Saturday, April 16, 2011

.al kisah Super K yang menyayat hati dan sanubari ini hukhuk

.

Salam

Lately neh kan, Super K asyik busy jer. Tensen I nyahh.. Asyik meeting jer since kerja dengan company bakal bapak mertua I. Projek sana sini. Nasib baek projek juta juta. Ka-ching! $_$ HAHA. Nampak sangat I neh mata duitan. Kikikiki. :-P

Bukan tuh yang I nak cerita sebenarnya. Hm semalam kan, borak borak dengan Super K. Dia cerita pasal pengalaman dia belayar. Seronok dengar walaupun kadang kadang dia cerita benda yang sama berulang ulang kali. Tapi I tak kisah pun. I suka dengar. :-) Dan ada satu ayat tuh, buat I tacing gila. "Abang suka sangat belayar." 

Masa dia cakap tuh, mata dia berkaca kaca. :'( I tengok mata dia. I tau, dia rindu nak belayar. Sebab dia memang sangat sangat suka dengan kerja dia tuh. Dia memang tak suka kerja darat. Tak suka pakai kemeja bagai. Lepas tuh I cakap dekat dia, "Kite tak kisah kalau sayang nak belayar. Kite ok je."  Sebab I tau, dia cuma akan happy dengan kerja tuh. I pun happy bila dia happy. :-)

Lepas tuh dia cakap plak, "Eleh, baru dua hari tak jumpa dah macam setahun tak jumpa. Satu artikel 6 bulan tau. Lama." Lepas tuh I cakap lah, sign lah artikel yang pendek pendek. 3 bulan jer ker... Tapi dia tak nak jugak. Sebab dia tau, I tak boleh kalau dia jauh. ~.~

Lepas tuh airmata I pulak macam bergenang. Dem ah. Hati tisu betul. =.= *cepat cepat lap airmata* Memang lah kalau nak ikutkan hati, hari hari nak jumpa tapi I boleh consider kot. I pun study lagik. Dia pun kena lah bagi komitmen pada kerja. Kalau kerja kapal yang dia pilih, I akan sentiasa support dia. ;-)

SEBAB? 
Only the best man can go to sea. 
And only the best girl can be with the best man..
:-)

Mesti lah I nak jadik yang terbaik kan kan? 
:-P

*gambar hiasan semata mata*

Then dia cakap lagik, dia nak fokus dekat projek projek company bakal bapak mertua I tuh dulu. Sekarang dia memang busy dengan projek. Dia nak try kerja kat darat pulak. (Walaupun I tau dia rindu kerja kapal) Seafarer's card dia pun I yang simpankan. Kad tuh expired on 2013. So, ada lagi 2 tahun lagi. Kalau dia nak belayar semula, I tak pernah halang. Masa I start rapat dengan dia pun, dia still dalam pelayaran. I cakap dengan dia, I ok je time tuh. Then dia cakap, "Masa tuh kite kan tengah kawan, belum kapel lagi. Memang lah ok.". Huhu. Betul jugak dia cakap. =.=

Time I taip entry neh, dia baru lepas call I. Dia ada meeting *lagi*. Asyik meeting jer. Busy bebeno =.= I cakap dengan dia, "Kite dah ngantuk. Nanti lepas meeting, sayang call kite eh..." Then lepas tuh dia cakap.....

"Mesti lah abang call. Sebab you are my 
PUNCH CARD MACHINE"

Cheh! 
Hampeh punya pakwe! 
=.='
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. 
 But still....
There is something about him 
that makes my heart drop to my feet!

ILOVEHIMWITHALLMYHEART! 

26 comments

Hati Tisu said...

u can handle it sis .

intanurulfateha said...

@Hati Tisu

i wish i cud T__T

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hehe same dgn my bf jgk . . ske sgt berlayar . . slalu ckp hal y sme . . sedih tp ta reti nk tunjuk . .

MiSs RaHaIDa said...

huhu kak intan..kite jeles tgk kak intan ngn bf..sweet sgt3....

AKMA said...

Only the best man can go to sea.
And only the best girl can be with the best man..

heee suka quote nie :)

Cahaya Kehidupan said...

happy sangat dengan perubahan u,n i hope u all berdua berkekalan hingga ke akhirnya..amin =]

intanurulfateha said...

@Khairul Atikah @ Cik Yuki

doakan yang terbaek je tikah :)

intanurulfateha said...

@MiSs RaHaIDa

ngade ah raha neh :p

intanurulfateha said...

@AKMA

i pun suke :P

intanurulfateha said...

@Cahaya Kehidupan

insyaAllah
aminnn~

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Tak pe la sis...
Abang Ipan nak dekat ngan sis....:)

kang dye gi belayar , sis sedey2 lak..:p hehe

FarzanaAhmad said...

u can do it...
ada jln punyalah..insyaAllah...:D

adib syazwan said...

Allah dah tetapkan jodoh masing2...ape yg penting kne berusaha menjaganya,berdoa dan akhir sekali tawakal...insyaAllah...

Syazwana said...

intan mot mot.
chill lah intan.
padahal ai pon tak boleh kalau seminggu tak jumpe.
kikikiki

suffer8zine said...

cool okesss

Terkini : Kasut Bertatahkah Berlian

intanurulfateha said...

@❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤

sis oke je sbnrnye :)

intanurulfateha said...

@FarzanaAhmad

heee betul~~

intanurulfateha said...

@adib syazwan


tenks.
insyaAllah :)

intanurulfateha said...

@Syazwana

heee tu la pasal
asek nak bekepit jer >.<
mmg dah patut kawen lah :p

intanurulfateha said...

@suffer8zine

cool lah sgt :p

Nour Eyza said...

bf akak sgt sweet la.. untung akak.. nmpk life mcm ok skrg? ke sgt ok?? hehehe.. semoga berbahagia ye.. jaga bf elok2 akk.. u both so sweet! =)

intanurulfateha said...

@Nour Eyza

tenks dik! :p

enyheartsdiamond said...

you are my puch card machine..

sweetnya super k..

hehe!

love u both!

MiSs RaHaIDa said...

hehe betul la..semoga bahagia hingga ke akhir hyt ye..(^_^)

ninie_azriena said...

chaiyok !!
kerja keras waktu muda demi kesenangan kak intan n anak2 juga di kemudian hari..abg ipan dah pk semua tu..sis sabar tau (n_n)

ninie_azriena said...

chaiyok !!
kerja keras waktu muda demi kesenangan kak intan n anak2 juga di kemudian hari..abg ipan dah pk semua tu..sis sabar tau (n_n)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13