Friday, December 24, 2010

.tips untuk menjadi kuat macam harimau!

.

Salam.

Ada yang rindu nak baca tips dari I tak? Ok fine. Tak de sesapa. =.= Tapi I peduli hape, I nak share jugak tips untuk menjadi konon konon kuat macam harimau lepas kena dumb dengan boipren yang tak berapa nak berguna dan tahu menghargai diri kita dan sayang kita dan rindu kita dan perlukan kita.. Sob sob sob.

Sebenarnya ada soang blogger request tips ni. I buat je lah ek. Tak tahu lah menjadi ke tak dekat korang. Hihihi. Dan ada soang lagi blogger cakap I dah semakin garang. Dah lah garang, suka makan orang pulak tuh. HAHAHA. Cuak tak? :P

1) Busy kan diri dengan aktiviti aktiviti bermoral seperti blogging. I dulu selalu buat entry sadis, meroyan dan dot dot dot. Tapi bila sedar yang belog I neh ramai yang baca, terasa macam segan pun ada. Daripada kawan sekolah, bekas anak anak murid, cikgu cikgu, lecturers, I naik segan. Ye ah, I selalu ping belog kat fesbuk. I mana reti nak ping kat tempat lain. So, kebarangkalian untuk mereka baca belog I memang tinggi nyah.

So, untuk mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku, korang kena create belog baru. Belog private. Tapi I pulak guna tumblr. Sebab tumblr neh best. Boleh re-blog sesuka hati. Tak de orang nak bising isu plagiat ke mende semua. Lepas tuh boleh lah tulis ape yang korang rasa, tak puas hati, sedih dan sebagainya. Tapi malangnya I dah delete tumblr I tuh bila I rasa dan sedar betapa bodohnya I yang terlalu mengagungkan boipren sedangkan dia tak kisah I sakit, sedih dan dot dot dot. So korang tak boleh dah sekodeng tumblr I tuh. Keh keh keh. Tak pe lah. Lambat laun korang akan sedar jugak. Slow slow lah yer.

2) Busykan diri dengan family. Kalau mama nak pergi pasar, nak ikut! Nak pergi shopping complex, nak ikut! Nak pergi rumah orang kawen, hah, yang ni PALING WAJIB IKUT! Keh keh keh. Mana lah tau kan, dapat bertemu jodoh di sana. Silap silap, boleh sanding terus. Dah jimat kos! :P

3) Hang out dengan kawan kawan. Lagi best. Mula mula mesti lah kena soal siasat dengan mereka semua kan. I neh dah lah jenis kepoh, kecoh tetapi comel. So, bila doang tengok I neh dah tak kepoh dan kecoh, mesti lah doang semua pelik. Why Intan? Why? Kenapa kau sedih tetapi masih comel? Kui kui kui. So bermula lah sesi luahan dari hati ke hati. Sob sob sob. Lepas cerita everything baru lah lega. Doang pun bagi kata kata semangat. I lap yuuu so seterong lah! :')

4) Solat jangan tinggal. Ini paling penting. Kalau boleh, mengaji Al-Quran sekali. Kasik hati tuh tenang macam Super K selalu pesan. Intan mesti kena tenang macam abang. Cewah! :P Tapi sejujurnya, I ni pemalas sikit. So, I akan baca Yasin setiap khamis jer. Hukhukhuk. =.=

5) Dengar lagu yang menggembirakan. Pergi karaoke. Jangan nyanyi lagu sadis. Nyanyi lah lagu yang meriangkan hati dan sanubari. Paling afdal, nyanyi lah lagu Dunia Belum Berakhir dari Shaden. Lama tak dengar kan? Meh I nyanyi sikit.

Dunia belum berakhir.
Bila kau putuskan aku.
Masih banyak teman-teman ku di sini.
Menemani ku....

6) CARI SKANDAL BARU! Hoyeah! Hoyeahh! Ini yang paling berjaya okeyh setakat neh. Kah kah kah. Tapi sebenarnya bukan I yang cari. Dia yang datang. Dia = Super K. Tapi I menerima dengan hati yang terbuka. Kalau 2 tahun lepas, I tak mau langsung kawan dengan Super K sebab I ada boipren. Gila kejam I neh. Setia lah konon. Last last kena tinggal jugak. =.= Tapi sekarang sejak sejak single ni, I suka kawan dengan dia. :P Kawan je eh. Tapi kalau lebih dari kawan pun, apa salahnya. Hihihi. :P

Gambar print screen time YM
dengan Super K aritu.

