Tuesday, December 21, 2010

.a new life begins

.

Salam.

Keputusan telah di buat pagi tadi. Dan kedua-dua pasangan akan di ijab kabul tak lama lagi atas persetujuan kedua dua belah pihak dan kedua dua family. Cewah. Berangan tak sudah-sudah. :P

Semalam memang keadaan yang genting dan kritikal untuk membuat keputusan sama ada mahu teruskan atau cukup sekadar di pinggiran. HAHA. Tetiba* Hmm actually I dengan dia dah bincang dan I tetap dengan keputusan I, I tak nak teruskan. :-)

Bukan tak nak beri peluang kedua. I dah tawar hati kot. I bukan nak membalas dendam. Susah nak explain apa yang dah berlaku antara kami. Serius, tak pernah nak berdendam. Nanti hidup tak tenang. Sampai bila masalah takkan selesai. Kalau I berdendam, I takkan add dia semula dekat FB. Dah lah I yang delete dia dari FB dulu. Gila teruk I ni. =.=' Berjuta kali dia tanya, nak macam dulu balik tak? I tetap cakap, TAK, TAK dan TAK. Cuma mungkin ini dikatakan KARMA.

Gila dahsyat dan gila kental serta bersemangat waja I ni kan kan? Rasa ini bukan diri I. I rasa macam garang gila. Garang ke I ni? Garang tapi comel kan kan kan? :P Rasa macam ada saka masuk dalam badan. HAHA. Takut tak? :P I rasa macam dah kuat dah sekarang. Mungkin pengalaman mematangkan I. Hihihi. Tapi at least I still nak kawan dengan dia. Reply sms kalau dia bagi. Jawap telefon kalau dia call. Baik tak I? :P

Tadi I cakap dengan dia, lepas ni kalau I nak keluar dengan lelaki boleh tak? Lepas tu I yang jawap sendiri. Sendiri tanya sendiri jawap. Huhu. I cakap, dah single, boleh la kan kan? Then I cakap lagi dengan dia, "Kalau nak keluar dengan perempuan lain, keluar lah, tapi jangan sampai saya tau. Nanti awak makan penyepak saya." Tapi I cakap, I tak pe kalau nak keluar dengan laki. Huhu. Tapi dia tak kasik jugak. Dia cakap nanti I pulak makan penumbuk dia. =.='

Tapi yang penting, pagi tadi boleh settle baik baik lah. Both tak nangis. Tak macam malam tadi. Dua dua melalak. Tah apape jer. Sayang kot hubungan tuh. Siapa yang tak sayang kan kan? :'( Se-ego ego dia, dia pun manusia. Bukan jin. :P Ada hati, ada perasaan. Tapi benda dah lepas. Dah tak boleh nak buat apa-apa. Kalau ada jodoh, esok, lusa, tulat dan seterusnya, tetap kahwin jugak kan? ;-)

So sekarang, kiteorang kawan lagi.
Mungkin boleh jadi kawan baik.
Kan kan? :-)

Siapa-siapa nak berminat dengan dia,
boleh hantar resume dekat I.
Biar I tapis dulu :P

Tapi make sure korang mesti buruk.
Kalau lawa, I jeles.
Muahahaha

Kita tetap kawan kan? :-)

41 comments

rohanazainal said...

wahh.. bagus uollls still gak berkawan.. tak cam I, kami bermusuh sampai sekarang.. T_____T

Amy Abdul Rahman said...

bagus2, jadi kawan je better kan? :)

enyheartsdiamond said...

urm.. my exbf tu takde hati dan perasaan langsung :|

im happy for u both!

ezzyra said...

buat la keputusan yg terbaik utk sis...sy ttp sokong kputusan sis...x kira ape pon...hehehe...sis kan kuat...:)

Rowena Chasez said...

ololoo...
xpe2..
what past is past..
move on dgn life skrg k :)

::cikjuju::◕‿◕ said...

yes cik gadiz ayu2 neh dah bersemangat!!!yeah!!mcm neh la sis!!^_^

pink said...

Sys ,Mira faham perasaan sys ohh
kita serupaaa ,sobs ,
Ingat jodoh tak kemana kan :)
Mira doakan sys happy2 always! :)

-✿ Ayu ✿- said...

pretty gud decision... make it clear...
n make urself epy...:)

MiSzy DiaN said...

kamu dah dia cuma berkawan jak? sama la macam saya..
skrg kitorang cuma kawan jak pun..
kalau ada jodoh, ada laa..hehe..
apa pn... senyum selalu..
:)

Anak Gemilang said...

kuatkan smgt yea sis..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hmmm...jom singgah myblogshop...mana tahu kot2 berkenan kot...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/

syaza kelyza said...

keputusan yang baik sis ,

jodoh tu tak kemana kan ;)

Heidi Shafiq said...

