said...

semoga bahagia...congratz =)

eykameow said...

hihi. eyka baca entry ni dulu baru entry yg semalam. itupun dah rasa mcm abg hapis ni sis punye new bf. hohoho! btw, selalu mendoakan yg terbaik buat sis.!cayok!!

saiazuan said...

haha relax la.. i pn da lama single.. brtaun2 gak.. brcinta klu jmpa the right one.. hehe

The Nurul said...

dang!! pandai ah bikin panas :p

I n n z said...

dah agak dah !
mesti bukan sis punye .
HAHA !

seb bek tak komen pape kat entry before.
kalau tak, malu jekk ;D
HAHA !

yaya said...

Alah. Tertipu rupanya. Apapun, you deserve the best sis. Keep smiling eyy. ;)

Anna Boleyn said...

lorhh entry hangit lagi rupanya...huhu..nakal eyy c's! ;p

emm..cuba c's dngar lagu imran tjuk 'andai kau pergi' plak. best gak lagu tu.

aLya said...

ish..mati2 alya ingat k.intan da de pganti..hehe
smalam x smpat nk bx sbb de paper td, skunk bawu bace..
xpe2.. alya nk tggu k.intan kawen bawu nk g knduri..hehe

siti fatimah said...

hehe sonok nyer, xlama lagi makan nasi minyak la family awak ye ? hehe :)

vidadarisakura said...

rasa macam nk tarik2 pipi intannnnnnnnnn. geram. ingat dah dapat bf baru. siap nk kawin terus. cissssss

Dye Kronniesar said...

kihkih.pandai ekkk?
heheheehehe.

nana cHan said...

aiseh ingatkan dah move on. its ok. slow2 pun xpe. asalkan jgn sedey2 dah taw =)

twinkle twinkle said...

maksudnye die bukan bf akk?

PinQib said...

cheh.. tertipuu.
new reader.. ^^

Kech Hidayah said...

hahahahampir tertipu.eh tipu.dah tertipu sudah.semoga intan tak sedih2 lagi.amin... =)

Fyka said...

adoiiii sis...
jgn sedih2,mati2 igt sis dah ada peganti..

auny ngehngeh :D said...

nnt kawen jangan lupe ajakk . heee ^^

εїз Cik Fasya εїз said...

wah..ni ek bf along..smart!nnti along da lepas, angah la plak.eh!

fify said...

tertipu !! ahaha pandai kak intan men tipu2 ek...

nina suhaina said...

da agak da. hihi..
apapon, selamat dapat abg ipar sis :)

Wana De'Amor said...

fuhh~ nsib la x gedik kat entry before...cik intan manis yg nakal...rsa cm nk mnjerit bila igt u ada pngganti..haishhhh~ tapi naluri hati rsa cm tidak...intan bukan mcm tuh..ya naluri i benar..anyway..be strong yah..go go gurl~

lula said...

kurng asam yer intan!!heheh..tp x per..bnde nie mengajar kite lebiyh dewase..=) skng nie..enjoy jee ngn status single anda e2 yer!

ahmad jo said...

hahahahadooiiii..... mmg pengsan la sape2 yg tertipu tu.. ekekeke

Puteri Iqa Izyan said...

huaaaa... tertipu..

♥CIK SHA♥ said...

hehe..sis dah agak dah dari semalam lagi..tp malas nk drop komen..sebab sis tengok muke abang ipar chacha tu mcm ade iras kakak intan je..hihi..^_^

sian yg lain dah terkena..nakal intan nih..babap die..

iRa~" said...

haha..
dah agak..
nsb baik x pcaya smlm tu..
sis jaattt!

niesz said...

wa..terkezut nye niesz..niesz br tau intan da xde ape2 ngn H..da 3 bulan niesz xupdate blog..kuatkan smangat ek..its ok..mayb ade lg yg lebey baik tuk intan..jgn sedey2..

ermm..ni pon wat niesz terkejut gak..ingt bf betul td..hahaha..pndai ek!ape2 pon niesz doakn yg terbaik tuk intan..chill!

Rara Nasiha said...

heee. Notty ni. tapi pape pun, doakan yang intan dapat gak bf satu ari nanti. amin. :)

nanie said...

cehh,egt bf baru sis td..huhu

hunnymee said...

ehh2...ingatkn betol~ :)

nurul ain (khan) said...

oww..bakal abg ipar ae? sesuai ngan ur sis ^^.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13