Wednesday, December 29, 2010

.kan i dah cakap, kehidupan single ni menyusahkan!

.

Salam.

Hari ni tensen. Hari semalam tensen. Hari hari tensen. Warghh! Bila nak hari raya ni. Ahh hari raya pun tensen. Dah lah dah tak dapat duit raya lagi sekarang ni. =.=

I tak tau nak cakap macamana. Lepas entry yang dia buat, I rasa makin tensen. Tensen dan tensen. Arghh susah jadik hot ni. Kikikikiki. :P Ok fine. I kasik korang semua lempang I seratus kali setiap orang sebab I perasan hot. Cukup kan? Bila I dah kena lempang dengan korang semua, mesti I dah sakit dan muka jadi buruk (sekarang pun dah buruk dan akan jadi makin buruk) dan lepas tu, tak de orang suka I. Yes! Trick dan tips paling bodoh dan bengong dari I. :'(

Macamana nak buat ek? Macamana nak jadi kejam ek? Apesal lah hati I neh fragile sangat? Apesal lah I ni lembek sangat? Apesal lah I ni kuat nangis. Pelik sungguh. Apesal lah I comel sangat? Yang comel tuh betul pulak. Tak pelik langsung. Hihihihi. :P

Ohhh sayang... I bukannya nak kawen esok. Lapan ratus juta ribu tahun lagi kot. Tak kira lah I kapel dengan siapa pun sekarang ni, kalau I takde jodoh dengan sang kekasih, memang takkan kawen jugak kan? kan?

Tolong hormati keputusan I. Tolong hormati cara I. Dulu macam macam I buat untuk dapatkan dia walaupun dia dah tinggalkan I macam tu jer :'( Tapi tak berjaya. Sekarang bila I dah kuat, bila I ada orang lain yang berjaya kembalikan kegembiraan, kecomelan, kebahagiaan, kesewelan, kegelakkan dan ke ke ke yang lain, tolong lah jangan jatuhkan I semula. Beri I peluang untuk bernafas. Untuk hidup dengan keputusan sendiri. Keputusan yang dulunya dia sendiri buat.

Jangan lah buat keputusan mengikut emosi. Itu lah yang dia selalu cakap pada I dulu sebab I ni emosional sikit. Drama queen lebih. :P Jadi, fikir dulu sebelum buang. :-) Kalau sampah dah buang, boleh recycle. Tapi kalau hati yang dah tercalar, hancur dan berkecai, boleh ke nak seletip semula? Tak boleh kan? Kalau boleh, korang boleh kasi tau tak seletip jenama apa? :P

Sayang,
You can't break a broken heart :-)

42 comments

teddyuna said...

sila lost contact dgn dia intan.. e x suke lelaki mcm tu

farra aidah said...

sedey baca entri nie...sob...sob...sob

ainakhani said...

alalalala masalah cinta je ni..
bangun la kak intan.
jom pegi kedai teman beli barang.

zana ahmad said...

strong yaw...
you're more stronger than you thought you are...
chill k.. :)

syafiQakarim said...

winkwink..suka entry ni tiba tiba.
betul.da ada someone yg buat sis
gembira.suka.bahagia.comel.
xkan sis nak sia sia kan..?tett..
tapi jodoh tak boleh nak halang
kan..hmm

Puteri Iqa Izyan said...

hm..susah kan situasi nih.
sabar eyh kak..

barang yang lepas jgn dikenang.
just move on your life with something new :)

~"suziana"~ said...

hye intan..chill k.
jgn biarkan smua 2 gangu emosi..
fokus n tetapkan pndirian brula leh buat kputusan yg bijak..hehe :)

...orkid...edyliyne... said...

sis Intan...
be strong okey...
akak OE selalu cakap, "kalau kita bercouple @ berkawan dengan seseorang tu, tak semestinya kita akan jadi isteri dia"
betul kan?
jangan sedih2 okey...

nurul lalala said...

sabar ye..kawan kita p0n penah kena camtu~bertabah la..^_^

♥yaya budak suka embun♥ said...

sis..sis kuat kan kan kan :)

..DaK KeCiK.. said...

moga tabah intan..

░♥si lampu neon♥░ said...

ALAHAII..DASAR LELAKI...BILE ADE TAK RETI NAK MENGHARGAI, TAK RETI BERSYUKUR..BILA NAK BALIK BARU TERHEGEH2 MERAYU BUAT CERITA SEDIH ADE PENYAKIT NAK MATI LA DSBGNYA..CIS CIS...SABARLAH..DOALA KEPADA TUHAN SUPAYA DIPERTEMUKAN YG TERBAIK..

The Nurul said...

Jangan pandang belakang ok Intan. Be strong!!

yellowie roses said...

moga kamu menjadi insan yang kuat =)

liyanaziz said...

mainan cinta yang sedang membelenggu..

Rara Nasiha said...

dear, i think the best decisions is, just be a friend. takda sakit hati.

merahitujambu said...

uhuk....

intanurulfateha said...

@teddyuna

tanak la x ctc lgsung :(

intanurulfateha said...

@farra aidah

x mo la sedih kak
nt kite lg sedih tau!

intanurulfateha said...

@ainakhani

sape kate sis tido :P

intanurulfateha said...

@zana ahmad

tenks ^^

intanurulfateha said...

@syafiQakarim

betul :-)

intanurulfateha said...

@Puteri Iqa Izyan

yeahh ^^,

intanurulfateha said...

@~"suziana"~

susa lah nk jage hati smua org :'(

intanurulfateha said...

@...orkid...edyliyne...

tenks OE :)

intanurulfateha said...

@nurul lalala

tenks nurul :)

intanurulfateha said...

@♥yaya budak suka embun♥

kuat mcm harimau lah sgt :P

intanurulfateha said...

@..DaK KeCiK..

tq :)

intanurulfateha said...

@░♥si lampu neon♥░

tenks neon :)

intanurulfateha said...

@The Nurul

tenks syg~

intanurulfateha said...

@yellowie roses

amin~~

intanurulfateha said...

@liyanaziz

hoyeahh
sbr je lah nyah~

intanurulfateha said...

@Rara Nasiha

itu yg i fikirkan :)

intanurulfateha said...

@merahitujambu

hukhuk T__T

Syida Shukor said...

sis , pandang super k je sekarang ni okay ! (:

NuSaNa NoSa 91 said...

betul tu kak.. hati, klu dilukai, bleh lg nk forgive.. but, nk forget?? pyh~~ akak bleh jd kuat.. keen yakin.. chaiyook! ^_^

Wana De'Amor said...

saya rasa saya lebih suka entry berunsurkan kuat2 cmni!!! so u deserve the best intan!!! sila jgn nanges lagi....

intanurulfateha said...

@Syida Shukor

huhu oke :P

intanurulfateha said...

@NuSaNa NoSa 91

susah nk lupe
saket sgt :'(

intanurulfateha said...

@Wana De'Amor

eh x lah
mne de nanges :P

ladolce khairina said...

phm pe y kak intan rasa...manusia ni cmtula..time ada x hargai..kita rayu2 pn x dilayan..mcm kita xde perasaan...tp,skrg,dia plak y giler2 duk cri blik...sakitkan perasaan tu...kita rse benda sama...kita kuat..yakin blh..

✿ CikCimi said...

selotip jenama CIMI !
:P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13