Saturday, December 4, 2010

.bakal menantu mama ^.^

.

Salam.

Siapa yang tak sayang mak kan? Heh, walaupun kadang-kadang I ada lawan cakap mama, tapi I sayang mama :') Biasa lah kan, darah muda. Cewah :P

Mama I baik. Mak korang pun baik kan? Mana ada mak yang jahat. Kalau ada pun, mesti dia kena rasuk setan sebab tuh dia jahat. HAHA.

Mama I penyayang. Suka kucen.

Tapi I takut kucen =.=

Mama I jenis open minded. Tak kisah I nak kawan dengan siapa pun. Janji hensem. HAHA. Ok tipu. Asalkan budak tuh baik, cukup lah. Tadi mama tanya, siapa Abang K dalam blog tu, yang kerja kapal tuh. Keh keh keh. Segan nak cakap. Takkan nak cakap bakal menantu mama kan? Satgi I kena penampar kang. HAHA.

Rumah mama.

Mama selalu cakap dengan I, "Angah nanti kahwin, carik lah orang dekat. Senang. Along orang jauh, yeop orang jauh. Nanti boleh duduk rumah mama. Tak pun buat rumah dekat belakang rumah mama" Dem. I jerit jerit tak mau. Tapi kan, Abang K orang johor. Kat Pasir Gudang. Kira dekat lah tuh kan :P Mama tak payah lah carikkan boipren untuk I. I boleh carik sendirik. Lalalalala~~ :P

I tak kurus kan kan? :P

I selalu cakap dengan mama, "Mama, angah kurus kan? Macam sakit jer.." Then mama cakap, "Kurus lah cantik, macam model.." Mama lah satu satunya orang yang tak berapa nak kisah I kurus asalkan I sihat, cantik dan menawan. Ok tipu, cantik dan menawan tuh I yang tambah sendirik. HAHA.

Comel kah?

Mama selalu cakap dengan I, "Angah kalau pakai tudung, comel jer. Pakai lah tudung." Tapi I ni kan degil. Yang degil ni bukan ikut perangai mama. Memang perangai I sendirik. Huhu. Ikut suka hati I jer nak pakai ke tak nak. Ntah bila nak berhijrah betul betul =.=

I dengan mama boleh geng sebab kami sama-sama suka habiskan duit abah untuk shopping. Kah kah kah. Adik adik I selalu cakap, I ikut perangai mama. Suka shopping. Kejap lagi, confirm Chacha pun menurun perangai kiteorang. Huhu.

Intanurulfateha's junior :P

Mama I best. Apa I nak, semua I dapat. Kalau mama tak kasik, I mogok. Dahsyat kan? Huhu. Tipu jer. Tak de lah. Tapi biasanya apa-apa I nak, memang I dapat lah. Masa semester lepas, memang mama kerap bagi I duit untuk makan. Tapi I membazir kat benda lain. Makan benda mahal-mahal. Lepas tuh tak habis. Kadang kadang I rasa perut I ada jin. Huhuhu.

I sayang mama I. I tak boleh tengok mama sedih. :'( Nanti I nangis. Tapi lately ni, I tengok mama asyik sedih jer. Nenek I dah sakit. I tau mama risau. Tak pe lah. Sekarang turn mama kena jaga nenek. Nanti mama dah tua, angah ada untuk jaga mama :')

Tak lama lagi birthday I. I tak mintak apa-apa pun dari mama. Cukup lah mama doakan I berjaya dalam pelajaran, dalam hidup dan sentiasa sihat. Tapi kalau mama nak belikan I kereta sebiji pun ok jugak. I nak kereta Suzuki Swift. Ok mama, terima kasih. Mama lah mama paling baik dan cantik dalam dunia. Angah sayang mama. Kikikikiki. :P

I LOVE YOU MAMA

22 comments

suffer8zine said...

uma den kat johor ade 16 ekor kucing huhu

Terkini : Ini Fakta Bukan Auta

Miss Lemon said...

eeeeeeee....mama dia pun ada blog la
canggih! hehe =)

syafiQakarim said...

iQa pun takot kucing =.='
hahah mama sis sgt baik.dan memahami.
jgn buat die sedih dgn nges hari2. =D
aha..sis bila tudung nampak
comel gila...

sedih kot baca entry ni.ingat mak
tiba tiba ='(

siti fatimah said...

hehe best la ur mum ! wah3

suka shoping ?okay la, my mum die malas sikit shoping2 ni, dia cakap penat berjalan laama2 hehe ;)

niDa said...

wah.. entry ni bgs la... touching di situ wpon cara menulis sempoi2 jer...

Myra Arshad (: said...

waaah. anak mama rupanya. hehe

hii auntie :))

ciput said...

kepada mama intannurul fateha, saya nak volkswagen pleaseee...HAHAHA.

sy syg mak sy gak :)

F.A. Azmi said...

Kak Intan nampak macam budak sekolah menengah aje lagi dalam gambar-gambar in this post T___________T

Awet muda betul xDDD

The Nurul said...

u macam suka je kat abang k tu. kalau suka jangan pendam pendam ok.

♥-- emieysandra --♥ said...

nice entry for ur mom sis!..
same, xsuke kucing..;P

IFA Athirah said...

waaah!cntik la cara u pkai tudung with ank tudung tu.i pkai rse mcm xseswai je.huhu.ade tips2x nk bgi nmpk cntik x?hehe

mier@merr said...

love my mom so much... :)

CERITA LEBAT said...

hah betul ckp mama..angah ni mmg taw..haha

Yayaa said...

ni puji ada sebab nih ! hahahahahahahaha. ;p

m!da BucHuxX said...

sya pun syg mak saya jugak .hee.:)) waa.bestnyer.heheeh. .niy kes ader udang sebalik batu la yee.hheee.:))

εїз Cik Fasya εїз said...

nk kete? mahirkan cara nk bawak kete dl sis..hehe..gurau je..

kalo mama sis bace,touching kot!

SyahmiFikri said...

wahh.. demand nampak.. nak swift plak tuh.. haishh.. hehhehe..

nina suhaina said...

ekeke sis..tetiba paling last ada suzuki swift lak :)

enyheartsdiamond said...

saya sayang mama saya juga.. mama eny pun selalu bagi motivasi kalau ada org kata2 ttg kulit eny :')

suka statement,

"kurus lah cantik, macam model" :D

eykameow said...

betul tu..mak mesti akan sentiasa menjadi tulang belakang kita :') rindu mak saya...

ehem entry ni punya tajuk macam ada makna jee..huhuhu!

riecysh said...

kaq intan , can u teach me . cmna nak buat lgu mcam kaq entn uh . kaq entn amek kat utube an ? sya wat ta jdi laa . please , teach me . :)

..DaK KeCiK.. said...

sayang mama kamu jgkkk..-)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13