Tuesday, March 29, 2011

.kritikan ikhlas dari seorang boyfriend =.='

.

Salam.

Weekend hari tu jumpa Super K. Borak borak, lepak lepak. Tiba tiba terkeluar soalan dari mulut-tak-boleh-benti-cakap neh.....

"Sayang, honestly sayang suka kite pakai tudung ke tak?"

Then dia cakap,

"Secara jujurnya, abang suka sayang pakai tudung. Tapi kalau tak sedia, tak payah pakai. Abang tak suka sayang bukak pakai, bukak pakai. Nanti orang cakap apa pulak."

Then I cakap pulak,

"Kite dari dulu dah rasa nak pakai tudung, tapi kite rasa bila nak pergi kedai depan rumah siap nak pakai tudung, kite macam malas jerr. Terukkan kite? Sebab kite dah set dalam otak, kalau pakai tudung, mesti nak lawa lawa. Takkan pergi kedai depan rumah pun nak lawa lawa."

Then dia jawap,

"Itu belum rasa lagi. Itu belum cukup sedia lagi. Dah sedia nanti, baru pakai eh sayang."

Hari tu pun kami ada borak pasal isu ni jugak. I cakap dengan Super K...

"Sayang, nanti dah kahwin, kite tanak pakai tudung boleh tak?"

Dia pulak jawap,

"Jangan la tak pakai tudung sayang... Pakai lah. Sayang kan cantik bila pakai tudung. (senyum)"

I pulak jawap...

"Heeee... (blushing)"

Sekarang neh memang nampak I on off pakai tudung. Bila tah nak terbukak hati pakai terus. T__T Sekarang I pergi kelas memang pakai. Tak pernah freehair :) InsyaAllah, satu hari nanti, I berubah! Chayok Intan! :)

Dan semalam jugak, Super K belikan I sehelai tudung. Hihihi. Segan pulak rasanya. Memula dia tengok patung kat kedai tuh pakai tudung tu. Dia cakap cantik. Dia tanya I, "Sayang nak tak?" I cakap, "Kite tak kisah... Sayang nak belikan, kite pakai jer." Langsung dia terus belikan. Ok fine. Makan dalam. =.='

*tudung yang Super K belikan*

I pun tak tau apesal badan I lentik bebeno 
=.='

Hari ni I macam tak berapa sihat sangat. Kepala saket, badan lemah. Memang rasa tak larat sangat. I telan 4 biji panadol actifast. Lepas tuh kena marah dengan Super K sebab overdose. Lepas maghrib tadi, I terus pengsan. Then dia call dalam pukul 8 lebih. I tak sedar. Pukul 9 lebih baru I terbangun. Dia dari KL, otw balik Melaka. Dia risau tengok I padahal dia banyak kerja dekat KL. Rasa bersalah pulak. =.='

Tadi just keluar minum je. Dia datang dengan adik dia, Super Anep. Masa tengah minum, borak borak dengan dia. Dia cakap dia suka I pakai baju kurung macam makcik makcik. Then I jerit lah. I cakap...

"Hoi, nak cakap kite macam makcik lah tu!" 

Then dia cakap, 

"Tak lah sayang. Macam gadis melayu. Abang suka (senyum)"

Then I cakap, 

"Kite ade sehelai jer baju macam tu. Kain cotton kan?"

Then dia cakap,

"Haah. Sayang pakai baju size S kan?"

I jawap,

"Haah. Kenapa? Nak belikan ker? Kite nak lapan!"

Dia jawap,

"Ok. Nanti abang belikan. (senyum)"

Lepas jumpa dia kejap tadi, hilang sikit sakit tu. He is my painkiller. Love, thanks for everything. ILOVEYOUMUCH :) 


33 comments

cik diba said...

cewah....senyum kmbing la 2....
bg la sikit bju 2 naty...hahaha

sab said...

haha. sweet jep..

btw...sis pakai tudung mmg cntik!

wunny said...

comey2 pkai tudung:)

A'IM said...

chaiyok2 sis intan

nabielahuda said...

my bf: tak kesah la awak nk pkai tdung tak. tapi lg cantikkan kalau pakai.:)

hahahha.

neway, i doakan u fully pkai tdung k.
tehee. :D

zuk zuhaiza said...

demand giler...nak lapan tu takleh tahan..huhu


apepun..suweeetttt

zuk zuhaiza said...

demand giler...nak lapan tu takleh tahan..huhu


apepun..suweeetttt

starzieti said...

wah, sweetnye intan dgn super k. jeles jeles. hehe

Dayana AZ said...

kak intan :), seyes sweet akk pki tudung! nmpk comel je!

