Sunday, February 6, 2011

.ohhh cantiknya profile FB saye

.

"Sayang, sayang.. Cepat tengok FB kite.
Cantik tak ada gambar bersusun???"

"Cantik...
Sayang letak gambar mata abang kan?
Bila nak buatkan untuk abang?"

"Kite mana ade paswed FB abang.
Ashane nak buatkan?"

"Alaaa tag jer la abang"

"Nak letak gambar apa?
Nak background warna apa?"

"Ok, abang nak gambar corak. Macam corak abstrak. Warna hijau pucuk pisang. Lepas tu nak letak gambar kita. Tak nak nampak mata jer. Nak nampak penuh. Abang ada nampak dekat FB siapa ntah. Lepas tu tulis lah nama kita, Intan Nur Irfan kerr... Lepas tu kan.. Abang nak.. bla bla bla..."

"Amboii.. sedapnya order.
Nasi goreng mamak satu! :P"

Fesbuk I.

Fesbuk beliau.

Corak abstrak lah sangat kan? Hihihi. Ni percubaan pertama I. I tak guna Picscatter macam I bagitau dekat entry ni. Kali ni, I edit dulu gambar ni guna Adobe Photoshop.

Size gambar tuh mesti 485pixel * 68pixel. Lepas tu, I type Profile Banner dekat bahagian Search dekat Fesbuk tuh. Guna Application tuh.

Ikut Step 1. Type lah nama sendiri atau kawan korang. Then, ikut Step 2, tick Upload Your Own Image. Itu pun kalau korang nak letak gambar sendiri macam I. Kalau tak mau, tick Choose From Our Popular. Banyak gambar comel comel comel dan cantik cantik cantik dekat situ. Pilih jer ek.

Ok. Sambung yang macam I buat ek. Lepas dah Choose File, klik pulak Make It. Lepas tu kan, nanti dia akan auto-upload dalam fesbuk korang. Lepas tuh kan, nanti korang tengok fesbuk korang, akan ada satu folder Profile Banner. Ada 5 gambar dalam tuh. Korang tag lah sendiri nama korang. Lepas tuh, SIAP! Heeee~~

Senang kan? :-)

I neh memang kaki maen fesbuk.
Boleh pengsan woo kalau sehari tak maen fesbuk.
Hihihihi. :-P

24 comments

Ateynmohd said...

wahhh..cntek lah sys punye fb :)

hati tisu said...

susah ~~ hahahah

maszmadi said...

wah!! cam best jerk.. thanx for da info..

sharamli said...

eh...ada pr0file maksu kat situ..
sayang kak intan..
keh3

cik nadya said...

done!!
nad da buat
gracias~~~ ^_^

NuSaNa NoSa 91 said...

kaler hijau.. cantik~~ ^_^

Nurulezzah said...

cantik2. tak terpikir pulak nak wat camni kan :)

MiSs RaHaIDa said...

hehe kak intan..thnx tau..teringin nk buat bila 1st time tgk kt page kak intan..cun2..pas ni ley la sye wat pulak ye..hehe

NynaMysarah said...

ngaaa~ jeless woo :)

♥Ismi Huda♥ said...

cantikny~! nk try bt.. maksehh sis.. :)

Izzati Khairunnisa said...

cantiknya >o<

Enchaoz said...

wow!! ^o^

Miss Yaty said...

wow! terpegun bila tengok..nanti nak cuba jugak lah :)

brader K said...

so sweet...lah kamu

iDa said...

wah2...cantik2.....best2.....semoga bahagia sehingga ke akhir hayat yer!!!

cikbintang said...

i loiikeee sis~~~

siti fatimah said...

comel la kak intan ! hee

cik nur said...

wahh sweet nyer nur pn suka fb tapi tak sempat lagu nk buat or godek2 mcm nie :)

nurhafizah said...

lagi comel bila bertudung^^

starzieti said...

da jadik. yea2 ! tengs intan..:)

yaya kechiq said...

menarik2 . nak buat la nanti . hehe

Fadzil said...

sis...
saya dah wat..
tq tulis entry niyh..
santek2..

Nabilah said...

thanx intan :)
da jd~

Shafizza Hana said...

samelah kite, kak . klau sehari tak main fb... mengamuk blh, pengsan pun blh ! kikikki ..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13