Monday, March 7, 2011

.nak delete FB lah, semuanya pasal FB!

.

Salam.

Kadang kadang kan, rasa macam tak best ada FB. Rasa dah tak ada privacy. Cheh, dah kau tuh sesuka hati jer approve semua orang. Padan muka kau Intan =.=' Lepas tuh, mula lah rasa tak best, sebab asyik kena stalk setiap hari. (Tengah imagine kalau diri ni seorang artis. Ashane lah nak handle semua neh kan kan?)

Kadang kadang bila orang add, I fikir lapan juta lima puluh ribu ratus kali. Nak approve ke tanak ek. Tapi I approve jugak sebab mostly yang add I tuh BLOGGERS. Kang cakap I eksen pulak. Padahal I neh budak baik. Dah lah baik, comel pulak tuh, Tak caya, tanya lah Super K. :-P

I perasan, banyak sangat kes orang bergaduh dalam FB. Artis lah, orang orang besar lah, laki bini lah, lepas tu kapel jangan cakap ah. Memang banyak kes. TERMASUK lah I. Kuikuikui. Biasalah, perempuan yang kuat jeles tetapi comel seperti I neh memang suka carik masalah.

Bila tengok wall boipren sendiri, ada orang lain post (perempuan), mesti gelabah. Tanya itu ini. Perempuan ni siapa? Berapa lama kenal? Kenapa? Macamana? Bagaimana? Cheh, kalau boleh, semuanya nak tau. Bizi body betul. Tapi yang BEST nya, privacy tetap privacy. :-)

Sebab apa I cakap macamtu? Sebab I tak ada pun password FB Super K dan dia pun tak ada password FB I. As long as kiteorang TRUST EACH OTHER, kira ok lah tuh kan? :-) Dah nama pun password. Lek lu. Baru jer kapel. Lum kawen pun. Kalau clash, kena aniaya dengan bekas boipren baru tau. =.=' Tapi kalau dah kawen, nak rahsia bagai, memang rasa macam nak kasik encik suami makan JCO bersalut kasut lah tuh!!!

Pernah gak gaduh dengan Super K pasal FB. Bukan pernah, tapi SELALU. Huhu. I kan memang camni. Mengada. Dia baru maen FB dua saat, I dah membebel bebel cakap, "Hah, main FB dengan siapa? Pompuan mana message?" Kikikiki. Jeles yang melampau =.=' Sampai dia cakap, dia nak delete FB. Haish, ngajuk lah tuh. Buruk orang tua merajuk :-P

Padahal I neh main FB 24 7. Time dating pun, sibuk pegang henpon, buka FB. Keh keh keh. Dia bising gak, tapi I neh mana makan saman. Lalalalala~~

So kesimpulannya, tak payah nak jeles sangat lah! Nasihat kepada diri sendiri. Ok bai. =.=

FB I.

FB Super K.

Eh, tapi ada jugak yang bertemu jodoh di FB.

SEMOGA BERBAHAGIA
kepada yang berkenaan!  

29 comments

ecadwinkyasha said...

FB punya pasal :)

y-A-n-A said...

jelez yg super duper bila tengok pakwe online dopolohpat jam.. tp tak kisah sbb pakwe sy xde fb dan sy SINGLE!! cheh! hahaha :DD

nina suhaina said...

sabar sis sabar..hehe..

Mashitah Rahim said...

sweet je korang tau sis!
eh,gadoh2 manje xpe..jangan perang besar..
hope u'll be happy with your loved one.
:D

zuk zuhaiza said...

SUMPAH COMEL PROFILE PIC BOTH OF U...HEHE
KRETIP..

kata kila said...

ekekee.kila suke usik krol. "hah! gatal"

mcm tu lah ekekek

Sheren said...

I agree that...

sharamli said...

bertemu j0d0h di FB? takkan la!

sigades said...

umm..same goes here! kuat jeles!

tapi, what if i hv my bf's passwd, bt he dun hv mine?? mslhnya, i keep on checking his profile n guess what, there'r bunch of girls who try to flirt wif him, n kadang kadang, i dpt tau, die layan je dak2 tu..cme not to the extend of loveydovey sgala bagai...

umm....should i or should i not trust himm??

aLya said...

yeayyy!!! sy jupe si dia di fb..ngeeee

✿ CikCimi said...

hah ! jgn jeles oke ! :P

[sutera kasih] said...

jeles tandanya cinta hik2

niDa said...

delete delete delete.. jgn tak delete.. U ni kan intan, suke taw majuk2 gitu.. jeles2 gitu.. I kalau wat camtu comel x... Hahaha~

cik nur said...

ingt ka nur jer yang mengalami nyer suka jelous dgn fb bf pastuh dia pn cakap nk delete fb poyo jer ..hehehe

.::WaNiE::. said...

hehehehe

jeles bila ada orang post kat wall?

heh kadang2 wani siap pegi tengok friendship apa bagai

lepas tu apa lagi

gaduhla ahahhaa

Nazatul shima said...

hehehe...lawak la sis nih..tapi, same ah kite..selalu sangat gaduh pasal fb..ntah pape..hehe..tpi tula..adat berfb..mcm tu la kot ye..:)

Encik Psychopath said...

nasihatkan kt yuyue tu. kerana fb la dye buang akmal.

White Bird said...

sy antara insan yang tamatkan FB selepas bertunang sehari,atas dasar mahu menjaga kesejahteraan semau,lg pun atas permintan incik suami(dlu tunangan) memula kekok tk de FB,tp lelama ok jer.. lebih suka lepak forum.

FB ni ada baik buruk dia,terpulangla pada kita nak guna dengan baik atau buruk kan..

Satu lagi jgn terlalu bercerita soal personal dlm FB =)

Sharifah Norzalina said...

hehe..dah mcm polis tnye soalan mcm2 kat boypren..huuh

cik fiza said...

salam singgah..
mmg kdg2 FB jd punca perpecahan dan gado2 antara kwn2 pn..
yg rapat jd renggang..
tp setiap perkara ada pro n con.. cuma perlu pandai menilai dan seimbang :)

BELLA said...

hahahha . ara pon nak delete FB !!! tak best lahh . orang nak cari pasal je dekat dalam FB ni ...

suffer8zine said...

heheh betul jgn jeles ok

Terkini : FrenzyFM Kini Dengan Interface Baru

✿ YaYa ✿ said...

hikk3..
luv this entri soooo much sis intan.. nnt kirim slm kat super K.. =p

~LP Lum~ said...

salam intan~

sorry lama tak singgah... :(

wah.. jangan jeles2 dik.. xbaik tuk kesihatan mental... :)
skang semakin bahagia nmpak eik?? alhamdulillah... akak doakan moga intan akan kekal bahagia... ^.^

mera zati M.z said...

baekk sy ingat pesan sis! :')

ayu jazari said...

eh kite mcm same lak intan..
i p0n kuat jeles..
bile bf i 0n9 je mst i m'glabah xsenang duduk seb0k dk nanye die chat ngn sape?ade je pempuan add mst i nk tau sape die tuh..kal0 melayan ckit i suh die rem0ve je..hehe..0ver kn..
smpai die ckp nk deactive fb die..hehe~
tp privacy ttp privacy ah..i xde pswd die..die xde pswd i..

Lovely Emy said...

betul, FB mmg banyak punca gaduh, ishhh, even among family sendiri.. :(

A'IM said...

sy xder fb... boleh tk

eykameow said...

betul sgt! eyka pun rasa nak delete tapi.....hehehee :P
papepun , ayat last sekali tu eyka nak sokongg gak. Tahniah! semoga kekal ke anak cucu :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13