Sunday, January 16, 2011

.hilang respek aku pada kau

.

Salam.

I tak tau kenapa I ni jenis suka nak jaga hati orang tapi orang macam susah jer nak jaga hati I. Seboleh boleh, I tak nak orang lain terasa hati dengan I. I nak baik baik dengan doang, I nak doang rasa selesa dengan I.

Ada seorang perempuan yang I used to call her KAKAK buat I rasa macam, "Urghh apesal kau macam ni haa??" Lepas benda tu jadik, I rasa hilang segala respek bagai pada dia. I rasa dia sangat sangat lah talam dua muka dan hipokrit. Pretend to be sooo damn muslimah padahal she is same, just like me. And maybe she is worse than me. Ye lah, dia LEBIH MATANG DAN LEBIH MAKAN GARAM kan? :-)

Dia ada anak perempuan. Ya, comel. Tapi lepas segalanya, I nak tengok gambar anak dia pun, I rasa meluat tak best. Padahal dulu I suka tengok. Sebab comel. Dan memang I suka bebudak. Tapi di sebabkan perangai mak dia macam tu, anak dia yang jadik mangsa. Pity that lil girl. :'(

I sabar. I diamkan jer benda ni. I diam bukan I kalah. I malas nak panjang panjang cerita. Dia cakap I macam macam. Benda lapan ratus abad yang lepas pun nak ungkit ungkit lagi. Tapi tak per. Memang salah I dan I dah pun minta maaf. Tapi rasanya dia tak ada pun mintak maaf dekat I. Tak pe lah. Since I ni pemaaf orangnya, I maafkan jer lah semua kesalahan dia. Lagipun I tak suka dendam. Buat sakit hati jer kan?

Yang lepas tu lepas lah. Memang I maafkan, tapi I takkan pernah lupa. Mungkin kami boleh berbaik semula satu hari nanti tapi mungkin takkan pernah sama macam dulu.

I'M SORRY KAKAK.
It will never be the same again.
:-)

11 comments

Syazwana said...

i pon sama macam u..
cepat sangat maafkan orang..
kadang-kadang geram dengan diri sendiri.
xD

y-A-n-A said...

kenapa mcam tu?? sabar yer.. manusia rambut sma hitam tp hati lain2 kan? kita tak dapat nak duga hati seseorang tu..

sharamli said...

intan..jgn meluat kat anak dia..
dia xbesalah :)

chikova said...

same r kite,
salu asik nk jge hati org,
tp org xjge pon hati kite ann,
nyampahh k0t~

TunTeja said...

hmm....sabar ye kak intan :) senyum2!!! hope kakak tu sedar la ape y die buat.

niesz said...

sbr ye intan..xpe, kuatkn smangt..jgn pts asa, anggp ni satu pengajaran..mmg skrg susah nk cri org yg betul2 mudah d percayai, sedng kn kwn baik sendiri boleh jd musuh kite..who know..chill ya! :)

dak eina said...

sabo le sis.. biasa lah rambut sme itam.. aty lain2.. :))

aLya said...

alya rase cam tahu je pasal sape k.intan tulis nie..
papepon, be strong ye k.intan :)

athirah said...

sbar bnyk2.. ;)

Saybee said...

can 4give but cant 4get ;)

cik nur said...

kalo nur nk maaf kan pn makan masa apa ntah lagi kalo nk berbaik balik..keras hati kan nur nie

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13