Friday, December 3, 2010

.break up - musim atau trend?

.

Salam.

Actually, tiba-tiba I rasa sekarang macam musim orang break up. Kadang-kadang rasa macam badi pun ada. Lepas sorang, sorang lagi break up :'(

Serius, rasa macam sangat tak best. Kenapa mesti wujud musim macam ni ek? Sedih, kesian. Sebab I faham apa yang doang rasa. Sebab I pun dah pernah rasa benda yang sama 3 bulan lepas. I dah penat nangis. Penat seksa diri. Tak nak makan, tak nak buat apa-apa. Berat badan turun mendadak. Sampai sekarang pun, tak habis lagi air mata I. Dahsyat kan? Macam air mata air pulak. Hebat kan I? :P

Oh yer, semalam betul-betul genap 3 bulan... :') Rindu sangat sangat sangat. Tak tahu nak cakap macam mana dah. Tak per la. Biar I pendam sorang-sorang. Sambil feeling layan lagu Mengenangmu dari Kerispatih :')

I ingat lagi kawan baik I tanya I kenapa I nangis nangis. Time cerita dekat dia, memang airmata ni mengalir laju gila. I memang lembek. Cepat sangat nangis. Then dia cakap dengan I dan sampai sekarang, bila I teringat dekat ayat dia, I terasa macam kembali bersemangat dan kuat.

"Intan, kalau kau nangis nangis macam ni, kau akan dapat apa? Kau ingat dengan cara kau nangis macamni, dia akan balik pada kau? Jangan nangis lagi k... Kiteorang ada untuk kau."

Itulah kawan time I susah dan senang. So, dekat sini I nak cakap dengan kawan-kawan I, I sayang korang semua.. Jangan sedih-sedih. Jangan nangis-nangis. Sebab bila kita nangis, pihak lagi satu tu bukan nya rasa apa yang kita rasa. Mungkin dia rasa menyampah tengok kita dan lebih baik kita bangun dan bangkit. Kita baiki diri. Kita cantikkan diri. Hihi. Kan kan?

Anggap jer diri kita hot. Dan anggap jer yang kita tak rugi apa-apa tapi dia yang rugi malah kita cuma set dalam otak yang kalau dia memang di takdirkan untuk kita, dia akan kembali pada kita. So, selebihnya kita serah pada Allah SWT. Doa banyak-banyak. Dekatkan diri pada Tuhan, pada family.

Kebahagiaan tu akan datang jugak pada kita. Allah SWT tu Maha Adil. Dia jadikan manusia ni berpasangan. Kita sama-sama doa supaya satu hari nanti, kebahagiaan tu akan jadi milik kita. Selamat malam sayang sayang I sekalian. Lap air mata tuh.. Tak comel dahh.. Hihihi ;')

Amacam?
Ada macam penceramah bebas tak?
Kikikiki. :P

Selamat malam korang. :')

35 comments

Nurul chumel said...

officemate I pun ada 2 org break up last month. dah ada replacement dah pun! cis.

yaya said...

Takde jodoh kot sis. 2010 bukan tahun cari jodoh kot. HEHE

Cik Amy said...

member2 saya pun ramai yang break up. maybe musim kut hehe

amirah nuramalina said...

myra pon bru break smlm la sis :(

hamzah ian said...

rilek2 intan..

Fyka said...

sis...mmg sy tgh nangis skunk ni..

aLya said...

insyaALLAH..
tapi betolla k.intan..cam musim break up je..
kwan2 alya yg da kapel lame pon ramai da break..huhu

Putree LaVida said...

yeah sys , it's happen to me too :(

..hizamirahim.. said...

hehe.
jodoh pertemuan di tangan Tuhan.
anggap je takde jodoh.
XB

suffer8zine said...

boleh la

Terkini : Panas!!!

twinkle twinkle said...

ahha mmg kan skrg rase mcm msim je,,ahha betol2 laki ni xkan kesa pon kite nanges bebaldi ahah

NuR 'aQiLaH said...

trend kot.
artis relax je kawen-cerai..
huhu

délicieux Cadbury Diary chocalate said...

oohh..
x dpt nk elak laa bila break up ni..
soww sad

hunnymee said...

betol....waa...mmg musim break up :)
take care sis..be cool~ :)

nana cHan said...

maybe kot. kwn nana pun ada jgk. xpe2. yg pentingjgn sedey2 dah dan cheer up.

violetless said...

ntahla..sorang sorang kecundang..hurm...tatau nak cakap camna..it really hurt.

