Saturday, April 16, 2011

.aku tak nak kawan dengan kau, budak gemuk!

.

Salam.

Korang pernah tak rasa macam kena pulau? Bukan pulau pandan jauh ketengah mahupun gunung daik bercabang tiga, tapi kena pulaukan sebab korang buruk atau.... errr gemuk. T__T Ok fine. Tiba tiba I rasa I dah gemuk dan buruk. :'(

Hari hari orang belanja KFC.
Mana tak gemuk =.='

Tak semua orang gemuk itu buruk. Tapi I dah set dalam otak I, di sebabkan I ni pendek, bila I gemuk, I akan rasa... "Omaigod! Apesal lemak banyak sangat ni? Apesal perut berlipat lipat ni? Apesal perut berlapis lapis neh?" Yang lagik best, I siap kena kutuk dengan boipren tersayang. Dem betul. (Macam lah Super K tuh kurus sangat :-P)

"Sayang, perut tuh dah macam pekan Alor Gajah dah abang tengok. Tak lama lagi mesti jadik macam pekan Tampin. Besar sikit."

Ceh, asik mengutuk orang jer. Padahal dia pun gemuk, maklum lah bahagia dengan I. Keh keh keh. I tau, I bukannya gemuk mana pun. Tapi di sebabkan dulu I neh kurus kering, sampai tulang terkeluar keluar, =.= I macam susah nak adapt dengan keadaan sekarang.

Dulu pakai levis size 25. Londeh kot. Siap kena pakai boxer atau short untuk memastikan teknik penyamaran berjaya. Baru lah nampak sexy. Nampak lah kaki tu berisi dan bukan tulang semata mata. Kuikuikui. Tapi sekarang, tak perlu lagik teknik penyamaran. :-p

Paling sadis sekali, bila pakai jeans, lepas makan, susah nak bernafas, sebab seluar jeans ketat sangat. Dem ah. Time neh lah rasa nak menyumpah nyumpah. Terpaksa bukak butang jeans tuh. Sep baek pakai baju labuh. Tak nampak sangat. :-P

I tak de lah gemuk sangat kan?
:-P

Tapi to be honest, I suka keadaan I sekarang dan ramai orang suka dengan perubahan I. Sebab I tak nampak macam orang yang sakit yang kurus kering tuh. Kan kan? I tau, I bukannya gemuk pun. So kesimpulannya, tak kisah lah gemuk ke kurus ke, janji sihat dan kuat bagaikan juara.  :-P

Tak kisah lah perut macam pekan Alor Gajah ke, pekan Tampin ker, macam bandaraya Kuala Lumpur ke, bandaraya Johor Bahru mahupun Kampung Pinang Sebatang, janji kalau hati dah suka, dah sayang, terima je lah seadanya. Kan kan kan? :-)

I love you not only for what you are, 
but for what I am when I am with you.

Saya bahagia dengan awak.
SEBAB TUH LAH SAYA GEMUK! 
Buwek! :-P

27 comments

sharamli said...

w0it..
kak intan bukak butang? teettt.

gem0k tu c0mel la. macam m0km0k kitew..keh keh keh.

tyka chou said...

sys..kalau u gemok..i ni ape???
(sambil tekup muke di meje)

intanurulfateha said...

@sharamli

mokmok? takkan lah! :-P

intanurulfateha said...

@tyka chou

tyka x gemok. tyka comel ;)

Chybee said...

mana de gemuk..tak gemuk pon..slim je chybee tgk :)

NuSaNa NoSa 91 said...

akak xgemuk la.. cuma berisi drp biasa.. tehehehehee~ ^_^

zuk zuhaiza said...

tak gemuk punnn..
dah mengancam dah tu sis..hehe

kite kurus tp perut buncit..tehee

intanurulfateha said...

@Chybee

nak compare dgn dulu, dulu lg kurus ok! :'(

intanurulfateha said...

@NuSaNa NoSa 91

kan? hukhuk seluar jeans ketat T_T

intanurulfateha said...

@zuk zuhaiza

huaaa sis pun! nak kene buat sit up neh T_T

chikova said...

hahaha gemok gemok gemok!
abeh la xde sape nk kawan!
haha
ayat crap!
comey je kot! :)

intanurulfateha said...

@chikova

gemok kan? sadis betul T__T

nurayunni said...

xgmok pun..makin cantik ade la..:)

Erin said...

oh..mungkin bukan gemok..tp comell dan sihat! ekekek

Trainer Fariz said...

semuanya tentang pengambilan calorie...biar awak makan bnyak mane pun..tapi kalo awak bersenam dengan effective tak jadi masalah...lantak la ape orang kata!!!!! diri kita.....kita boleh berubah ikut hati kita....takpe2 saya doakan awak turun berat pas ni....let it be reality! [^_^]

1.senam berkesan + makan bnyak = maintain

2. senam + makan jage = amazing

intanurulfateha said...

@nurayunni

cantek lah sgt =.=

intanurulfateha said...

@Erin

hihihi yer btul!

intanurulfateha said...

@Trainer Fariz

baek :)

Nadzirah said...

sis sangat comel dengan keadaan skrang. seriusly. hehe. maka, cepat-cepatlah adapt...

semoga berbahgia selalu :) daa~

nur hafiza rahsid said...

sis seksii2 bukak butang.muahahaha. berisi sebab bahagia. tak salah pun :P

εїз Cik Fasya εїз said...

suka tgk sis skrg.gemuk sikit la comel!nk gemuk jgk!!

intanurulfateha said...

@Nadzirah

insyaAllah :)

intanurulfateha said...

@nur hafiza rahsid

hahaha ane de seksi maa :p

intanurulfateha said...

@εїз Cik Fasya εїз

cpt kawen! nt gumuk :p

ctie anis said...

jeles...anis nk gemok tapi tak gemok2..tak bejaye menggemok kn bdn..sadis nye..hehe..

intanurulfateha said...

@ctie anis

makan lah ubat cacing :p

Pearl V-TA said...

Yang penting peribadi & akhlak cantik mesti akan nampak cantik tak kira macam mana sekalipun bentuk fizikal.

Kurus untuk lebih sihat dan ringan nak bergerak.

Jemput datang blog saya. :)

http://pearlvta.blogspot.com

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13