=.="

np tetibe i rs u tgh sewel? ok entry sgt lawak.. hahaha.. :D

Aizuddin Hanis said...

kita merancang, allah juga merancang..dan perancangan allah 2 maha hebat..insyaallah..

Liya Laa said...

alaaaaa. i wish korang bersama.

dpt lah i baca entry sweet2 :)

daydeck86 said...

gedik la korng berduua ni
benci tapi rindu katanya
ahahahahhahahahaaa

yaya said...

ape2 pon.
yaya doakn yang terbaik tok kak intan :)

Naddy said...

wow....harap2 dua2 bahagia dgn kputusan yg dibuat!!! =)

sharamli said...

pulak dah! macam2 la budak2 zaman sekarang.kah kah kah

cikpepel said...

baguslah camtu...
gaduh2 pun sakit jiwa sniri je kan..
ape kes.....
u kawan i..i kawan u..
amek masa... kalau ada jodoh..ada la jugee..

AshAnas said...

intan berkawan la baik2 ye dgn die... akak lu putus dgn si dia sampai 1 thn lebih gak la. sampai masing2 cr couple lain. tp kitorg masing tak leh go on dgn couple baru.... bila jodoh tu kuat, bila km sama2 putus dgn yg baru lps 2 bln je bkawan, akk ngorat die blk. then km couple blk for 1 year. then akk dpt tahu die smoking, akk marah n km break lg 4 bulan... pastu bila dah terlalu sayang, kuat jodoh antara kami, die terus suh family die masuk minang... akak bahagia dgn dia skrg d samping anak yg comel... anak nk masuk dua dh dik... hehe... good luck! korg couple yg comel, akak suka!

elaine mya said...

nice. both of you still friend.
dalam kes saya, dia dah menjadi musuh, walaupun saya cuba untuk berbaik. T_T...

yuyuEyuliaNa said...

yey ! hepy sis mcm nie.
:)

eh eh, mr. super duper K kan ade ! :)

eykameow said...

karma :')
xpela,ade jodoh x kemana...
asal kan sis happy dah cukup baik!
semoga happy selalu......

cik helena said...

nask tau reakl story!

namesayeajrun said...

life is not easy right especially when comes about love. hope u make the right decision. chaiyo' chaiyo'

cikpia said...

bagus......

♥-- emieysandra --♥ said...

dulu prnah mcm ni gak..last2, kitrg smbung balik, huhu..mybe emiey yg xkuat smgt..haha :D

The Nurul said...

i bangga dengan u tau syg. tak perlu terburu buru. jodoh, kita tak tau.

Bro Framestone said...

he..23x bro dulu depan2 family kedua-dua pihak termasuk sedara mara kena buat keputusan either nk teruskan atau tidak he..23x

gile suspen...

cam nk angkat nikah je... sedangkan nk berbaik je..

cite lame opsss

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

ol da bseh yank... tp best la kan.. ley lak jadik kawan... mugkin xde jodoh kan.. heheh

Rara Nasiha said...

tak baik musuh2. baguslah both of you still nak berkawan. ada jodoh tak kemana. :)

dak eina said...

bagus lah boleh jd kwn baik~~ :)

ladolce khairina said...

kuatnya k.intan....

mR.sYaH said...

k.intan mmg comel.. heheh..

EMMA said...

yeah..bagus la camtu..
saya pown kawan ngan ex gak..

Nunu Nurul said...

hurm sometime kn nk cium harumnya mawar tu knela rase skit trcucuk duri dlu..kn?kn?..
tp i geram jg bile dgr die wat u cmtu..
btw..u taw pe hati u nak kn?
juz ikut ati je..k darl???

soul lover said...

cter sy same mcm awk.. lepas gf sy bace.. dye amek keputusan mcm awk amek.. sy x berdaye.. dan x ley thn:(
i need her... i love her so much.. :(
sy dah xde smgt:(

teddyuna said...

urmm npe wt i sedih ni.. n yg x ske ni ishh.. npe kawan je? kapael la balik



argghhhhhhhhhhhhhhh i yg emo

Syida Shukor said...

sukanyaaaa ! (: tak taw nak cakap apa tapi gembira (':

cik lya said...

nape taknak?

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13