Friday, April 1, 2011

.yeayy! dah update pasal dinner ❤

.

 Salam.

Heeeeeeee....semalam kan, I ada dinner course tauu. Dekat Hotel Renaissance. Tema dinner tuh Masquerade Party. Thats why lah pakai mask bagai. Hihihi. Ni last minute planning. Memula I tak mau pergi. Tapi lama lama rasa macam nak pergi jugak. Malam sebelum dinner, I mintak mama duit untuk sponsor baju dinner. Dan proposal untuk meminta duit DILULUSKAN!! Heeeeee..sayang mama lebihhhh lahhh! :-*

Mama : Jangan beli baju seksi seksi sangat tau.

Angah : Baik datin! Lagipun angah pakai tudung lah ma. Ane leh seksi seksi! :)

I gerak ke Hotel Renaissance tuh naek kereta kawan I punya kawan. Maklum lah, I cuma ada skuter buruk jer. Takkan dah pakai dress, mask dan mekap segala bagai tuh nak naek motor kan kan? Jatuh lah standard. Kuikuikui.

 Tadaaaaa......

Comel tak?
Comel tak?
Comel tak???

 Mekasih semua.
I tau I comel :-P

Ni lah bebudak rumah I yang pergi dinner sekali dengan I.

Mak aii.. 
Bulatnya muka.
Lagi bulat dari bola pingpong
 =.=' 

Dengan besties I, Rose.
Dah macam Minnie Mouse dah dia neh.
Kalau Chacha tengok, mesti suka.
Kikikiki :-P 

Intan ke ni?
*gosok gosok mata*

Dengan Shasha.
Comel gila budak neh.
Sangat adorable.
Suke tengok dia! :-) 

Dengan Ija, my classmate.

Dengan junior.

Classmates & Lecturer, Madam Suhaila.

Masa tengah makan makan tuh, tak henti henti sms dengan Super K. Dia time tuh dekat KL. Maklum lah, sibuk kerja. T__T Lepas tuh kan, I tanya dia, "Sayang tanak balik Melaka ker malam ni?" Then dia cakap, "Kejap lagik abang balik lah." Tapi di sebabkan miscommunication melalui tepon dan suasana dinner yang sangat bising, I jadik pekak hilang sabar dan terus letak tepon. Dan bermula lah adegan merajuk. Yang merajuk mesti lah I kan? Heeeee...

Beberapa minit lepas tuh, macam penat je kan merajuk. I terus la sms Super K semula. I cakap lah I rindu dia, bla bla bla semua kan.. Heee. Dan dia cakap dia on the way balik rumah abah mertua I dekat Melaka ni dan I apa lagi, Yeayyy!!! Mesti lah I suka kan kan? Bukan senang nak jumpa Super K sejak sejak dia kerja dengan company abah mertua I. Hihihi. 

Terus I suruh dia amek I dekat hotel dengan kawan kawan I sekali. Sekali dia datang naek kereta mewah abah mertua I dekat lobi hotel tuh. Terasa macam Cinderella di jemput pulang oleh Putera Raja. Cewah! Hikhikhik! :-P

Sampai jer ruma sewa, terus I suruh kawan I snap-kan gambar I berdua dengan Super K. Hihi. Terasa macam kami baru balik dinner bersama jer padahal Super K cuma tolong hantar I balik rumah jer =.=' 

Gelap lah gambar dekat atas neh.
Kan kan?

Yeayy! 
Terang sikit dekat sini.

Sila abaikan slipper yang bergelimpangan 
dekat tangga tuh ye.
=.='

Kebetulan Super K pakai kemeja & seluar slack sebab balik kerja terus datang jumpa I. So matching lah jugak dengan baju I. :) I cakap dengan Super K, "Beli baju mahal mahal, tak tau bila lagi nak pakai. Membazir jer kite ni kan? ;'(" Then dia cakap, "Sayang jangan risau. Abang tau nak bawak sayang pergi mana pakai baju ni. Nanti abang bawak sayang pegi dinner tempat kerja abang ek." Respon I? Heeeee...mesti lah hidung kembang kempissss okeyhh! I loikeeeee :-D

I memang manjaaaaaaa dengan dia neh.
Bila lagi nak manja manja manja kannnnnn 

 Senyuman awak buat saya cair!
Awww~~

Ohhh hensem nyaaaaa boipren I nehh
He will always be my seafarers~
^.^

Super K : Sayang, abang tengok sayang makin bulat lah sekarang. Abang suka. Tak de lah macam masa first time abang jumpa sayang dulu. Abang ingat tiang gol mana tadi.

Intan : Woiii! Kutuk kite lah tuuuu! Alaaa...ashane neh.. Kite tengok gambar kite, dagu pun berlapis T__T

Eleh cakap orang.
Awak pun dah BULAT ok sekarang neh.
Buwek! :-P

Mesti awak nak cakap,

"Saya bahagia dengan awak,
 sebab tuh saya bulat."

