Monday, April 18, 2011

.ini mama kite, bukan mama angah!

.

Salam.

Heaven sungguh rasa bila duduk rumah sendirik. Dapat guling guling dekat katil sendirik, main tenet 24 jam tanpa henti, dapat tengok TV saluran Astro (rumah sewa takde astro. harap maklum =.=) Dapat jumpa mama, abah dan adik adik. Paling best, dapat main main dan gaduh gaduh dengan kesayangan I, Chacha. Rasa dah tak nak balik rumah sewa dekat Melaka tuh pun ada! Tapi ni pun I balik kejap sebab cuti study week. Esok dah balik Melaka. T__T Huhu.

Malam tadi, I tanya Chacha, "Chacha, esok chacha sekolah tak?' Then dia cakap, "Mama cakap chacha tak payah sekolah. Chacha bercuti." Then I cakap lagik, "Chacha nak teman Angah dekat rumah eh?" Chacha jawap, "Haah...".

Tapi, bangun tidur tadik, Chacha takdek. Kantoi I bangun lewat. Kuikuikui. Dalam pukul 12 camtuh, adik I, Yeop pergi amek Chacha dekat Tabika Kemas. Yeop cikgu, dia mengajar sesi petang. So sebelum dia pergi sekolah, dia akan pick up Chacha dulu. 

Alalalala comelnyeeeee adik I neh... 
:-*

Pandai bukak kasut sendirik..

Balik sekolah wajib beli askem. 
Asek pow Yeop je.
Nasib kau lah Yeop... :-P

Balik rumah jer, hiruk pikuk rumah ni di buatnya. Tak keluar kereta lagik dah terjerit jerit panggil I. Eleh, rindu lettew! :-P Chacha tuh jenis cakap tak benti benti. Sama lah macam I. Hehe. Sibuk nak bercerita macam macam dekat I. "Angah, angah. Tadi kite pergi tandas. Dalam perut kite ade semut." Huhuhu. I iyekan aje. Selagi I tak jawap, selagi tuh la dia akan ulang banyak banyak kali. =.=

Chacha kata ni Abang Ipan. 
Dia lukis sendirik.
Tang mana Abang Ipan pun I tatau.
=.=

Tadi Chacha pergi dekat wall deco bilik I. Wall deco tuh bentuk love. Then dia cakap, "Ini hati Angah dengan Abang Ipan ehh." Heeeee comel betul. Kecik kecik lagik dah pandai buat I blushing. Kikikiki :-P

Malam tadik keluar dengan Mama & Abah. I dengan Chacha ikut. Singgah kedai, beli jajan. Kiteorang memang tag team tang habeskan duet mamaabah beli jajan. Hiks. Lepas tuh kan, I dengan Chacha suka gaduh pasal Mama dengan Abah. Dia selalu cakap, 

"Ini Mama Chacha. 
Itu Abah Angah."

Then I cakap pulak,

"Abes Mama Angah mana? 
Alaaa kite kongsi lahhh..."

Chacha pulak jawap,

"Alaaa nanti Abah takde kawan. 
Angah kawan lah dengan Abah"

Dia suka buat muka camtuh.
Memang mintak penampo lah kot :-P

Pasal benda neh pun nak gaduh. Gedik kan? Hihi. I saje jer dengki Chacha. Siapa tak sayang adik kan? :-) I love you much Intan Nurbatrishya. 

Ni ada video Chacha speaking london.
Pandai kan? 
:-)

15 comments

♥_♥tieha♥_♥ said...

so kiut! ehehe! suke jugak mkn eskem chahcha mkn tu!

oh! she's so clever la! plok siket!!!!!!!;D

amy syifa said...

comel gilas..! tergugat kecomelan i...uwaaa...*hentak2 kaki..huhu

JD Jen said...

Hehe! Bijak dan comel! Bole jadi artis ni dah beso sok!

iftitah_ihsan said...

alala . dia comel sys .
haha .
dia marah tu ckp ta nmpk :P

-SYAZA-

Cik Awan Dyana :) said...

comel chacha !! :))

atien rashidi said...

comel sore chacha :)

-atiQah- said...

hehehehe comel gilaaaa chacha..dah penat xboleh ambik gambar..hehe..

nurul syazwani :) said...

chachaaaa :) COMELLL !

chikova said...

bestnye.. sweet je ng caca tuhh :)

chikova said...

lupe nk tmbah, comel gila sore sis, xcm org 26 tawon (26 ke or lagi tue ekh? kik3), p mmg comey arhh,,
*tgn didada mata ke atas*
hek4

izzatulshazni said...

eeee..comelnyeee dak chacha.. cikgu cakap chacha dah penatt.. HAHA.send my kiss to her :) hihi

cik bihah said...

kelakar bile dia dah start marah.. nanti nak p raya rumah kak intan..hehee

✿ CikCimi said...

tergelak gelak tengok. amenda la chacha nih.

εїз Cik Fasya εїз said...

cikgu ckp chacha da penat da..heee..

byk la auta dia kan..hee..;)

eykameow said...

bijak bijak... tapi chacha ni sombong la......... T__T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13