Monday, December 20, 2010

.tiada lagi peluang kedua?

.

Salam.

I tak tau apa yang patut I buat. Serius. Rasa tak best. Rasa macam kejam sangat buat dia macamtu. I ni kejam ke? 3 bulan tu tempoh masa yang sekejap ke untuk buat I lupa pada dia? Susah kan? Tapi luka yang I rasa sepatutnya dah lebih dari cukup untuk membuatkan I lupa dia untuk selamanya. ;-)

Cuba berlagak gembira.
Benda ni bukan berlaku sekali. Berkali kali. Berkali kali diri ni lembut hati. Beri peluang untuk sekian kali. Tapi I macam tak serik kan? RAMAI orang kata, lupakan yang lama. Lupakan dia. Move on. Yes, I try to~~ But it is not easy as you guys said. Susah!

3 bulan lepas.
Intan, kau tak ingat ke apa yang dia tulis dekat blog dia dulu pasal kau? Macam-macam dia tulis kan? Kalau aku jadi kau, aku takkan lupa dan aku takkan kembali pada dia. I cuma diam. Tak tau. Tak boleh nak fikir.

Rasa bersalah.
Perlu ke I rasa bersalah? Perlu ke I rasa jahat bila I berkawan dengan lelaki lain? Tak salah kan? Sebab itu hak I. Dan I tak ada sesiapa sekarang ni. Gedik? Its my nature. Korang pun sendiri nampak I macamana dulu kan? Daripada entry dekat blog, status dekat FB, dekat twitter..... Semua macam orang mati bini/laki.

Menangis.
Tipu kalau I cakap I dah tak menangis sebab dia. Cuma mungkin dah tak menangis seperti dulu. Dulu, I ada tumblr. Meluahkan segala rasa yang tak best dalam tu. Tapi bila fikir balik, macam bodoh. Macam perempuan yang desperate. Merayu-rayu, meroyan. Tapi orang yang kat sana gembira tanpa fikir apa-apa. Susah, asyik sakit sakit, down lagi, nak exam lagi... Ada dia fikir? Mungkin ada. Tapi tiada apa-apa tindakan yang dia ambil. I ambil keputusan untuk delete tumblr. Tak sanggup nak tengok diri sendiri macamtu. Isk..sedih lah ;'(

Perasaan.
Perasaan itu masih ada. Cuma dah tak sama. Dah tinggal separuh. Mujur tak tinggal suku atau hilang terus. Baru kejap tadi dapat tau sesuatu. Dia mahu rahsiakan apa-apa aktiviti dia atau kerja dia dan segalanya tentang dia dari pengetahuan I. Kalau I tau kenapa? I akan kacau hidup dia ke? I akan mintak duit dia ke?? I ni jenis meminta-minta ke???

Jangan bagitau Intan. Sesiapa yang masih friend dengan Intan, jangan bagitau apa-apa info pasal I, pasal kerja I.

PERLU KE NAK CAKAP DENGAN SEMUA ORANG MACAMTU????

Tak faham.
I sendiri tak faham apa yang dia nak. Dan I tak faham apa yang diri I nak. Semuanya kabur. Semuanya samar. Pening. Bila nak hilang, baru nak datang semula. Dulu dia yang suruh I pergi. Suruh I berhenti berharap. Jangan berharap sebab semua nya sia-sia. Tapi kenapa bila I happy sekarang, baru nak datang semula?

Masa I jatuh tertonggeng, tersungkur, tertiarap,
ada dia sambut tangan I?

Ada dia papah I
untuk I bangun dan bangkit semula?

TIADA.

Perlu kah I beri peluang kedua?
Kedua ke?

Ah, malas nak kira. ;'(

Korang rasa I ni kejam ke?
I cuma nak dia rasa, luka yang I pendam.....

Tapi, Super K macamana?
Tak sabar nak tunggu dia balik..

"Abang...kita sedih.. Cepat lah pujuk kita"
:'(

37 comments

Yayaa said...

wow sis ! even dulu sis nampak lemah. but u r strong enough now ! go ! go !
make up ur mind. i always with you <3

rasa sis nnih dah makin garang. rawrr~!

gHadiSZ said...

sama apa yang saya rasa sekarang.cuma apa yg saya rasa takdpat nak dikongsi..myb sy ni pemendam.

syaza kelyza said...

sabar la sis . kalau ada jodoh tak kemana k ? :)

Ciki said...

jgn sedih2 cikgu.. :)

violetless said...

bukak ati tuk orang lain plak masuk..ok sis?

