Friday, December 10, 2010

.segmen bersilat di dapur | kek oreo paling sedap dalam dunia !

.

Salam.

Mood hari jadi lagi. HAHA. Diam ah. I nak cerita pasal Cheese Cake Oreo yang I nak buat tu. Actually dah buat malam tadi. Ingat tak jadi. Tapi tengahari tadi tengok, EH JADI LAH WEH! HAHAHA.

Mula-mula ingat tak jadik tau sebab I tak sukat betul betul. I tak de penyukat. I ikut gerak hati. Feeling bajet macam dah selalu buat kek lah konon :P Lepas tu ada satu bahan tu tak de. Puas I cari dekat The Store dan Econsave. Bahan yang tak dek tu Whipping Cream. Nak tau I gantikan dengan apa? HAHA. I gantikan dengan askrim Vanilla. Ntah ikut mazhab mana ntah buat kek pakai askrim =.=

Untuk resepi lengkap, klik SINI yer.

Sebenarnya ikut resepi,
kena guna 2 bungkus oreo jer.

I guna 3!
HAHA.

Tapi lagi satu tak masuk gambar.

Tak de seni langsung!
=.=

Tak semestinya rupa buruk, rasa pun buruk.
Sedap ok!

Tolong lah percaya! :P

Super Chacha pun suka :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

So, camne?
Korang berminat tak nak order kek dari I?
HAHAHAHA
.
.
.
.
Tak pun, kepada yang ada abang lelaki hensem
Korang berminat tak nak jadikan I kakak ipar?
Hihihihihi :P

Larikkkkkkkss!!!

28 comments

Woofer Storm said...

mcm sdp je tu^^na order 10 kg k,order free bole ta?hehe

Nurul chumel said...

lulus!

Shey Hemsem said...

nak hantar jugak borang meminang kat sis , hahaha :D

dandelion kiss said...

muka chacha macam tak
sanggup je nak telan.
errr... haha

Dayana Nasir said...

guna aiskrim vanila pun jadi eyh?? nak try jugak lah nanti..hehehe

❤faRah 리아나❤ said...

haha...btol2 tu sis...bak kata, dont judge a cake on it cover..haha...umphh, mcm sdap je...:)

ummi maisarah said...

gud work .atleast ade juga rupe kek tu .HAHA kalau dh cacha pon beria je makan, SEDAP la tu (^__^)

Erin said...

nice..macam sedap.
lepas ni bawak g KBM ye..
Promo.. hikhikhik:)

Fatihah Munini فتيحة said...

hehehe . itu sengal punya olang maa ... btw intan,sangat comel word kat nset intan tuu .pkai nset ape eh ? ngeeee~~ :)

nurayunni said...

xcomel tp nk try la...

♥yaya♥ said...

sedap nampak! nakkkk
hehe

Syazwana said...

fuhyo pakai aiskrim
ala-ala BR lah buat kek guna aiskrim
nyum2
xD

Heidi Shafiq said...

reject! reject!

Sachi Asukai said...

guna ice cream vanilla pun boleh:)

the daten here said...

nyum2 sedap2:)

CERITA LEBAT said...

sedapnyew..gua nak satu..

Miss Lemon said...

hehe walaupun rupa kek tu xcomel, tp org pcya rasa dia mesti best. betul ni..org caya.. :p



p.s:hepi bedsay! GBU~ ^^

liyanaziz said...

sedapnya!!!!!!!!!!!!!!! terliur tahu???

Nurhasnatul Nabila said...

mcm sdp.. nak rase meyh.. :)

twinkle twinkle said...

waa,,,nak jugaaa ;D

nina suhaina said...

tahniahh sis..
haha..

✿ CikCimi said...

BUAT KAT MELAKE NANTY PELISSS !!
kompem kite sara heidi bole habeskan semua tuh. :))

noorafzan said...

kek oreo tuu..huhuh~
meleleh ayaq lioq tgk chacha mamam..

azaliahjsalleh said...

sng x resepi nie ?
ade kena pakai lemon ke ?

cik nur said...

nampak mcm sedap
uish teringin nk mkn kek oreo lapar :)

A.D.A.M. said...

Hahaha. Request yg last tu lawak. :P

CikNana said...

sis, why topping dea tuh cair ha ? dah buat dah . sedihnyee . cam tak jadi jeh .

ika tieca said...

macam mana cara cara nyeeeee

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13