Monday, May 16, 2011

.kite nak jumpa Super K :'(

.

Salam.

Err entry ni agak panjang tau. Sempena Hari Guru Hari ni, I nak cuba try test buat karangan bahasa melayu rojak. Mana tau skill I masih sehebat dulu. :-P Muahaha.

Ok. Beberapa hari sebelum neh, I asyik macam mengamuk ngamuk, merajuk rajuk dengan Super K. Nak cakap PMS, tak kan lah PMS sepanjang tahun. Tapi pesen perangai I neh laen macam sikit. Bila dia busy kerja sampai tak de masa nak jumpa I, mula lah I menunjukkan perangai sebenar. :-D

Ada one night tuh, kiteorang gaduh besar. :'( Asyik gaduh jer kan. Mesti lah punca nya dekat I kan kan. I nanges nanges. I cakap, rindu dia sangat. Bila call dia, dia busy.. Bla bla bla.. (dialog dirahsiakan) Kahkah. 

The next day (Ahad), I keluar dengan besties I. Kiteorang nak pergi tengok muvee. Besties I neh memang kaki muvee. Habes semua muvee yang I nak tengok dia dah tengok. Last last tengok Priest. Ok lah cerita tu. Not bad. ^.^

Tapi pagi before I gerak ke town, I call Super K tapi tak angkat. Sms tak reply. Aik, takkan marah lagik. Penat lah asyik gaduh jer. I pelik lah sebab dia cakap pagi Ahad tuh dia nak pergi KL, sebab nak tukar sport rim si Betty tuh. Memula I sms lah cakap good morning, cakap I nak keluar dengan kawan. Lepas no respon, I text lagik. I cakap, Kite nak jumpa sayang :'(  Huhu. Lebey kurang macam tuh la kannn... Tapi no respon. Tidur lagik lettew. Huuu :'(

Tiket muvee I pukul 1215pm. Time tengah tengok muvee, dia sms lagik. Dia cakap, morning bla bla bla semua. I reply lah cakap tengah tengok muvee. Then dia reply lagik. Dia cakap, dia nak keluar. Tapi Betty kena blocked dengan Murano Abah Mertua I. Abah tak de, dah pergi KL. Abah pergi KL naek Camry. Pastu I cakap lah, Siapa suruh bangun lambat. Kunci spare tak de ke? Kan banyak lagik kereta lain. Bla bla bla... 

Then tak lama tuh, dia call. Tapi I tak angkat sebab dalam muvee kot. Kang kena sound plak =.= I text dia je, I cakap tak boleh angkat call. Sms je la. Then dia cakap, dia on the way pergi datang rumah I naek Betty, dia dah dekat Hiway dah. Murano dah dapat alihkan sebab ada kunci spare. Mesti la I rasa teruja sampai nak nanges kan kan.... Hoyeah hoyeahh! Tapi cover lagik. Kang besties I cakap hape plak :-D

Habis tengok muvee, pergi makan sebab memang tengah kebulur. Lepas tuh balik lah rumahhh sebab kawan I cakap, kalau keluar lama lama dengan doang, takut I mengelupur plak sebab tak sabar nak jumpa Super K. Muahahaha. Siut jer.

Beberapa minit lepas I sampai rumah, Super K pun datang. Kami pergi Karnival Gelombang Biru sebab mama, abah, chacha ada dekat situ. Ambil Chacha, bawak balik rumah, mandikan dan tukarkan baju dia. Lepas tuh hape lagik, keluar balik sambil memecut Betty ke BP Mall... Heee Cool kan dating bawak adik? :-P

"Rasa macam dah lama tak jumpa awak"

"Awak tau tak, baru seminggu tak jumpa"

"Eh, ye ke?"

"Ye la. Kan abang hantar sayang balik rumah Sabtu lepas"

"Ehh..ye ke? Haah lahh..."
*sengih*

"Macam ni nak kasik abang belayar?"

"Errr......"

Sejak cuti semester neh, I memang macam lupa hari dan tarikh semua. =.=' Seyes, rasa macam dah berkurun tak jumpa Super K. Super K lepak rumah I sampai pukul 10 malam camtu. Abah suruh makan durian. Nyum nyum. I neh memang hantu durian. Makan sama sama Mama dengan Chacha sekali.

"Doakan lah abang tak sibuk eh.
 Minggu depan abang datang lagi."

"Aminnn"
*senyum*

Isk..dah lah. Tak tahu nak taip apa dah. Huhu. Kepala I pening gila pork sangat sangat sangat neh. T__T Ok, jom tengok gambar pulak ekk.

Me & My sister depan pintu rumah. I memang suka amek gambar depan pintu. Huhuhu. Kakak I balik dari Penang sebab nak amek album gambar kawen dia yang dah siap arituh. Masa neh I dah siap nak keluar dengan besties I. Awal woo. Pukul 10 lebih dah gerak.. Huhu.. Laen ek muka kiteorang. Tembam gila I neh. =.='

Kesayangan kuuu... 

Manja Chacha dengan Super K.

"Abang Ifan, Chacha nak makan KFC"
"Tuu..tuu..Chacha dah nampak KFC"
"Chacha suka makan sayur. 
Abang Ifan boleh belikan lagi tak?"
=.='

Chacha nak naek merry go around"
T_____T

I neh dah lah gayat. 
Dem. Terpaksa jugak teman budak neh.
Fening kepala I.
T_________T

"Angah, Chacha nak naek lagi..."
"Tanak. Angah pening kepala. Suruh abang Ifan teman."

Macam comel je Super K naek merry go around.
Muahahahaha. :-D

Chacha teruja tengok Super K bawak Jet!

Bawak kereta kaki terkeluar.
Baru belajar dengan Super K, dah jadik racer :-P

Nak jugak bawak jet :-P 

Tumpang jet Chacha.. 
Hihihiii...

Last game.
Maen pasir pasir.

Penat woo melayan Intan Nurbatrishya neh.
Tapi rasanya lagi penat melayan Intan Nurulfateha
Tak caya tanya Super K.
Hakhak :-P

Tapi apa apa pun, 
thanks sangat sangat sebab datang rumah kite.
ILYSM! 

Errr bila nak datang bawak 
rombongan meminang & tepak sirih sekali?
Muahahaha. 
Larikkkkkk!!!

8 comments

J.Syazwana said...

samalah kite sayik merajuk je.
tak reply meset pon mengamuk sampai 3 hari
kuikui :P

Farhanah Mokthar said...

sweet nya :)

emieysandra said...

best..nk naik merry go round gak,

sis..byk2 sbar k,gaduh2 dlm bercinta mmg sweet..tp jgn sllu..jadi sour lak ;p

wan norulkhamisa said...

akk pun sll gaduh gak dulu...ntah ape2..mmg suke gaduh, penah sekali, die tak kontak akak samapi sari pdhal die kat darat tue..pastu bile die kontak je..terus bung bang bung bang, pdhal kawan tu nak bgtau..abg terlibat ngn accident ni ha..sibuk sikit...mmg insafla akk mase tue..hahaha

faz said...

GOOD

cikpepel said...

perangai kite same....haha..saiz je xsame...

eykameow said...

untung dapat boyfriend prihatin & memahami kan? doa kat tuhan semoga perangai dia macam tu smpai bila2 k? ;') happy tgok sis mcm ni..

♥iDaYu aYu♥ said...

nice sgt!sweet jerk.hehehee.btw. suda follow u. nice blog!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13