Wednesday, December 15, 2010

.lari dari rumah lepastu kahwin lari =.=

.

Salam.

Mesti bebudak ni teringat zaman sekolah. Mesti juara dalam acara lari 4 x 100, lari berganti ganti tak pun lari dalam guni. Tu sebab nya bila dah habis sekolah, nak lari dari umah pulak. =.=

Apa agaknya ek yang bebudak sekarang ni fikir. Lari dari rumah. Ikut pakwe. Pergi rumah pakwe. Yang sengalnya, family pakwe dia pun boleh pulak nak back up budak perempuan ni. Vodoh sungguh.

I pun tak faham. Asal budak perempuan ni tak boleh nak hargai family dia. Bukan family kandung, family angkat. Dia pun tak tau siapa parent dia. Family angkat dia dah jaga elok elok, dah sekolah kan, bagi makan, bagi handphone, bagi kasih sayang, tapi tak nak hargai. I kenal family angkat dia sebab dah rapat dengan family I dari dulu plus doang ada anak bujang yang hensem. Kuang kuang kuang :-P

Ok sambung. Sekarang, budak perempuan ni dah lari ikut pakwe dia. Pakwe tu kalau senonoh tak pe. Kalau doktor ke, engineer ke, ok lah jugak kan? I pun nak lari. Keh keh keh. Tapi lari setempat jer lah. HAHA. Ni kerja ntah apa apa. Nak sara anak orang. Nak lari kawen dekat siam. Ntah ada duit ntah tak. Topup pun mak topupkan =.=

Budak budak zaman sekarang ni memang pelik pelik kan? Banyak kes I dengar. Cuba lah jadi baik sopan santun dan comel macam I ni. Bagus. Memang pilihan mak mertua. Duduk rumah, baik jer. Belajar masak, belajar jaga budak kecik. Kah kah kah. Tetiba nak cerita pasal diri sendiri pulak kan? Sekeh kang :-P

Tapi I geram lah dengan budak perempuan ni. Family angkat dia dah selalu sangat datang rumah I, sebab abah I polis merangkap Pegawai Penyiasat untuk kes budak perempuan ni. Dengar cerita, budak ni dah kahwin. Yang lawaknya, mak angkat dia cakap, masak nasik tak pandai. Basuh spen*er pun tak bersih. Teehehe~~ Lawak tul ;-D Lawak plus memalukan. =.=

So kesimpulannya, kalau nak kahwin,
basuh spen*er bersih bersih yer.
Kah kah kah!

Lariksss!

33 comments

mira.una said...

cmna lak kalau laki yg keja kite?
haha *perasaan

Heidi Shafiq said...

masak nasi x pandai? mcm u je..

kuang kuang kuang..~

Anonymous said...

....

Anonymous said...

world

intanurulfateha said...

@mira.una

haha ntah le :P

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

lu diam ah!
grr!

intanurulfateha said...

@Anonymous

....

intanurulfateha said...

@Anonymous

eh eh, mawi ke yg komen? :P

Mizz Dayana said...

basuh spentot pun tak bersih.

kuang kuang kuang.

macam mana mau kawen tu. wuuwuuwuwuwu

enyheartsdiamond said...

kalau mcm tu, i dah bole kawen lah :p

Puteri Iqa Izyan said...

haha. ades. spender tuh tak cuci lagi basuh dah nak kawen lari..

ish3..bkn best kawen lari.bek kawen real2..boleh buat besar2.tema pink. auuww :P

♥-- emieysandra --♥ said...

zaman skg sis..huhu

p/s : best lagu ni. ashiteru!

Anonymous said...

mawi: ofcos la... world..ap nye budak la skang ni.... ish3

bungakuning . said...

haha! yg tak tahan , basuh spender pun tak bersih . hahah ! tengok , spender pun mak angkat yg basuhkan lagi . ish3

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

hehehe agaknye dia pndi masak air x sis???

suffer8zine said...

hekkkk mcm tu pon ade :P

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

intanurulfateha said...

@Mizz Dayana

kah kah kah
tau xpe :P

intanurulfateha said...

@enyheartsdiamond

bole bole :P

intanurulfateha said...

@Puteri Iqa Izyan

sis nk tema merah putih hitam!
aww~~

intanurulfateha said...

@♥-- emieysandra --♥

best gile kan! hihihi

intanurulfateha said...

@Anonymous

hye mawi
hahaha
world~ tau xpe :P

intanurulfateha said...

@bungakuning .

heh, tau xpe
x snonoh! =.=

intanurulfateha said...

@ezzenurfarhani@blogspot.com

hehe x sure lah
pndai kot
klu x pndai, mlmpau ah
die dah 18 tahun dah

intanurulfateha said...

@suffer8zine

ade je :P

SyahmiFikri said...

spend*r masuk jer dalam mesin.. kan bersih.. hahaha

intanurulfateha said...

@SyahmiFikri

mungkin die x ltk sabun kot
huhuhuuh

Afendi Othman said...

kalau gf saya lari...soh bapak intan carikan leh..kekee

zEri sAfEerA said...

kesimpulan yg masyuuuuukkk! hehe :D

intanurulfateha said...

@Afendi Othman

haha soh bomoh je crik :P

intanurulfateha said...

@zEri sAfEerA

muahaha tau xpe!

kembatolo™ said...

ape kaitan dengan spen*der?
haahahaha.. kejang perut ni~

cik nur said...

hahahaha
tak bole bla mcm mana la bole pikir kawin kalo kerja tetap pn tak ada ish tak tak paham ler ayer hehehe

Taqeeyya said...

aiyoo.. lawaknye... nk kawen lari tp x reti lg nk jge diri n buat bnde yg simple... kahkahkah

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13