Comel jugak I ni ek.
Patut lah Super K suka :P
Ohh Super K

Laki ni ego. Mula-mula kita nak kat dia, dia tanak kat kita. Tak pe, eksen ek yuu ni. Ada lori ada bus. I nak kat yuu, yuu tolak. Sekarang, hambek kau, yuu nak dekat I, sorry to say, I dah tak nak dekat yuuuu. Bukan niat nak balas dendam. Serius, I bukan sekejam tu. Tapi I cuma nak kasik pengajaran je. Lain kali, jangan buat lagi. Ok babeh? So, percaya lah pada KARMA. What goes around, comes around. Biar masa yang menentukan yer. Sekarang kita cuma senyum jer bila apa yang jadi dekat kita dulu, jadi dekat dia pulak. :')

Hi Encik Ex-BF ;')
Kami comel bersama kan?
Kalau lah dia tak buat kesilapan itu.... ;'(

7) Jangan bermusuh dengan EX! Ini paling penting. Kalau kita bermusuh, kita akan berdendam. Korang kawan je macam biasa. Dulu sebelum kapel, boleh kawan, kenapa dah clash tak boleh pulak. Kan kan kan? :)

8) Makan lah biskut tiger. Kata nak kuat macam harimau. Tapi kalau tak jadik, jangan salahkan I. Salahkan iklan kat TV tuh ekk. HAHAHA. Lalalalalala laaarikssss!

So, selamat mencuba! :')

23 comments

nadia farihah anuar said...

ciss !!! hahaha .. luvyu lahhh sis canteq .. pilihan yg tepat ... :)

Azyie said...

hahaha...jom mam biskut rimau~~

Anip™ said...

pergi karoake yg best tu !

Latest Entry :
-> Pernah Korang Melihat Akuarium Sebesar ini?
-> Serius, Bila Korang Tengok Kek Ni, Korang Rasa Sayang Nak Makan !

Siti Zulaika Muhamad said...

paling setuju makan biskut tiger.haha.


eh,samalah kite "konon setia la kan.sombong gila bila ade laki lain nk berkawan.lastlast kena tggl jugek"


kui3..

MAI | IAM said...

thanks yaw sis .. very appreciate it .. syg sis ... sgt2 perlukan tips nih .. hhe :D

ladolce khairina said...

thanks kak intan atas tips2 y sgt sweet tu.....hope leh kuat mcm harimau..hehe...

M I A J A M A L U D D I N said...

hahha.. ade ade jek kan u neh..

mira.una said...

no6 is my fav..keh keh keh

Ayin Masliza said...

hahah.. iyer.. jadah macam JLo, kawin cerai..kawin cerai...kawin cerai... no prblem punya.. asal hati gumbira.. awakkk, akak nak follow awk, tak jumpa button :)

Fatehah A. said...

nice tips!sy skang ni pn mcm alami keadaan yg sama.first thing sy buat just redha dgn apa yg trjadi. sebab sy yakin, Allah ada yg lebih baik utk diberi pada kita.

chaiyok sis! jom sama2 gi kenduri kawin!hahaha

cik zaza said...

hurm..tapi kalau encik ex yg xnk kwn dgn kite cmne?huhu

Encik Psychopath said...

bgusla. anjakan paradigma.

ENCIK TIKUS said...

dunia belum berakhir ! legend woo

Encik Psychopath said...

let karma happen.

nina suhaina said...

ya, suka tips kali ni. idop sis intan. thanx sis :)

Woofer Storm said...

tak pyh fkir bnda yg lepas,lepas demi masa akan dtg..ada lgi yg baik coz org baik hnya untuk yang baik..pcyalaa cik intan^^

::cikjuju::◕‿◕ said...

saya dah wat sume tips tuh ternyata berkesan!!!ape lagi kamu2 yg pts cinta sila follow this tips!!!hahah

tips no6 kita sama la sis...tiru kita eyh??haha

iRa~" said...

sis!
ira meresutui pilihan sis!hahaha

Syidora :) said...

semoga bahagia sis! :D I believe in KARMA! :) Wht goes around, comes around.. :')

Siti Safiyyah said...

sabar jela..org taknak kat kite tak payah nak terhegeh2 kat dia kan? hehe, suke bace blog ni..selalu jd silent readers je.. :)

ika honey bunny said...

Be strong oke, sekuat harimauuuu!

Syida Shukor said...

yeayyy you go sis ! girl power ! hiks

♥CIK SHA♥ said...

hahaha...lawak la intan ni..ade ke bagi tips macam ni..tak kick betul..kui3..

siyes..gmbr YM tu sis tengok comel betol..^_^

p/s:: next time sis turun melaka@muar sis roger intan k..nanti kite jumpe..heeeeeeeeee...jangan majuk2!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13