Thursday, December 2, 2010

.tips untuk menghilangkan sakit kepala

.

Salam.

Petang semalam Abang K sms I. Dia tanya, "Adik sihat tak hari ni, ada pening-pening lagi tak?". Hihihi. I cakap, I ok jer. Tapi sebenarnya I memang pening kepala. Cuma I malas nak fikir. Makin memeningkan kepala I ada lah. I just makan panadol macam biasa.

Malam tadi dia call pulak. Fuhh..nervous. First time cakap dekat telefon. Padahal I dah pernah jumpa dah dia sebelum ni. Tapi time jumpa, tak cakap pun. I kan pemalu. Kikikiki. :P Lepas tu Abang K tanya, pening lagi tak? I cakap, sebenarnya pening. And I cakap dengan dia, kadang-kadang I rasa macam I ada migrain sebab I kerap gila sakit kepala.

Lepas tu, dia bagi lah tips-tips untuk elak sakit kepala.

Tips 1
Kalau pening kepala, jangan asyik fikir yang kita tengah pening kepala. Buat tak tau jer. Sama jugak macam orang yang rabun tipu tipu. Maksud I rabun sikit sikit. Tak payah manjakan sangat mata tu dengan spek mata. Nanti kalau terbiasa pakai spek, asyik nak pakai jer. So, sama lah konsep nya dengan sakit kepala ni.

Tips 2
Genggam kedua-dua tangan, lepas tu baca surah 4 Kul. Then baca ayat kursi.. Hembus dekat genggaman tangan tu dah sapukan ke seluruh badan. Kata Abang K, Rasulullah SAW pun buat macam ni. :')

Tapi pada I, sebenarnya kan, kalau tengah ada problem tu, tak payah lah fikir sangat. Sebab ianya akan membebankan kepala. Kalau macam I, I suka nangis. Sebab mengikut teori Prof Intanurulfateha, memang lah masalah takkan boleh dengan nangis selesai tapi at least, dapat rasa lega ^^,

Tapi kan, bila nangis banyak sangat pun, boleh jadik sakit kepala. Dem ah. Tak guna betul teori Prof Intanurulfateha tuh kan kan? Hak hak hak :P

Sekarang ni pun, I tengah sakit kepala lagi =.= I nak cuba praktikkan apa yang Abang K cakap. Takkan seumur hidup I, I nak bergantung pada panadol jer.. T__T

Pssst!
I nak buat contest sempena birthday i tak lama lagi.
Mau join kah? :P

12 comments

Wana De'Amor said...

cam ade jdoh je dgn abg K..ahaks~

Nurul chumel said...

wow! nk join! nk join!
wat birthday party jom!

Linglung said...

tips no2 xpernah tahu..lepas ni gua try!

suffer8zine said...

ok x nk copy hehehe

Terkini : Kucing Gemuk Popular

puteri.diyana said...

contest birthday??
contest ape??edit gambar ke??huhu

Sumijelly said...

ok.kak sumi nak jawab yg bawah jer.....

tak nak la joint.....hahahaha
senang nak joint, susah tak nak la....

kaksumi pun nak buat contest.
nakjoint ka??

Sumijelly.com

mie said...

nice tips!!
tggu sakit kepala baru cuba..
heheee

dandelion kiss said...

isk2...
tak kan seumur
hidup nak nagis eh?
ekekeke
=)

cikpia said...

ok, tips yang berguna...... thanks.

kalau migrain bley praktik gak ka? tak larat makan pain killer dah. =)

Mya Amira said...

Selalu kalau pening mesti mya tido je.. hehe..

Oh, nak buat contest, nak join :)

Syafiq Rosli said...

jangan lupa activ fast jgk..huhu

Is said...

aku tak pernah ambil pil walau sekuat mane pun sakit kepala aku. tak nak manjakan sgt sakit kepala ni.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13