Syafiq Salim said...

nsib baik header tu tak berubah2... haha... its good if you can secure your hair intan... :)

sharamli said...

hai makcik intan :p

Cik Cammy Lia said...

sweetnye...suke ah

♥CIK SHA♥ said...

intan memang sweet kalau pakai tudung..sis pun suka tengok..^_^

aLya maNip said...

waaa...comeinya super K..suke..suke..
suka tgok k.intan cmnie..hehe

FieQa AfiQah said...

so sweet n u can do it dear..dun worry,the time will come soon.just the matter of time..^_^

Ct DJa said...

sis sgt nmpak mcm kakak2 bila pakai tudung tu. *kita ckp kakak2 eh, bukan macik2. heee :D
mcm cikgu2 praktikal kita masa skola2 dulu. okeyh tipu, dulu2 belum ada tudung segera.

kthanxbye. ;)

PikieLLe Lova said...

heheheh:))
yup! kmoo ayu sgt bila pky tudung..
bf i pun pnah ckp cm 2..
tp..i x sedia lagi..
hehehehe
keep it up gurl

Ainul Hayat said...

Alololo....sweetnye. Anyway saya yang add awak pagi tadi kat FB (gune nama Ernibaizura)..Metoi ckp incik boyfie tu bile dah ready metoi2 baru pakai yerp...Salam Kenal.

cik nur said...

sis nampak lawa pkai tudung serius..
hehehe
kalo pkai tudung lagi manis
tp btol la kata super K kalo dah terbuka hati baru la pakai ^___^

cik nur said...

sis nampak lawa pkai tudung serius..
hehehe
kalo pkai tudung lagi manis
tp btol la kata super K kalo dah terbuka hati baru la pakai ^___^

Mr feckry said...

pakai la tudung, sebab ia adalah ciri peghuni syurga

Dayana Nasir said...

wow..best je..romantik gitu.. :)
isu tudung ni memang best kalau cakap dengan orang yang memahami. at least,takdelah nak marah-marah ke ape kan..

yaya kechiq said...

suke tengok intan pakai tudung . siyes lagi comel dari x pakai tudung. kalau nak pegi kedai tu pakai je la tudung sarung yang macam super k belikan tu . kan senang . :)
chaiyok intan ;)

Dilakochan said...

sweet nya.. ade org memahami! ;)

ria said...

saya sokong a[a super k awak ckp.. pkai tudung bila kita betul2x da ready. .:)

♥yaya budak suka embun♥ said...

comey. hihi

cikpia said...

kejamnya mintak 8.... mintak la lapanbelas ratus!!!!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

pakai la tudung sis....
Insyaallah , selalu doakan pintu hati sis terbuka untuk pakai tudung...
suke jep tgok sis bertudung...comel ! :)

eykameow said...

bila sis cite mcm ni teringat plak eyka kat boy..

"eh..betul ke dah pakai tudung ni??"
"betul lah"
"betul2 ke?"

T_____T tengok lah boy tu. tak caya plak eyka dah betul2 pakai. tp mse tu...tuhan je tahu muka dia cmne..
*muka tahan gelak*

EEEEEEeee gerammmmmm!
sis, eyka doakan sis ok :) i love u!

dark r0se said...

ALOLOLO~ anjenyer intan!:)

Miss D'ya said...

romantiknya..heheh...lagi comel kak intan pkai tdung..ehehhe.

http://miss-dya.blogspot.com

Dandelion Kiss said...

Akak lebih suka kalau kamu bertudung, bagus bila Ipan pun suka kamu bertudung.

Jangan seperti sesetengah lelaki, lebih suka gf/isterinya tak bertudung. Haih, macam mana nak sama-sama ke Jannah kalau begitu?


p/s: Perlahan-lahan berubah, itu suatu perkara yang bagus! =)

NuSaNa NoSa 91 said...

kak intan pakai je tudung belatuk tu.. senang nk pakai ngan tanggal.. xleceh.. chaiyookkk kak~ ^_^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13