♥-- emieysandra --♥ said...

buat la kptusan yg baik sis,
yg bleh buat sis gembira..:D

sab said...

sedih pulak.. sob..sob.. T_T

nyna amani said...

kalau dah sayang yg tue,buat apa pun,berapa kali pun,tetap sayang..orang senang cakap,cari lain,tapi yang rasa sendiri x kan semudah tue..gud luck sis,sometimes,kata hati betul jugak..:)

rohanazainal said...

kalau ada jodoh tidak ke mana.. apa yang U rasa I da merasa.. I mengharap pada lelaki yang story kurang lebey macam U.. sampai skg kami mmg da lost contact.. papepon, KUAT u!

nurawanees said...

intan..be strong!..biarla hidup sendiri..asalkan jgn hilang harga diri...intan cantek..sweet..ur x nti i pasti akn myesal..=)

Woofer Storm said...

kumbang bkn seekor,teda kumbang,harimau kumbang pun bule^^ juz kiding heheee kna kuat ckit,jngn smpi org pijak kpla kita ok..

Amy Abdul Rahman said...

be strong sis ! :)

Puan aiNa Rahman said...

be strong dear..Tuhan pasti dah janjikan yang terbaik utk kite, xmau sedih² k =D

✿ CikCimi said...

like i alwez said syg.
u noe what to do.
:)

-✿ Ayu ✿- said...

kadang2 kite patut bagi peluang kedua... tp igt la...kalo dulu die leh wat cm tu... jgn lupe... die boleh wat mnda yg sama lg...
just pk lek lok..jgn terburu-buru wat keputusan... life is so cruel... make ur best decision...ubat tu mmg sgt pahit..tp yg pahit tu la menyihatkn kite...:p

Ujang9897 said...

cool....!!!!!!!!!!!

alan said...

rileks..sy pun salu kena..perghh ckp org rileks tapi hati sendiri kacau huhuhu

..DaK KeCiK.. said...

intan-
Semuanya terletak pada hati kita..Lau intan rasa intan bahagia ble dia dekat ngan intan go on dear..Mgkin dia ada alasan yg knp dia buat intan begitu rupa..Bincang leklok n saya doakan yg terbaik utk awak.

The Nurul said...

dah la intan. dalam hidup ni, kita kena banyak belajar. hari ni kita kenal dengan orang ni perangai dia macam ni, so next time kalau kita jumpa lagi orang yang perangai macam ni kita takkan ulang benda sama. kita akan dapat handle dia. benda yang jadi kalau sekali mungkin lah kita boleh bagi peluang kedua. tapi kalau dah berkali kali, dah takde maknanya. bukak hati dan mata untuk orang lain, yang lebih baik. kalau kita baik, tuhan akan kasi kita yang terbaik. cuma masa tu kita tak tau bila. u jgn rasa bersalah bila kawan dengan lelaki lain sebab u bukan hak orang sekarang ni. u bebas untuk berkawan dengan sapa sapa pun. mulut orang, biarkan...sampai bila dia nak kata. bila u tak respon, dah penat nanti berenti lah dia mengata.

firfa_firzanah06 said...

sis..
seems the pain make u more tough than before.
2nd chance?
ikot kate hati yg logik ye sis.
xmao tgk sis hurt mcm dlu.
kkdg 2 chance tu xperlu kalo hati tu dh diketuk by org laen yg lbey menggembirakn kite.
tp..
if sis nk amek risiko n harungi lg skali dgn dy.
terpulang.
adek mu ni akan support sis dr blkng k.

Myra Arshad (: said...

alolo. sayang. ape cer ni? hehe. kalu ada pa2 hal, roger la myra :) i will be here laaah dear !


sayang kamu :))

adrinaqamarina said...

rina tak reti nak komen panjang3 sebab rina macam tak matang ag dalam benda3 cenggini.

tapi kan, rina penah kasi dye sampai peluang ke 4 kot. tapi still sama. haha. mula3 tinggal separuh, last sekali jadi negative dah~~~

tapi sampai skunk tak penah menyesla pon even dye bijak, ada rupa, famili best sume.

sebab ada ag yang terbaek untuk kte.

sekali dye pegi, dye dah buka beribu peluang untuk kte kenal dengan yang baru.

.::WaNiE::. said...

fikir rationally

tanya hati maukan apa

jangan tanya hati orang maukan ape

while its not too late for you, live your life dear :)

Is said...

eloklah cari pengganti. biar pengganti yang baru yang semai balik hati yang dah hancur dan dah termakan tu. gud luck.

