Thursday, May 12, 2011

.hoyeahh..intanurulfateha akan bertunang pada 9/10/11!

.

Salam.

Lokasi : Dapur
Masa : Petang tadi.
Aktiviti : Membungkus nasik ke dalam polistrin untuk hantar dekat masjid (Kenduri Tahlil) sambil berbual (mengisi masa lapang)


Angah : Mama, ex-boipren Angah masa sekolah, Mr X kawen 9/10/11 neh.

Mama : Ye ke? Abes nak kawen jugak ke?

Angah : Alaaa...lek lu...

Mama : Tak pun angah tunang dulu ke time dia kawen tuh. Buat grand grand.

Angah : Errrr... (blushing)

So, kepada bakal bakal mak mertua, anda di alu alukan untuk menghantar resume anak bujang anda (yang duda atau sudah beristeri tidak termasuk) di alamat email intanurulfateha@gmail.com

Wahai Bakal-Mak-Mertua,
Bakal menantu anda telah lepas ujian memasak (2 jenis lauk, 2 jenis puding, Oreo Ciskek), ujian membasuh pinggan sehingga licin, ujian menge-mop lantai (hati hati, kalau lantai tak kering lagi, jangan jalan dulu. Nanti jatuh!), ujian membasuh baju sehingga bersih dan wangi (dengan bantuan mesin basuh, sabun dan softener), ujian menggosok baju tanpa sebarang kedut dan juga ujian lipat baju. Kuikuikui. Jika ada ujian susulan yang perlu di ambil, sila nyatakan dalam resume tersebut.


Ok fine. I gatal. 
Muahaha.
Bai!

18 comments

Aisumi Chan Kawa'i said...

lahh.. ingat betul nk tunang time tu.. kalo ye pun ape salahnye kan? ^__^

fmunyraz said...

oppss, EN.H nak kawen dah? benor ka ni? =.=

Puteri Iqa Izyan said...

haha. nnt nak pergi ahh ^_^

Nini Hartini said...

cepat lah tunang inta. tunggu pe lagi?

εїз Cik Fasya εїз said...

hehe..teruja bila bace tajuk entry..hope sume tu jadi kenyataan!

adib syazwan said...

huhu...kak intan...jage la super K elok2...jangan jadi macam saye..menangis tak berlagu sebab cinta ni...adoi...malang sungguh!huhu..anyway...good luck!=)

Nini Hartini said...

intan, gi lah wedding expo kt kl sabtu,ahad ni....leh dapat ilham ;p

Encik Psychopath said...

bebetul ke hape.

YayanMidori said...

hakhakhak .
memg pon :P
peace .

Nurul chumel said...

tunang jgn lupa jemput yek cik intan!

syaza kelyza said...

cepat2 la tunang dengan super k ! hehe .

chemical_fazdsha89 said...

olohh, igt tunang sungguhhh. baru semangat nk mtk cuti nk dtg nty
*xmlu giler mcm lah dijmput, kui3

Scya Lollita said...

WAHH , sane sini org cakap pasal kawen . blog yg cik scya blogwalking arini sume pasal kawen -.-''

nur_sakinah said...

salam nurul... amboi.. mintk resume ek.. hehehhehe nnt i tlg post kn nk??? btw.. nice entry =)

CikHaniBhulat said...

tarikh sgat cantik..tp inat kamu yg tunag...tp org lain.hurm =(

~eVerYtHiNG~ said...

tarikh yg cantek..mst byk kenduri time tu.

Zainoora Asmira said...

ish saspen je :P

NuSaNa NoSa 91 said...

alaaaaaa.. kena tipuuuuuuuu.. T_T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13