Nur Areefah said...

chillll ^_______^'

mRa amira said...

jangan sedih sangat coz memudaratkan
mra pun still dalam mood sedih, tp kte kene kuat kan.
:) jgn sedih coz our friends is here. kalau kte sedih, kte buat mereka risau sbnrnye. hehe
smile and buat la ape2 yang boleh buat awak lupe. try move on. memang susah, tp ^^ its for your own good. ada jodoh lain nanti ^^

g usha laki lain same2 jom. hehe

>.< just try to cheer u up. ^^

pilothans said...

Life Life Cool ;) ...........time will heal........plus nnti satu hari nnti mesti u ckp kat diri sendirik..np laa aku bodo sgt meroyan xtentu pasal :p

n jgn ckp musim, ramai jer yg masih bahagia tue ;) everyone ade chances dia masing2.....cube u hepi n wat rilek sudah....

gambatte !

Nazterjah said...

cian kat awk..
xpe, jadikan ia satu pengalaman dalan bercinta..
Dari situ kita dapat tahu kelemahan kite yang perlu diperbaiki...
Mungkin bukan jodoh awk time 2, mayb satu hari nnt, jodoh yang lagi baik awk jumpe..
sabar ok, setiap orang akan dapat jodohnya...

cik Nemo said...

sokong!


dan sedih! :(

cik serabut said...

hye intan..serius la trend org break kot.i lagi 3 hari baru nk sebulan break.kawan kawan i pon dah 2 org break lps i...time exm kot break..ade plak skali kami lepak dgn senior..dia ckp"pehal sumer brek ni?musim ke?kawan aku pon bru break"

hehe..

one of my frend lak ckp...thun ni bukan thun yg sesuai untuk bercinta sbb ramai gile break.


i terpikir..tah2 zaman skrg ni org yg dah xreti nk hargai cinta.kan3...


jgn nangis k kak intan..ntty eyebag la @_@
hehe..



cikserabut.blogspot.com

::cikjuju::◕‿◕ said...

yup....penat jer nanges...tak makn....err...tp kita trn 3 kg..cis!!haha...

hati pedih..sakit..huwaaaa...mmg terbaik la!!

diowg plak..tak tau sume tuh...

tp sis untung sikit ...atleast dier terus trg..yg kita neh...sgt terseksa bile kene tipu but still tak nak ngaku even bukti ade depan mate....perkhhh....perit giler..

and lagi menyakitkan..bila kt rasa dah ada lam keadaan tenang dier dtg lagi...konon dier tak bersalah..

sgt susah tok lupkan owg yg kita betol2 cinta n sayang...sooooo...hard!!!damn!

now...mata masok pasir lagi...huhu...

mier@merr said...

yeah...nangis sket2 suda..konon berkabung la...hehehe....

waney zainol said...

byk2 kn b'sabar ok :))

cik nur said...

hurm tuh la
tapi sume nyer kehendak allah
jodoh pertemuan dekat tgn dia kan :)

nuyuEna said...

wah~sokong kak intan..kite pom bru nanes2 mlm td..huhu..sakit kat dalam hati ni tuhan je yg tahu kan..'mencintai tak semestinya memiliki kan'...

cik helena said...

percaya pada jodoh sayang!kamu akan kuat!macam saya :')

ZyzyAfrina (: said...

Agreee :))

cikpia said...

setuju!!! tapi me rasa u tu cakap jer, malam kang mesti nanges lagi...... huh!!!! tabley harap betoi.....

nie dah dekat maal hijrah. start baru..... tinggalkan the old intan for the sake of ur own life......

Syidora :) said...

yaa, sekarang ni memang musim break kott ;[ huihuihui ;p wahhh, sis bleh jadi DR. CINTA lps nihh ;p kuikuikiui~

Wana De'Amor said...

2010 adalah tahun cinta saya...but 2009 adalah tahun tersiksa sy...sgt2 tersiksa dgn my ex..ee jahat! hurmm..xpela intan..sabar byk2 ye...ada hikmah tu...U knopw sumthing intan?? u memang hot!! extremlu howttt!!!! so chill key~

chenta aziearem said...

besar ganjaran untuk orang yg saba.. orang yg baek utk orang yg baek.. dun wurry dear.. i know u kuat lahh.. :DD

Miss D said...

Almost 3 years ago, I broke up. Alhamdulillah, kepahitan yang dirasai itu terus sahaja digantikan dengan kemanisan yang teramat indah. Alhamdulillah, tidak lama lagi kemanisan itu akan menjadi lebih indah. :)

ZeRa OsHiN said...

break up after 4 thun..
mgkin slh org...tp org redha...
stiap yg blaku aade hikmahnye...huuu~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13