Sunday, January 23, 2011

.ai boleh mati tanpa handphone

.

Salam.

Tajuk entry dah nampak sangat menipu kan? HAHA. Ah, lantak lah. I tak tau nak tulis tajuk apa. Belasah jer lah. Huhu

I start pakai handphone masa Form 2. Masa tu, I pakai Sony Ericsson T10. Handphone tu flip. Comel. Kaler biru. I dapat pakai handphone pun sebab I tuition dekat bandar. Senang parent I nak contact.

Lepas tuh, Abah belikan handphone Nokia 3310. Masa tu memang top lah handphone tu. Memang nampak macam kaya gila ah. Orang memang salute. Kikikiki. :-P (Intan poyo)

Dekat sekolah, cikgu pun tak pakai lagi handphone tu. Cikgu pun pakai handphone 3210. Tiba tiba teringat dekat Cikgu Math I masa Form 3. Tak ingat dah nama dia. Cikgu bangsa Cina. Dia selalu nak pinjam handphone I sebab handphone dia batt habes. Huhuhu.

Masa Form 5, I dah pakai 2 handphone. Nokia 8520 yang butterfly and Nokia 3100. Masuk UiTM Arau, I beli handphone Nokia 6600. Orang panggil handphone sabun. I sayang gila kot handphone tuh.

Sampai lah I transfer UiTM Shah Alam, I nak try pakai handphone 3G. Masa tuh dah kecoh la Super Saver yang unlimited call tuh. 3G lah sampai lebam. =.= Mama belikan I handphone 3G paling murah. Dalam RM7++ jer kot. Motorola V3xx. Sangat sayang ok handphone ni. Rindu pulak tiba tiba.

Lepas tu, I trade in Motorola V3xx, I beli Sony Ericsson W508. Lepas tu trade in amek Nokia e72 lepas tu menyesal sebab trade in lepas tuh nangis nangis nak balik handphone SE W508 tuh lepas tuh mama kasik duit suruh beli balik lepas tuh sekarang I guna 2 handphone tuh. Nokia e72 dan SE W508 dan I tak rasa pun nak tukar handphone baru lagi. Both of my handphones complete me ;-)

I memang tak boleh berenggang dengan both handphone I neh. Ibarat aur dengan tebing. Ibarat isi dengan kuku. Dan juga ibarat irama dan lagu. Cewah! Intan gedik gedik gedik! :-P

Candid dari Fifi.
Call yang tersayang before masuk kelas ;-)

Ada sekali tuh, dalam LDK dekat modul Semester 1, fasi tanya kawan I,

"Kalau awak sesat dalam hutan dan boleh bawak seorang kawan, awak nak bawak siapa?"

Then kawan I jawap,

"Saya nak bawak Intan. Sebab Intan tak pernah berenggang dengan handphone dia. So, dia boleh contact dengan orang luar dan mintak tolong."

HAHAHA.
Aci ker jawap macamtu?
:-P

TAPI
Kalau tak de coverage ashane?
Kalau handphone I battery abes ashane?
Dah lah I suka maen fesbuk guna handphone
:-P

19 comments

mohdhairihassan said...

dua henpon, dua tangan.
kalo tiga henpon, TIGA tangan??? @.@
moge cepat sembuh :-P

Cik Jari said...

haha...sedang membayangkan intan yg sangat comel sambil menaip entry comey nih...haha....

woah...kaya la tuh, zaman dulu2 henpon tuh mahal kowt..

✿ CikCimi said...

oke. lpas nih g mane3 kene g kg morten angkut intan sekali. senang. law pape jd laju jew dy capai hp. :D

ferra ferro said...

hhihhi .. lawak la intan ni ! =D

s.y.a.r.q said...

ha ha ha.ni mesti mkn pon seblah tgn suap kt mulut.seblah lagi main sms..betul tak cik intan??

TunTeja said...

hahaha...same je la tu pangai dengan saye kak :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

a.ahla. kalo takde betri ngan coverage camne nak minta tolong?! i first time pakai handphone mase nak STPM. ehehe. kesian tak?

KizZ said...

Alala..ciannya..xmo sedih-sedih ma..Kiz tengok gambar tu pun sedih..
itu namanya candid dengan berfeeling..hihi..chill keyh!

Jom sini,
Minum air masak anda jadi sihat dan kuat

budak kampong said...

erm...form 2 siott!! aku start pkai pun form 5..

dak eina said...

eina ok je xde hp.. hihi :P

syafiQakarim said...

i boleh hidup tanpa hp.
maklumlah..mmg xbebunyi sejak putus.
;(

suffer8zine said...

hehhe biase la tu

Terkini : Buaya Tertelan Telefon Bimbit

starzieti said...

i xkisah xde fon sbb xde yg tersayang..wuwu

niDa said...

teringat masa umah I terbakar dulu.. I x sempat capai tudung sbb nk kuar umah cpt2 sbb api start kt dapur.. tp ntah cmne I sempat lak capai hp... gile x gile la kan... hehehehe...


nota kaki: jom ke blog saya dan vote saya tuk contest BFF..

biskut said...

kalau tersesat dalam hutan takde network macammana?

tanpa hp masih boleh hidup.

░♥si lampu neon♥░ said...

aku boleh hidup tanpa enpon..takleh udop tanpa laptop dan tenet =p


Check it out Entri Paling Best !
# Siapa Suka Makan Roti Milo ?#
# Frame Ikea Dari Blogger Eqbalzack#
# Pekerja Sambilan Diperlukan !#
# Tak Suka Jalan DI One Utama ! #

mamaaizara said...

rupanya kita penah blaja 1 tempat eh. Kenal Norita x?

Tyratyra said...

Intan student uitm shah alam jugak ke ? Fakulti ape, part berape ?

Ana Farhana said...

eh... macam kenal je ayat...klu anda sesat dalam hutan....?

tuuu jawapan sapa ekkk...???

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13