Heh,
Kite nak ikut jawapan sayang jugak lahh!!! 
:)

Happy 3months Anniversary.
ILYSM SAYANG! 
*senyum*

39 comments

suffer8zine said...

cewahhhh, bagus la, heheh

Terkini : Apa Itu April Fool?

enyheartsdiamond said...

santek,, semua2 santek.. suka dress sis <3 pinjam! :p

happy 3monthversarry <3

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

serius sis comel pakai mask tu ! :)

♥ Ana Joe ♥ said...

mmg sweet gilerr kak intan...awww

MiSzy DiaN said...

comel jak hehehe..
ehh kawan saya pn ada dinner kt cni..
tak silap ada 3 event and suma tema sama dgn tema dinner awak.. ehehe

asfz lily said...

sweetnya..

pinjam mask boleh???

mamaaizara said...

cantik baju tuh dan tuan nya sekali...

M a W a D D a H said...

so sweet intan nih...:)

eykameow said...

hehehe bulat mcm bola pingpong dah pipi duh. kobgsi lemak pipi tu sket plshhh T__T

Cik Cammy Lia said...

alaaa jelesnye huhu...

MaErA kZz said...

sweet lahh...comel sis pkai mask tu :)

NuSaNa NoSa 91 said...

sweetnya.. comel~ hikhikhik~ ^_^

Munna said...

wah3...suke tgk loving couple mcm nih..kekalkan kmesraan 3 bulan ni wlaupun da 3taun yek...xpun 30taun ke..huhuhu

pink said...

Heee bestnya theme party macam tu :D
Aloloo sweet je akak dgn boyf hehehe :D

♥CIK SHA♥ said...

2-2 nmpk berisi dah sis tengok..sweet..^_^

sis suke tengok gambar intan yg ke-4 dari atas tu..yg intan cakap muka bulat mcm bola pingpong tu..cantik tahu tak??sukaaaaaaaaaaaaaa..^_^

cik nur said...

sis comel a'ah nampak mcm baru balik dari dinner jer dua2 nie :)

::ienafazlyna:: said...

amboii...gedik ye..hahahhaha..jgn marah..tp sangat cumel la you pakai baju tu..you punye mask tu lagi lah comellll..hahahahha

NURSYAZWANI ZAINAL said...

swetnye!!

lg 1 jelesnye tgk dress tu..cntik! nk pinjam boleh?? haha

Mya Amira said...

hehehe...
adorable and cute :)

aurikelsan said...

owwhh..cohmel laaa.. nice sgt tgk awak bertudung.. keep that in mind ya ^^

dark r0se said...

hurm, intan! nampak Super K intan cam dah berisi jek~ pandai intan jager dy~:) happy selalu kay?;)

syaza kelyza said...

u look so cute sis ;)


bestnye ada dinner ^^ dah lama tak jumpe sis . hehehe .

εїз Cik Fasya εїз said...

sis,kalo fasya la,mmg xleh tgk MAO senyum.melt..fahammmm sgt sis rasa camne.hehe..

u looked so cute la sis! aih...gewam2 cubit pipi sis..hehe...

im hepi for u sis..=))))

pat2 tawen.nti nk g muar plak..next year,mai kelate dulu deh..;p

yaya kechiq said...

alolo comel la intan :)

❤NazirahMoktar❤ said...

kite tgk sis same je, takde la tmbam sgt..tpi super K serius dagu berlapis..hahahahahah..gelak kejam ..serius die dah bulat kat muke..happy katekan..

cik.erin said...

hope happy more than 3 months oke!!

cik nik said...

sweet loving couple.. n crius nice dress.. sis pndai mix & match lol.. :)

Ija Gegirl said...

nama kawan akak same ngan saya!

NoRMa aZurA iSMaiL said...

wah, best nyer...mmg menjadi la ala2 cinderella tu...so sweet...

Syazwana said...

wow bahagianya
:)

♥yaya budak suka embun♥ said...

sweeeeeeeeeetttt :DD

Nurul chumel said...

Best nye. :)

hani apandi said...

akak intan, apa rahsia dah jadi bulat ni? cepat cakap! haha.sweet nya korang :)

Ily said...

ssweet..
hahaha..
nak keje ngan kompeni abah mertua sys bleh tak~
hik hik
super K nk emailkan resume la~
agagag :P

emieysandra said...

cntiknyer sis!! pink lak tuuu..huhu.

Liya Laa said...

omg. sweetnye. sweet :)

leyzajamil said...

cantik mask tu, kalau sy pakai lagi la bulat muka sy..

nynarara said...

heloo hai intan...sori la nyna crk tmpt nk tnye tapi xde cm chat box tue..huhu then nyna decide tney cni je bole x??huhu
nk tnye mcmmane nk buang button next yg ade kt blog nyna tueh eh. sbb bile nyna tekan next dye ckp error xleh bukak next dye ckp dah expired,..then dye bg guide tpi nyna dh bt tapi xjd..huhu....can u help? i tw u ariff tengg nih knkn.(;
pliss hit me back. TQVM

Mama Gee said...

meletopssssnyaaa kamu :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13