Monday, November 15, 2010

.tak baik merungut di hari isnin!

.

Salam.

Hehe.. pedih mata I. Bengkak macam orang kena belasah. Tidur pukul 6. Bangun pukul 10... 4 jam je tidur. Zzzz... Kepala sakit gila pork.. Grrr.. Tapi tak pe ah. Tahan jer lah. Bukan selalu. Err..tau, memang dah selalu sakit. Diam ah korang. :P

Actually I nak share dengan korang pasal kelebihan Hari Isnin. I tengok, asal hari isnin jer, mesti korang-korang yang bekerja tu merungut. Monday blues ah, apa ah. Mentang-mentang ahad dah cuti sakan. Tau ah ada boyfriend/girlfriend. Gi dating bagai. Eh, tetiba I pulak emo. Haha. Jangan layan dak intan neh. Dia memang ada sindrom-emo-tanpa-henti-bila-takde-boipren. Zzzz...

Ok, baca dekat kotak pink bawah ni. bawah ni. Kelebihan hari isnin.

Hari Isnin
1. Naiknya Nabi Idris a.s ke langit..
2. Nabi Musa a.s berangkat ke bukit Thursina
3. Rasulullah s.a.w dilahirkan..
4. Malaikat Jibril turun kepada Rasulullah S.A.W buat kali pertama.
5. Amal perbuatan umat Nabi Muhamad dilaporkan pada hari Isnin.
6. Hari wafatnya Junjungan mulia…Nabi Muhamad S.A.W
7. Bukti keEsaan Allah diturunkan…”Qul huwallahu ahad”

So, korang nak merungut lagi ke? TAK BAIK TAUUUUU! Sepatutnya korang bersyukur sebab masih bernafas di bumi Allah SWT. Korang still diberi peluang untuk hidup, untuk menjalani kehidupan seharian. Yang bekerja tu, kerja lah dengan ikhlas. Kerja tuh kan ibadah. Cewah. Macam ustajah intan lah pulak. :P

Pssst!
Siapa yang puasa hari ni?
Untungnya korang.
Banyak pahala korang dapat.

I tak boleh puasa.
Sob sob sob*

18 comments

Heidi Shafiq said...

hi ustazah intan.. :)

Noor Faezah Mazli said...

gud info. TQ intan.

http://permatayangdicari86.blogspot.com/2010/11/jom-berpuasa-di-hari-arafah.html

Nurul chumel said...

wah..best nye!
I happy hari isnin!

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

perli ah tuh
dem

intanurulfateha said...

@Noor Faezah Mazli

welkem ;')

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

yes, u shud :')

kembatolo™ said...

ustajah? hahaha

intanurulfateha said...

@kembatolo™

huhu :P

liyana aziz said...

sama la kita, sik boleh.. hehehehhe.
btw, nice entry, like million time!

Is said...

bila sakit baru la nak jd ustazah..hehe

intanurulfateha said...

@liyana aziz

tenks liyana! ;')

intanurulfateha said...

@Is

perli gua!
zzzzzzzzzzz

untung saket
kalau mati terus?
x smpat tauu T___T

HafizRahman.com said...

like this post =)

intanurulfateha said...

@HafizRahman.com

tekan like cpt! :P

iQaChumel said...

syukran jazilan ya muallimah. =D
sis ni bgs juga kadang2.
hee..eh..
kenapa tak boleh puasa pula.?
lalala =D

intanurulfateha said...

@iQaChumel

cis! :P

cikpia said...

assalamualaikum ustazah........... =)

intanurulfateha said...

@cikpia

pia jahat perli i
heeeeeeeeeeeeeeee :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13