Tuesday, January 18, 2011

.pagi yang menghangitkan!

.

Salam.

Bangun pagi gosok gigi, pergi mandi tapi tak minum kopi. Sebab apa? Sebab bangun lambat! 630 pagi dah bangun, ada orang kejut lepas tu tidur balik. 733 pagi baru bangun. Then tunggu turn mandi dan siap siap ke kelas. 815pagi baru gerak dari rumah. Kelas start 830 pagi.

Sampai kampus pukul 820 pagi. Lif penuh. Kalau tunggu, mesti lambat sebab orang ramai. Last last I decide nak naik tangga ke kelas. Tingkat 9 okeyh! Tak pe tak per. Niat ikhlas datang kelas, nak belajar. ^.^

Sampai je kelas, ada 2 orang student jer. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Yang pasti mereka bukan kapel sebab duduk jauh jauh. Tapi mungkin jugak kapel. Kapel yang tengah gaduh. Hiks.. Pandai pandai je haku ni :-P

Tunggu dalam 10 minit, still tak de students sampai. Lecturer pun tak de. Call member, tak angkat. Beberapa saat kemudian, dia sms. "Intan, kelas batal.. Bla bla bla.." Ok fine. Kelas batal. Setelah I penat gila naik tangga. Kaki lenguh, cramp, penat. Memang pakej terbaik. Next class pukul 1230 tengahari. Kalau tau, tak payah bangun pagi tadi. Benci tawwww! T__T

Tapi tak pe. Semua ada hikmah. (Sedapkan hati sendiri) I terus ke HEA, settle kan surat pengesahan tamat belajar bekas-bakal-abang ipar-tak-jadi sebab dia mintak tolong I hari tuh. Lepas mintak tandatangan koordinator, terus lah ke Pejabat Pos, nak pos surat tuh pada dia. On the way ke pejabat pos, perut I dah start jamming. I tengok jam, "Hmm awal lagi.. next class pukul 1230. Nak pergi breakfast dekat McD lah.."

Bila sampai Pejabat Pos, terus parking motor I dekat celah celah kereta dan pos lah surat tuh. Tiba tiba lepas settle, tengok kat motor I, ada surat saman. Ok fine. I kena saman! Untuk kali pertama sepanjang I study dekat UiTM Bandaraya Melaka. Kesalahan I, parking bersepah. Alaaa..I bukannya parking dekat tengah jalan. Tak kacau sesiapa pun. Lagi pun tak sampai 5 minit pun. :'(

Terus tak jadik makan McD.
Just bungkus roti telur sekeping & teh ais
T__________T

25 comments

Mr feckry said...

gila beb, rm 100!

.::WaNiE::. said...

wooo mahalnye denda

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

aaaa~ sumi last 2kali kena saman dgan perbandaran putrajaya.. pasal parking gak.. T___T

cik nur said...

sabar eh sis
duguaan hari selasa :)

Heidi Shafiq said...

melaka ni cam bongok.. kt kedai mkn pun dorang saman gak.. tempat parking dorang x sediakan pastu suke hati je nak saman orang..

Liya Laa said...

haha. sekarang semua yg keje keselamatan kaya kot.
asyik menyaman org jer.
same goes to UPM.
tak pakai kad matrik pun nak kecoh2.
:)

syaza kelyza said...

huish sis ! syaza paling tasuke kalau lif penuh , nak naik tangga sampai tingkat 8 pon dah pancit giler la :(

ria said...

huhuhu. . cian kamu dpt surat cinta. . huuhuhu. .

Dora Natasha said...

mmg sentap ok kelas batal stlh marathon ke kelas.huh!

anyway dah nasib kan?hehe

Adi 'n' Ijak said...

ala ala ala..shiannyer dierrr..
=)

saharinasaharudin said...

sbr sis cantik..
evrythng happened for reason :)
cheers!

SyahmiFikri said...

kecian nye..

kejam tuhh.. kuantan salah parking baru rm5 jer..

mR.sYaH said...

kesiannya... xpe2 pasti ada hikmah berlaku semua nikan.. :D

Alan said...

pegi bayau kang dapat diskaun

✿ YaYa ✿ said...

he3..
saba sis..
jgn nangis.. =)

lin said...

lek laa dik, xyah byr pon smn tu klu bkn kte yg sign..hehe..ni petua org bagi, sbb akak sndiri ade dua tiga saman cmtu sbb parking..huhu..
^^kak intan lemsha pnye klasmet samura :P

M a W a D D a H said...

wahhh...mahalnya kena denda...rm100..

kalau kereta, rasa2nya rm30 jerk...

kt melaka ni lah...hurmm

budak kampong said...

~ hahahhaa...

~naddy~ said...

alala..sian nyer kat dia. wut a bad day kan...sama la kita intan, ari ni xbest

me, nelly said...

malang btol.
ari ni mmg mbmb ronda.
huhu.

cikpepel said...

tahniah...teruskan parking bersepah..

/Dayah/nurul/dayak said...

bnyknya kena denda, sabar k

dak eina said...

RM100?? byknye.. T__T

mera zati M.z said...

alololo kesian sis intan! huhu

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

majlis pembadaran mmg camni ! huh

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13