Saturday, March 5, 2011

.perangai buruk intanurulfateha | kuat jeles dan kuat merajuk!

.

Salam.

Heeee kita kembali kepada episod mari mem-bizi-bodi kan diri mengetahui perangai buruk cik intanurulfateha. Sebenarnya, banyak lagik kot perangai buruk budak intan neh. Huhuhu. Tapi kali ni, I nak reveal satu jer iaitu KUAT JELES DAN KUAT MERAJUK. Hari tuh dah reveal pasal budak intan yang kuat mengigau. Dem ah. Buruk gila perangai kuat ngigau. =.=

Orang kata, kalau kita selalu sangat merajuk, takut pasangan kita tuh akan cepat bosan dengan kita. Hoit pakwe! Berani ke nak bosan dengan kite? Hehehehe. Nampak tak perangai buruk queen control di situ? =.='  Tapi tak kisah lah queen control ke hape, janji comel. (perasan)

Bila jumpa jer, mesti I akan buat spot check dekat handphone beliau. Ye lah, jumpa bukan selalu. Bila jumpa, haruslah buat spot check. Kikikiki. Tapi bila time buat spot check, dan ada tangkapan, mesti lah pertarungan bakal berlaku. Terus tarik muka, tanak cakap. Mulut yang biasa nya tak reti berhenti bercakap, terus sunyi sepi. Tak de gelak gelak, tak de senyum senyum. Garang tak? HAHA.

Lepas tuh mesti lah si pakwe explain. Lepas tuh I dah ok dah. Buat apa nak marah marah lama lama lama sangat. Bikin muka bertambah kedut jer. Hihihi.

Hari tu lagik best. His so-called-ex-gf contact dia semula. Haruslah I jeles dan merajuk. Maka terkeluarlah segala status merajuk dekat Fesbuk I tuh. Sampai lah Mak Super K contact I, pujuk pujuk I. =.= Malu nyerr.. ~.~ (Tutup muka) Tapi rasa seronok bila hubungan di restui. Sayang! Mak Sayang sayang kite! :-P Kesian Super K kena marah dengan Mak dia. Dah lah I pun marah dia. Asal call jer, nak mengamuk. Padahal bukan salah dia pun. Sayang, sorry ek. Marah tanda sayang tau :-P

Bila dah jauh, baru lah nak rindu rindu. Mula lah dia cakap, bila dekat, asyik nak marah jer. Kikikiki. Kan I dah cakap, marah tanda sayang. Kalau I tak marah, maknanya I tak sayang. I biar jer dia nak kawan atau skandal dengan mana mana perempuan. Betul tak? Nak tunggang terbalik ker, lantak lah situ. Tapi sebab sayang lah, I selalu membebel dekat dia. :-P

You have to have trust in a relationship 
to fully love someone. 

Eleh korang, mesti korang nak kutuk kutuk I kan? Nak cakap, buruk orang tua macam I neh kuat jeles dan kuat merajuk. :-P Alaaaa macam lah korang tak pernah merajuk dan jeles kan? Ntah ntah perangai kita sama. Mengata dulang, paku serpih, ........ (Please fill in the blank)

22 comments

Miss D'ya said...

smestinya la cemburu itu tandanya syg..klau D'ya dlu pon akan check henpon pkwe..rase kelakar pulak..heheh ;)

http://miss-dya.blogspot.com

sharamli said...

saya nak merajuk dan jeles macam kak intan?

takkan la!

emieysandra said...

prngai sis mcm bf sy, sy jrang nk mngamuk..klu die yer, tp bile lme xjumpe sy lak asyik mngamuk..bile die mrh2 sy, mkin kuat sy merjuk :(

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Perangai kite samee......:D

Syazwana said...

bukan paku dulang paku serpih ke?
lalala~

mocha pearl said...

hahaha...i pun same intan...lagi nk marah klu still simpan sms mms ex die.. :P

syiraaaaaaaa said...

okay, sis . eka pong camtuh jugakk . haha . memang ramai kata eka ni queen control . tp actually, ape yg kita dok bebel bebel , dok marah marah . sentap sana sini . semua bersebab . and one of the reasons, sbb kita sayang kan dia & relationship kan . hee, sronok ah ! ade geng kuat merajuk & kuat jeles. hihi

amy syifa said...

c0mel la tgn bentuk l0ve tuh...!!

Mya Amira said...

hee.. biasa la tu sis,mya pun kadang2 cemburu jgk.. cemburu tanda sayang.. tp takut jgk, sbb org kata cemburu buta boleh menjejaskan hubungan kita..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

alamak ! sy fail pantun..hahaha ta leh nk fill sbb mmg in the blank pn ;P kui.kui.kui

BELLA said...

ohhh . sama lahh kita . memang kuat jeles evendo kawan je . perempuan lain je, terus sensitif. hehe :P pesbuk ke, call ke, msg ke.

niDa said...

hahahaha.... same2... I pon sker merajuk bile ade je pompuan mn tah sebok nak msg die. kdang2 soklan tu bole je tnye kat org lain... OOppss.. lebih suda..

Puteri Iqa Izyan said...

haip. takleh marah2 :P

Miera Egoiz said...

sweet la sis..prngai kte hmpir same hehe
ermm kte ade tag cntest kt sis...t wt bia mr K bce taw!
:)

yaya kechiq said...

hehe comel nya sampai mak mentua pon call pujuk . hehe

ღpanda_onchairღ said...

hahah .
intan ai agak lama follow blog yu . kali ni baru meninggalkan jejak :)
hahah . ah setuju sgt ah dgn status yu tuu . hahah , even msg biase - biase , saye tetap jeles :)
awww . . rase camm , opocott . . tergigit lidah seniri . keh3

kasihkuamiera said...

so cute la intan

syafiQakarim said...

hahah nampak mengada di situ.
haha

eykameow said...

HAHAHA perkara biasa bila mula bercinta. lalalalaa

NuSaNa NoSa 91 said...

mungkin sama kot.. ntah la~ tatau~~ hik3~ ^_^

Princess Icha said...

sooo sweetttt.... :)

cik nur said...

tak per sis marah dgn cemburu tanda sayang jaaa
hehehehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13