Saturday, January 8, 2011

.buat entry lucah, berdosa tak?

.

Salam.

Fuhh..dah lama tak tulis entry yang mempunyai tajuk yang agak serius. Kuikuikui. Fikir lapan ratus kali nak tulis ke tak. I fikir, baik I tulis pasal Super K. Ohh Super K, I lap youuu. *Tolong lempang diri I boleh tak? =.='

Dulu kan, I pernah lah jugak TERtulis entry yang mempunyai tajuk yang tak senonoh tu jugak. Tapi bila fikir balik kan, nak buat apa kan? Lagipun, mama I pun ada belog. Nak mati ker kalau tulis benda bukan bukan. =.=' Tapi sebenarnya manusia neh memang tertarik dengan benda benda macam ni. Haish, gatal ek korang! Padahal I pun sama, laju je kelik bila nampak tajuk entry yang bombastik. Keh keh keh :-P

I pernah tanya seorang kawan,

You rasa, halal tak duit Nuffnang yang kita dapat kalau buat entry lucah lucah? Berdosa tak? Dapat traffik banyak tapi hasil dari tulis benda benda tak senonoh tu. I musykil lah....

Then kawan I cakap,

I pun tak tahu nak cakap. Semua orang ada hak untuk tulis dalam blog masing masing. Halal atau berdosa, itu Tuhan yang tentukan. Kalau boleh elak, kita elak. Kalau tak boleh, nak buat macamana. Its her/his nature. :')

Kan? I pun tak tau lah nak klasifikasikan benda ni ashane. Blog I pun, I maen ikut sedap jer tulis. Kejap happy, kejap broken heart, kejap pasal study, kejap pasal family, kawan-kawan. Memang lah blog kita, kita yang tulis. Tapikan, kita kena fikir pasal readers, pasal followers. Kita kena jaga hati mereka semua. Kalau tak nak jaga hati mereka, private jer blog. Tulis dan baca sorang sorang. So, tak de lah masalah orang nak kutuk atau apa apa. Kan kan? Tak ada lah kedua dua pihak berdosa. I neh pun sama. Dah banyak dah dosa. Bila ntah nak insaf T__T

Blog kita, mencerminkan diri kita. Walaupun bukan 100% sama, tapi sikit sikit mesti lah ada kan? Berapa ramai blogger yang guna fake identiti. Dalam belog, pretend macam pompuan tapi dia sebenarnya lelaki. Kan? Yang pompuan pulak, pretend cam lelaki. Heh :-P

Macam belog I, ia mencerminkan diri I walaupun tak 100%. Segala ke-gedik-kan, ke-gatal-an, ke-manja-an (ade ke?), ke-poyo-an dan ke ke ke yang lain, adalah tanggungjawap I sendiri. Kalau korang jumpa I dekat luar, mesti korang akan cakap, I sama jer dalam belog. Tapi mungkin ada lain sikit lah kot. Dekat luar, I extra comel. Ok bai. HAHA.

Ada satu belog lelaki yang I tak pernah tinggal setiap entry dia. Ni link belog LELAKI itu. Bukan nak kipas die ker, haper ker, tapi I rasa sangat selesa dan gembira bila baca entry dia. Kalau I kipas dia pun, bukan dapat hape pun. Hak hak. Entry dia santai. Comel. Pompuan kan suka benda yang comel comel. Tapi, owner blog ni, tak comel pun. (Ikhlas ni) :-P Try lah baca entry entry dia dari 1st sampai habis.

So, kesimpulannya;

"Berblogging lah secara sihat"

Tiba tiba terasa macam mak mak
sebab dok nasihat orang bagai.

Macam bagus jer kan?
HAHA :-P

21 comments

NuSaNa NoSa 91 said...

hua3~ blog shafiq tu mmg best~ ^_^

TunTeja said...

blog kak intan comel!! :) macam tuan die.heee...blog kita mencerminkan keperibadian kita..ecewaahh :)

Cik Kira said...

owhh ada jgak blogger bg2 yer?
luasnya dunia blogging ni..mcm astro kata,mcm² ada~~ hee

HonEyBuNNy said...

ila suka baca blog cik intan...;-)

cik zaza said...

betul3..
kite taktahu sejauh mana kehalalan duit yg kite dpt dr nuffnang kalo kite buat entri yg xsenonoh.
so, better xpayah buat..kan?

fiq said...

kadang2 rasa x best lak bila mak ada blog sebab rasa x selamat nk berblogging. takut2 mak baca. huhu.. ='(

Heidi Shafiq said...

lucah la best... weyh bosan la.. jom huha..

Cahaya Kehidupan said...

salam,
hai angah,sihat ke?

apa2 pun yang kita nak coretkan ,perlu ada batasannya,kerana kita berpegang kepada agama Allah,so,kita ada rule and regulation pada setiap tindakan kita...*dah macam ustazah la plak...sekian...kelip2 mata comel kat angah...hehe peace...=]

yad'z said...

hurm.... nothing to say...
tapi memang tak patut pon lau ranking blog naik pasal bende2 yang tak sepatotnyer...

☆aDihAys☆ said...

setuju..

n sbb nurul suggest blog lelaki itu..
nk terjah blog tersebut..

sharamli said...

macam mak mak?
takkan la
;p

zEri sAfEerA said...

tengok kamu dlm vdeo bday aritu pon dah extra comel. kalo in person, triple extra kot. tehee :D

syaza kelyza said...

syaza suka entry nihh :D

niesz said...

hehe..tp mmmg slalu kan, bile wat entry ade unsur lucah ni, confirm traffic naik tggi giler..

niDa said...

ade orang lak wat tajuk lucah2.... contohnye macam "kulum samapi berdarah" padahal bila baca cte psl mkn lolipop berperisa strawberi...

hahaha... kasi traffic mencanak la tu kan...

syafiQakarim said...

sis..tp blog iqa mmg byk benda
lucah.haha.ala..tp tu mmg iqa.
budak nursing mmg otak lucah kot ;p
eh..tp x semua.
betul2..blog mesti ikut diri.
tok sah hipokrit da la.. ;p

✿ CikCimi said...

intan, uv blog KUNTUM teros naek gile3. dasat. :DD

emieysandra said...

skg ni byk kes kutuk mengutuk.

SyahmiFikri said...

betul tuhh..

buat apa nak teruk2..

semata2 kejar trffic.. tak kemana nye..

chenta kita said...

menarik :)

eykameow said...

macam best blog dia... eee napa la tak follow lg. ok bye , nak gi follow skrg! hahaha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13