Thursday, December 2, 2010

.dalam dilema untuk memilih pasangan

.

Salam.

Korang pernah tak menghadapi situasi susah untuk memilih pasangan? Bila korang tengah single, ehem ehem, macam I sekarang ni, uhuk uhuk... mesti lah banyakkkkkkkk sangat orang masuk meminang. Ok tipu. Kikikiki. :P Maksud I, ramai nak kawan dengan korang. Korang rimas tak? Rimas tak? Rimas takkkkkk???

Siap ada family nak carikkan lah, makcik carikkan lah, kakak carikkan lah.. Apa, ingat I ni desperate nak ade boipren sangat ker? Zzzzzzzzzzzz.......


Ok fine. Diam lah Intan! HAHAHA. Gila perasan hot lah I ni kan? Rasa nak tumbuk muka sendiri laju-laju jer. Mana ada. I saja jer feeling sengal macam tu. Mana lah ada orang nak dekat I yang comot neh =.=

Sebenarnya I dalam dilema nak beli iPhone4, Blackberry Torch/Bold atau DSLR.

iPhone4
I tak pernah pakai handphone touch screen. Teringin jugak tapi macam susah jerr.. Lagipun kalau tak silap I, iPhone4 tuh kalau nak buat video call, kena antara iPhone jer. Kalau nak buat video call dengan handphone lain, tak boleh. Betul ke ek? Tapi I bukannya guna sangat video call tu.

Blackberry Torch/Bold
Sumpah I nak sangat sangat sangat pakai BB ni. I nakkkkkk BB Torch tapi mahal sangat kot =.= Lain lah kalau ada orang nak belikan dan bagi I hadiah. Hikss! Rasanya kalau nak beli BB pun, cuma BB Bold atau Curve kot. Eii bestnyee... Nanti boleh BBM dengan korang korang korang yang ada BB! :')
Tapi kalau I beli BB, I dah ada ada 3 handphone. Sekarang ni, I pakai Nokia e72 dengan SE W508. Both handphone ni I sayang sebab ada SENTIMENTAL VALUES. Wuuu~~ Tak sanggup nak jual atau trade in. Kang kalau jual, silap-silap, I beli balik macam dulu. Tiba-tiba I teringat yang I nangis nangis mintak tolong "dia" belikan balik handphone SE W508 yang I trade in. Huhu. Rindu pula saat tu. Hmmmmmmmm~~~

DSLR
Heeeee....gadjet yang I palinggggggggg nak dalam dunia since I ni gila bergambar! Hihi. Bestnyaaaa... Tak sabar nak beli. Tapi bila fikir balik, I neh bukannya larat nak pikul DSLR yang berat tuh =.= Berat sangat ke ek? Aritu I try bawak kawan I punya, tak berat mana pun. Tapi kalau sangkut dekat leher lama-lama, agak-agak leher I patah tak?

Hah, kan I dah pening. I ni memang susah nak buat keputusan. Benci lah kalau dalam situasi macamni. Nak pilih boipren pun tak susah macam ni tau. Kikikiki :P

Larikkkkkk!

36 comments

suffer8zine said...

kalau nk beli nnt beli 2 okesss bg den 1 :P

Terkini : PANAS!!!

saiazuan said...

delima pasangan? huhu xde pn alrite.. i single leh je survive

hmm BB or DSLR.. rsa lg best bli DSLR

fasha said...

huhu..betol2...
tang single ade je rajen yg nk crikan jodoh..cehh..hehe..tp its better jodoh datang sndri...xmau laa segere2 neh kan..hehe...

haniey hannazaki said...

kalau haniey..haniey pilih dslr..hehe..
sbb haniey pernah guna touch screen(iphone3.5) tapi tak berapa nak best la sbb sensitif sgt phone2 touch screen ni..huhu..
dslr bagi haniey best ! hehe..sbb haniey pn pkai dslr..hak3..
yg blckberry tu no comment la..sebab haniey tak pernah pakai BB..hoho..

ni kalau haniey la..hehe..terpulang la pada awak.. :)

liyanaziz said...

sis, x larat nak ngejo! hahaahahha.. yana pilih BB untuk sis.. ok x?? =)

Heidi Shafiq said...

Nape tak beli kereta?

Syafiq Rosli said...

Ad:Best2 #CelcomBiz promotion Celcom BlackBerry Bold 9780 and BlackBerry Torch 980..can click on http://www.celcom.com.my/biz..hehe bleh tgk link ni

Jejaka Terhangat said...

beli je dua2..iphone canggih gak..tak bleh lawan..=p

Nurul chumel said...

kalau I, I beli BB..huhuh.. :)

cik helena said...

banyak sangat org masuk minang tu yg takleh belah tu..sangat pulak tu.hahaha kire macam beratus2 opulak kan..teeheee

kite nak beli Iphone 4.tapi tahun depan kot..wuwuwu

..hizamirahim.. said...

i sokong DSLR.
beli CANON tau.
lawo.
XB

Sumijelly said...

sengal ko.....

nak pilih gadget pun pening.,hahahahaha

Sumijelly.com

cik nur said...

beli bb la :)
i phone sensetip la
dslr plak berbaloi ker beli??
tapi yg penting ikutla kegunaan
weeee :)

Yayaa said...

go for dslr sis ! phone dah ada dua kan ! hikhik. dslr bila nak ada 2 pulak kan ! hoho

bungakuning . said...

beli BB Torch tuh , camera dah superb . tapi .. yang penting nampak class gituuu pakai BB . hekhekhek :)

mier@merr said...

aaahhh.... ai pun dalam dilema yang sama..
aiceh..dan dan la nak sama kan...duit bonus dapat pun 500..dok bayang nak mende riban2..hik2

~LP Lum~ said...

salam intan~

ahaks~ pilihan kamu sma mcm akak dulu.. tapi.... di sebab kan akak dah ada samsung touch screen.. so akak rsa xyah ar guna bb ngan iphone.. :)
jd keputusan akak... rembat dslr.. =)

Miss D said...

kalau saya kan.....saya pilih DSLR...pastu suruh suami amik gambar hari-hari...hahahaha...

intanurulfateha said...

@suffer8zine

mne de duet nk beli smpai 2 :P

intanurulfateha said...

@saiazuan

setiap org x same :)

intanurulfateha said...

@fasha

betul~
nt ade lah jodoh tuh kn ? :)

intanurulfateha said...

@haniey hannazaki

i pun mcm nk dslr hihi

intanurulfateha said...

@liyanaziz

blikan skali bole? :P

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

u penah makan kasut x?

intanurulfateha said...

@Syafiq Rosli

tenks for d link~ :')

intanurulfateha said...

@Jejaka Terhangat

alalala pening da ni T__T

intanurulfateha said...

@cik helena

sis, org perasan hot cmtuh ah
hahaha

intanurulfateha said...

@..hizamirahim..

u...belikan! :P

intanurulfateha said...

@Sumijelly

hahahha sibuk lah kak sumi :P

intanurulfateha said...

@cik nur

bnda mahal mesti brbaloi punye :P

intanurulfateha said...

@Yayaa

banje plsssssss! :P

intanurulfateha said...

@bungakuning .

itu laaa
kalau pakai BB nmpak class kan
hihihihi

intanurulfateha said...

@mier@merr

alaaa gaji u sebulan pun da byk kn? :P

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

akak beli dlsr ape ek?
brp riban?

intanurulfateha said...

@Miss D

alaaa suami x de T__T

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

belikan utk i! :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13