Wednesday, December 1, 2010

.hidup seorang pelaut

.

Salam.

Ingat lagi tak cerita pasal Abang K? Hihi. Dalam pukul 4 petang tadi, I dapat sms dari Abang K. Hihi. Suka suka! Hihihi. Tiba-tiba. Hahaha. Ye lah, selalu nya handphone I sunyi sepi dan bisu. Ingatkan rosak =.=

Abang K cakap, dia baru sampai Kuching, Sarawak tapi tak masuk port lagi. Sebab tu hari tu I try sms dia, tapi tak delivered. Hari tu, time dia baru gerak dari Melaka ke Kuching, dia singgah JB kejap untuk isi minyak kapal. Time tu lah dia sms I.

Tapi time dia sms I tadi, I tengah busy sebenarnya tapi I reply jugak sms dia sebab bukan senang nak dapat contact dengan dia. Ye lah, dia kan pelaut. So, kadang-kadang jer dia ada dekat darat. Dia cakap, dia akan ada dekat Kuching selama 3 hari. Then tak sure akan belayar ke mana. Tapi apa-apa pun, harap dia selamat. Aminn~

And I ada mintak permission dari dia untuk share video yang I cakap dengan korang haritu. Dia cakap, amek jer lah. Dia cakap I ngade-ngade jer nak mintak permission. Tapi I kan skema. So, mesti lah mintak permission kan kan kan? :P

Abang K cakap, time ni dia on the way ke Jepun.
dia penah kena ombak macamni masa dia nak gi Jepun
Yang kat atas ni bukan kapal dia

Takut kan? Risiko sangat tinggi untuk pelaut macam dia. So, kepada korang yang ada boipren atau adik beradik atau ada kenalan yang kerja kat laut, doakan lah mereka selamat yer. :')

Tadi lama jugak sms dengan dia. Macam biasa lah, dia suruh I tenang, jangan sedih, jangan sakit sakit, suruh I makan banyak banyak. Dia suruh tenang dan happy macam dia. Tapi I tau dia sebenarnya tak happy. Tadi korek-korek rahsia dia (gila kepoh I ni haha) dia cakap, gelpren dia tinggalkan dia. Pity him. I dah agak dah.. Hmm..tak per la..

"Kalau ada jodoh Abang K dengan dia, tak kemana :)"

I ada 3 hari untuk contact dengan dia sebab lepas ni, dia akan kembali belayar. Macam tu lah hidup seorang pelaut :')

27 comments

suffer8zine said...

yuppp jodoh x kemana

Terkini : Sebab-Sebab Doa Ditolak

nina suhaina said...

kagum ngan dia yang tabah jadi pelaut. kalau saya memang tak bleh la sis..hihi..

erkk harap2 dia strong walau dia ditinggalkan awek.

little cart00n said...

tkut oh!
boyfren elie pun navy..kalau la dia dlm keadaan mcm ni time belayar..aduyai! :(

anamizu said...

semoga sentiasa dlm lingkungan rahmatNYA ^^

folow anamizu tak???-->special utk awak ^^

hani apandi said...

intan, tadikan hani tengok fb kwn hani.yana cepul..ada gambar intan sekali..yana tu kawan hani masa sama2 study kat swk dulu.hee.D

elmog said...

so cute lahh.. tapi berisiko.. speerti bercinta dengan pilot dan askar.. cinta ttetap lagi kuat.. thee^^

Heidi Shafiq said...

esok i nak balik kL.. doakan i selamat belayar.. :P

eykameow said...

ya allahh. subhanallah... takut nya eyka tengok video tu... :'(

intanurulfateha said...

@suffer8zine

yerppp :')

intanurulfateha said...

@nina suhaina

yer, smoga dia tabah ;')

intanurulfateha said...

@little cart00n

doakan yg terbaik k syg~ :')

intanurulfateha said...

@anamizu

insyaAllah :')

intanurulfateha said...

@hani apandi

yer ke? hihi
wat a small world
die coursemate i kt uitm bdr mlk :)

intanurulfateha said...

@elmog

heheh yerpp ^^

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

belayar waklu! hahaha

intanurulfateha said...

@eykameow

takutkan? sis pun cuak...
huaaa~ T__T

Cik Amy said...

strong gilaaa ah! haha

intanurulfateha said...

@Cik Amy

betul
x smua org kuat mcm die kn :')

ahfat said...

fuhh, dasat sungguh

sharamli said...

hai budak skema..hak3

intanurulfateha said...

@ahfat

itu la :)

intanurulfateha said...

@sharamli

haippp! :P

liyanaziz said...

doakan dia baik2 saja ok?? =)

intanurulfateha said...

@liyanaziz

ok! :P

Azalina M.Salleh said...

intan, abg akak pun seorg pelaut... tapi dia NAVY...
ari tu dia sertai misi pengaman kat lautan somalia.. yg kapal Malaysia kena tahan lanun tu.. 6 bulan..huhu bila dia smpai kat pangklan lumut g sambut ngan mak abah.. huhu ade update dlm blog..huhu rsa risau sngt masa tu... alhamdullillah semua selamat.. intan doa2 kan abg k tu selamat dan semua anak kapal selamat..

intanurulfateha said...

@Azalina M.Salleh

yupp risau kan kalau jd cmtuu
aritu abg k ade ckp psal lanun gak.
huaa seram3
smiga die slmat
aminn~~

Selikat Coklat Berbicara said...

hoho , ala ala ala . sweeetnye kak intanurfateha ni bercerita psl abg k dye ..

aww aww ! hehe :D

sweet la , macam gula gula . YUMMY !

ada jodho tak kemana :) *amin cepat amin cepat . hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13