... WhiteBery... said...

be strong sis... kdang2 xperlu kita serik bercinta, cinta ajar kita segala2nya. couple mean ada 2 hati yang bersatu, n that mean ada 2 hati yang kena jaga.. kalao sebelah pihak x bagi komitmen, bersatukah??
just ask ur heart what u want.. fikir hati sis dulu sebelom nk pk hati org len... ok... chill bebehh..

eykameow said...

emm eyka tak tahu nak cakap pe.
memang sakit kalau jd camni.
ramai org nampak apa yg baik n buruk nya. tapi...just hati kita sendiri yg lagi tahu sape yg terbaik utk kita.

sis,

sis dah berubah. dia pun berubah. semua ni dari pengalaman lepas kan?
kita takkan dapat yg sempurna dalam hidup kita. percayalah....

p/s : xleh ckp byk2. sbb sis lagi kenal dia. dan si dia :')
ppepun, be strong & fighting!!
LOVE U as always ..

Huda Luna said...

huhu kakak
kalau huda kan huda tak sanggup lagi kecewa
tak sanggup lagi disakiti

tapi kenapa perlu berahsia kan

kakak dh cukup kuat skrg ni
huda taknak tgk kakak jatuh lagii

hurmm ape ape pun kakak kena tengok jauhhhhhhh
jauh ke depan
sebab benda ni bukan leh main2

ni soal hati
soal perasaan T___T

plus SILA LA JUMPE SUPER K!
huhu
tak sabar tunggu korang jumpe

Heidi Shafiq said...

ehem..

u tau x ape itu KESILAPAN & KESALAHAN?

KESILAPAN - bile berlaku, maafkan je.. cari jalan penyelesaian.. improve it..

KESALAHAN - perlu diberi hukuman.. sebab ianya sengaja.. berlaku dgn niat..

well.. u rase antara KESILAPAN dan KESALAHAN.. yg mane satu dia buat kat u? i think u're mature enough to decide it.. rite?



p/s: u sering dipinggirkan dan dipijak2.. semua org nmpk.. juz dont cry forever my frenz.. cuz it gonna make u even stronger n better..

forgive him or forget him?

u ask for it! it's in ur hand my dear..





-i mind this at all cuz my hands always prepare to grab u from falling.. we're frenz! remember! :)

liyanaziz said...

kakak, whatever it takes, u have to be strong... make a decision not that easy.. ikut kata hati..

Jerung Tempang said...

kuatkn ati. jgn sdih2. hidup ni singkat je. klau most of the time sedih,rugila kn.

cheer up. rseny kwn2 skeliling pn xske awk sdih2 ni. =D


http://ruanglingkuphidupku.blogspot.com/2010/12/bila-orang-cakapaku-mesti.html

suffer8zine said...

cool okess

Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

cIk JanNah said...

dear,

sometimes tuhan bagi dugaan sebab nak tengok jauh mana kita boleh hadapi. bila DIA bg dugaan sudah tentu dia pilih hambaNya yang mampu tempuh dugaan itu.

be strong! kalau hati u rasa sakit bila dengan dia. forget him. buka hati untuk orang lain. myb ada yg lebih baik utk u. bcos if tis tyme u boleh terima dia tapi belum tentu u boleh terima bila dia buat lagi next tyme. whose knoe an?

kita boleh memaafkan tapi sukar melupakan. itu hakikat!

misslavenderaida said...

sis~

aida diakan sis kuat.ape pn kptsn yg sis buat ktorg sentiasa doakan yg terbaik utk sis. :)

smile alwaiz ye...hehe

AM SYA said...

i rase u dh cukop kuat

no more 2nd chance!pheww~

FatinSyahirah said...

buat keputusan yg terbaik sis.
sis dah alami byk, dan sis berhak untuk tentukan kebahagiaan sis sendiri.

be strong.
n me too, dah boleh move on! :)

dandelion kiss said...

"Intan, kau tak ingat ke apa yang dia tulis dekat blog dia dulu pasal kau? Macam-macam dia tulis kan? Kalau aku jadi kau, aku takkan lupa dan aku takkan kembali pada dia."

- suka ayat dak ni! setuju sangat!

psst: kumbang bukan sekor tapi bunga banyak spesis! (apa sis merapik ni?)

NuSaNa NoSa 91 said...

akak.. drp apa yg slalu keen bc, ni dh bukn peluang kedua.. klu benar dia nk kmbali semula kt akak, akak suh je dia masuk meminang.. haaa.. time tu la bleh tengok dia betol2 k atau nk main2 je.. =.=
jgn bg dia pijak kepala akak.. ntah2 dia nk hve fun je.. huk3~ T__T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13