Thursday, February 17, 2011

.berita gembira dan berita sedih dari Super K

.

Salam.

Fuh.. macam dah lama tak update belog. Busy ah. Banyak test & kuiz. Lepas tuh, apesal tah netbook I neh slow gila pork. Tensen jer. Nak tunggu loading FB pun, makan lapan tahun. =.='

Hari ni baru dapat relaks sikit. Dah lah I tak sihat. So, duduk diam diam jer lah dekat rumah sewa neh. Lama tak jumpa Super K. Apa khabar beliau agaknya. Rindu nye! :-P

Berita Gembira.
Super K takkan belayar lagi. Yeayyy! Huuu.. sadis ok. Dia cakap, tak mau belayar. Tak mau jauh jauh jauh dengan I. Mengada jerk. Hihi.  (Padahal dalam hati I suka gila). InsyaAllah, dia akan kerja dengan Syarikat Bakal Bapak Mertua I iaitu bapak beliau sendiri. Kikikiki :-P Position apa, I tak tau, tapi kalau dah nama syarikat bapak sendiri, kira jadik bos kecit lah ek. (Belasah jer lah Intan. Huhu)

Dia akan kerja dekat sekitar KL, dan I pulak study dekat Melaka. So, kami kena berkerja keras demi masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang. No more play play. Umur dah meningkat.  I dah 57. Super K pulak 89. =.=' Kubur dah panggil panggil dah. (Intan & Irfan, sila insaf!)

Berita Sedih.
I tau, dia sedih sebab nak berhenti belayar. Sebab dia suka sangat dengan kerja dia tuh. Hmmm... Tiba tiba rindu pulak dekat zaman zaman time mula bercinta berkawan dulu. Susah nak contact bila dia pergi belayar. Tunggu berhari hari, baru dapat dengar suara. Tuh belum lagi bertentang mata. Cewah! :-P

Dia cakap, dia dah penat belayar. Ye lah, ramai orang pandang rendah pada dia. Cakap orang kerja laut neh hisap dadah lah, ada HIV lah, kaki perempuan lah, minum arak lah, kaki clubbing la.. Macam macam lah orang tuduh. Sedih I bila ada orang cakap macamtu. Padahal doang semua tuh bukan nya Tuhan nak judge kan kan kan? Yang penting, kerja tu HALAL.

FYI, kerja atas kapal tuh, setiap bulan ada ujian kesihatan.  Sebelum kerja tuh, ada medical check up bagai. Sekarang ni, zaman dah moden. I sendiri dah tengok segala sijil Super K sekali dengan medical check up dia. Cheh, feeling macam I neh secretary dia kan? Hihihi. :-P

Kalau ada HIV, mana lah boleh kerja atas kapal tuh. Ingat kerja atas kapal tuh senang ke? Banyak risiko. Nyawa di hujung tanduk. Hormat lah sikit periuk nasik dia. Macam lah orang yang kerja darat tuh semuanya baik. Kan? Kalau nak kena HIV, kat mana mana pun boleh. Tak hisap dadah, tak main perempuan pun boleh kena HIV :) So, tak perlu lah nak judge benda bukan bukan. Kita semua ni pun bukan 100% suci. So, jaga tepi kain sendiri, sudah :-)
 

Pelaut ada HIV? 
Please don't simply judge them.
TQ :)

Ok, berhenti menjadi budak emo. Actually Super K dah ada kekasih baru bernama Betty. Belum belum lagik, dah menduakan I. Sampai hati. :'(

 
Yang lama. 
Ni mungkin kasik adik dia pakai kot.

 Bye Bye Kelly (Kancil)
Hye Hye Betty!

Ni lah Betty. Hihihi.
Old Skul kan?
I loikeee!

Tak sabar nak jalan jalan jalan naik 
BETTY! :-)

.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi......
Bila agaknya dapat jumpa Super K ek.
*sigh*

24 comments

Gula-gula hati said...

waaa . bestnya sis , Super K tak yah belayar da . kan best my bf p0n cam tu .
tak sanggup nak berjauhan macam nie . =.="

UMAIRA said...

awww betty :D

Y@D@M said...

siot arrr org yg ckp sailer isap dadah semua 2...ni jnis org yg ckp x pkai otak...trase tau sbb abg YADAM dulu pun camni..tp bile dh de awek ni die decide beti dr belayar n skrg jd engineer kt darat jew...kesah kak intan ni cam same je ngan abg YADAM :-)

kak intan bertuah sngt....
so sweet

♥CIK SHA♥ said...

perhhhhhhhhhhh..mercs tu dear..^_^

eykameow said...

perghhhh old skool tu sis!
nak naik gakkkkkkk! hoho
eh, dia dapat keje lain? waa! best nyaa...untung ah sis leh dating hari2 :( eyka je lonely skrg....TET!

Scha Nur said...

superlike syg!

mmg btol org suke judge kan seafarer ni macam2..sedih tau!

but kite je yg tau kan hoe jadi seafarer gulpren nih..rindu2 smpai setengah gilosh

btw super K dah benti belayar ea..best nyer..bole bersengkang mata hari2

je je les u!

Nazatul shima said...

klasik betty..seb bek x pakai gigi besi..eehee...:P

suffer8zine said...

heheh betty

Terkini : 700 Ribu Kondom Hilang

niDa said...

jgn main-main ngan bety die.. hahaha

Syazwana said...

wawawiii
gila best!
ala intan peduli apa orang nak cakap.
orang memang suke nyibuk kan kan kan..
hahaha

cik nadya said...

yea...yea...
suker ur ayat 'So, jaga tepi kain sendiri, sudah'
like thisss!!!

starzieti said...

wah, beshnye. mers tuh. hee

YAYA said...

soooo sweet la sis :)

cik nur said...

best la sis tak pyah ler nk pendam rindu dah hehehe skang dah boleh sms mms 3g ker pn dah senang tak der la jauh sgt mcm berlayar tuh kan :)

dark r0se said...

rindu yew? nt jumpe la tuh intan~ moga bahagia dan ceria selalu kay?;)

Mr feckry said...

pelaut banyak kuman laut

enyheartsdiamond said...

old school lah mahal! antik! suka betty! :)

/Dayah/nurul/dayak said...

betty yo soi lafea, hati2 and take care :)

✿ CikCimi said...

nk naek betty jugak.

Nadzirah said...

hai sis..

best la dapat berita baik tuh :) hehe. cepat la kawen. xsabar nak tgk sis ngan super K musti suwet. kan? ;P

miss eka said...

best la abg ipan tk keje laut da :)
http://cyunk90.blogspot.com/ sila lawat2 blog ika ehh

aLya said...

tape la k.intan..super k benti demi masa depan bersama..ngeee
seronoknye..da tak lame da giliran k.intan lak naik pelamin :)

HafizRahman.com said...

acece pas ni intan jadi mak datin naik merc

♡ Sutera Kasih ♡ said...

mesti happy cik intan ni super k xbelayar lg dh hehe..ermm, xstuju sungguh org yg bepndgn negatif kt para pelaut..btw, smga lekas2 ke jinjang pelamin :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13