Monday, April 18, 2011

.programming! | ini adalah entry terakhir :'(

.

Salam.

Tau tak I neh kan senang sangat lah saket. Kejap saket kepala, kejap saket perut, kejap saket kepala balik, kejap saket pinggang, lepas tuh sakit perut semula. Hah, memang takkan habes. Memanjang jer saket. Bila ntah nak sehat. =.='

Bangun pagi tadi, perut saket gila pork. Bukan sebab nak bery. I neh memang payah sikit nak bery. Eleh, nak cakap I selekeh lettew! Macam lah korang tak pernah bery! :-p Ok sambung cerita. Tapi memang tersangat lah saket perut I neh. Memang nak makan penyepak agaknya. Golek golek atas katil, tak ok jugak. Tapi tahan lagik on lappy, bukak belog, buka fesbuk. Kuikuikui.

Dah tengahari sikit tuh, call Super K. Dia suruh minum air suam. Memang sumpah tak tahan. Lepas tuh telan 2 bijik panadol. Dengan harapan, akan ok. Nak cakap I food poisoning, semua orang dalam rumah neh sehat walafiat jer. Peliks betul. 

Lepas tuh, pergi mandi. Sejukkan badan. Still~~ Perut masih saket. Huwaa! Last last malas fikir. Tukar topik. Cakap banyak banyak kali dalam hati.

PERUT DAH TAK SAKIT! 
PERUT DAH TAK SAKIT! 
PERUT DAH TAK SAKIT! 
PERUT DAH TAK SAKIT!!!! 

Walaupun hakikatnya sakit gila pork. Dem ah! T__T Tapi kan, lama lama, kesakitan itu berkurang. :) Itu dinamakan PROGRAMMING! Hoyeahh! Magik kan? :-)

Super K selalu cakap pasal Programming dengan I. Dia memang suka bagi ceramah motivasi dekat I. Maklum lah, bakal abah mertua I kan penceramah. So, mesti lah anak dia pun suka kasik ceramah free dekat I. Hihihi.

Benda yang kita selalu fikir dan cakap, akan jadik betul kalau kita asek fikir pasal benda tuh jer. Contohnya lah kan, kalau I rasa macam nak demam, I akan cakap dekat Super K, "Sayang, kita rase kita macam nak demam lah." Lepas tuh mesti dia cakap, "Jangan rasa rasa. Nak sangat ke demam?" Cepat cepat I tarik balik kata kata tuh. =.= Dan terus badan I tak jadik demam. Cheh, baru ingat nak manja manja dengan dia. (Kantoi di situ kuikuikui)

Ok, mari kita lihat contoh laen ye kawan kawan. Kalau kita selalu suspect boipren atau gelpren kita main kayu tiga, lama lama ia akan jadik kenyataan. Kalau tak caya, cubalah! Omaigod, mesti lah I tanak cuba. Giler ke? ;-P Kalau asyik dok investigate dan hantar spy 24 jam, rimas lah pasangan anda itu. Kan? Dari doang takde betina or jantan laen, terus carik. Nak sangat kan? Hah, lepas tuh, korang yang melopong. Padan muka. :-P Tapi kalau memang ada perempuan atau lelaki gedik, mereka wajib di tembak je. Huh! (emo)

Semalam kan, I tak leh tidur. Biasa lah, I memang kerap berjaga malam. Sebab tuh mata macam panda @.@! Belek belek handphone, baca balik sms dengan Super K. Baca dekat bahagian Conversation. So, dapat lah tau kan apa yang kiteorang borakkan. Baca baca, mengalir airmata. Dem ah. Apesal lah I neh selalu sangat emo lepas tuh marah marah Super K. Dia sekali pun tak pernah marah I. TAK PERNAH LANGSUNG! 

So lepas neh, I harap I nak kurangkan marah. Errr kalau boleh tak nak marah langsung sebab tak best woo marah marah neh. Semua tuh Programming. Nanti jadik terbiasa dan tak reti nak respect orang tua. Errr sebenarnya nanti bila dah kawen (2 tahun lagi, aminnnn. Cepat amin kan sekali woit! Hihihi) tak de lah I neh jadik isteri derhaka. Syurga kan di bawah tapak kaki suami. Kang kalau I derhaka kang, sekali kene tendang baru tau. Huhu. :-P

I'm gonna miss youuuuuuu, blog!
Sob sob sob..
*kesat airmata, lap hingus*

Eh apesal entry neh panjang semacam jer? Huhu. Kate entry terakhir. Haruslah panjang kan? Dan apa pulak kaitan Programming & Entry Terakhir neh? Entah lah. I maen belasah jer update belog neh sebenarnye. Kuikuikui.

Oh sedihnya sebab lepas neh I tak dapat nak tulis belog lagik. Fesbuk mungkin I dapat aktif tapi tak leh lah kerap sangat. Nak tau kenapa I tak boleh tulis belog lagik? Tengok video neh. T___T

Haish, gedik sungguh. Muka gedik mintak penampo. Tak pun, mintak kaki, smack down sekali.. Keh keh keh. Video neh I record dalam bilik jer. Tu sebab macam romantik jer kaler dia. Malap jer. Rasa macam nak tidur pun ada. =.='

Ok lah. Jumpa lagi lepas exam nanti. Tata. Muah! Muah! Muah! Eh kejap! Jom baca belog Super K. Dia update lagi lajuuuuuuuuuuuuu dari I. Nak lawan nampak! Huhuuuu :-P

Bai~~~

35 comments

Admiral Hafiz said...

wah dah mula wat vlog!
bagus2


Entry Terkini: Contest Mencari Calon Isteri Admiral hafiz

wanny ahmad said...

gudlak exam, kak intan..chaiyok2 ! :)

Cik Awan Dyana :) said...

alaa .. comel nyerr .. muahh muahh !! :)) <3

gurd luck 4 ur exam !! chaiyok2!!

Nursahida kalis said...

HUHU...klako la u nie

Nursahida kalis said...

klako la u nie.....

Siti Zulaika Muhamad said...

haha.okies..gedik sebakul i bg uu!

LittleGurl said...

memang betol dear.Kalu dah set lam kepala camtu, mmg kompem akan jd. huhu.kalu camtu kena slalu pikir baek baek je la. uhuk3

cik fatin said...

comel comel comel! sweet sangat ayat yang last tu. nanti kite tengok bintang yang same ea. all the best for your final :)

sharamli said...

kitew nak kadkawen..sekian!

iftitah_ihsan said...

haha .
comel lo sys .
btw goodluck for your exam :)

kita skrg ni tgh bercuti sakan lagik .
hehe .

-SYAZA-

enyheartsdiamond said...

heheee.. comel lah sis! pape nanti eny mesej thru da fon je eyh :)

muahsss!

pssttt. tapi kan, pasal yang syak boipren main kayu tiga tu kan, bukannya programming.. yang tu instinct! (berdasarkan pengalaman lah..)

:DDD

emieysandra said...

ehehe..comelnyer sis ni..gudluckk jwb exam, wt lekklok!!..

p/s : sis, no mxis dulu da xpkai eh?

Fyka said...

GUD LUCK akak sayang..

eykameow said...

awwwwwwwwwwwwwwwww sweet nya! HAHAHAHAH nanti eyka tgok bintang jugak ehhh! kalau rindu tak terubati macam mana plak tuh??? =P hee siss i misssss you so muchhhh!!!!!!!

hana said...

heee. kite suke vdeo akak. suara akak comel :DD. btw, gudluck ok. cayokkkk cayokkk ^^

amy syifa said...

intan..suare awk matangnye..
sweet je..jom tgk bintang same2..!

bukudiarysofea said...

i tadapat view video. Demm ah wifi.
programming eh. will do will do.
Good luck final sis. ^^

nur hafiza rahsid said...

hahahahahahaa!swwet kan sweet kan.comel aje sis ni.goodluck exam!!

aisya said...

gudluck eh utk final exam.. =)

Nur Afiqah said...

good luck kak intan :) do the best okay ! fiqa harap kak intan dapat yg terbaik

Mr feckry said...

lu kene tambahkan berat badan

♥CIK SHA♥ said...

gud luck dak intan bushuk!

ctie anis said...

gud luck sis...sweet..comeyl!!~

♥ηαβiLα Lαα♥ said...

betullah sis, rase nak penampor je sis hahahaha.

wawA life said...

hye intan..act im the new bloggers..i nak tnye u..camne nk wat header ader blink2 bile kite cursor kan kt blog tu...

adib syazwan said...

kite same...keh3....final exm,n ag 1 psl mrh2 2...but...laki mrh pmpn...not pmpn mrh laki...=P

Isteri @ Ibu Cute said...

Salam Intan...Akak baru jer Follow Intan...
Nanti Follow Akak ya..

http://www.hairuliza-anakku.blogsport.com/

Chybee said...

nice vlog! n good luck exam too! :D

hana nabihah said...

serius cute ! last tu macam sedih pulak kan..oke per,,habes exam sambung blogging balik :)

best of luck yaw !

Are-Gya said...

alaa cumelnya dia..xpnh dgr suara intan..1st time..cumey ske

♥ aeryn ♥ said...

aeryn suka blog akak.. aeryn ada wat entry tentang blog akak.. nanti tgk entry itu di blog aeryn k.. http://aerynreen.blogspot.com

dark r0se said...

comel lah intan!;)

farah illyana said...

wow . suara comel amat :) peace :)

ferra said...

hahahahahahha. lawak seh. sgup lah wat utube sume. but i really appreciate it. at least leh tgok sis bcakap ngn real ;p

Pojiepooh Abdullah said...

malas nak tulis belog tapi sekali update panjang jugak! hahah..
All the best for ur final :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13