Sunday, May 8, 2011

.misi cuti semester

.

Salam.

Hoyeahhhh! Cuti sekolah bermulaaaaaaaaaaa.... Eh, typo. Cuti semester sebenarnya. Malas nak tekan backspace. Muahahaha. Cuti semester kali ni lama gila pork okeyh. Sampai bulan 9. So, masih sempat beraya di rumah! Yeayy! Dan buat adik adik bloggers yang masih sekolah, "Elehhh, jeles lettew sis dapat cuti lama. Kah kah kah" :-P

Bangun pagi tadi, buat cross sit-up (ok tipu) sebab dah gemuk. lepas tuh terus capai dedua handphone, call bakal roomate.. Call tak angkat. Call tak dapat. Last last gaduh. Bagus. Menyakitkan hati betul lah!

Lepas penat gaduh. Diam. Ok. Kembali ke tajuk utama. Misi cuti semester. Misi utamaaaaaaaaaaa cuti semester adalah KERJA! KERJA! KERJA! Dan the only job yang I boleh kerja time cuti semester ni adalah jadi Guru Ganti macam dedulu. Semalam mama dah call kawan dia, sekolah lama tempat I mengajar dulu tapi sekolah tuh full pulak. T__T

Lepas tuh mama call kawan dia yang lain. Sekolah tuh macam ok, tapi sekolah convern iaitu sekolah perempuan. Tak dapat lah I cuci mata. Teheee~ Tapi tu tak confirm lagik. Harap harap ok lah ^^,

Misi kedua adalah belajar masakk!! Hoyeahhh! Masak Chacha pun sedap jugak. Hihihi. Umur dah 2* pun tak berapa nak pandai masak. TAPI! Masak megi pelbagai perisa I pandaiiiiiiiiii... Heeeeeee....

Misi ketiga pula ialah kuruskan badan yang dah sedia kurus. :-P Berat dah ok, 41.4kg. Sebenarnya masih di bawah paras laut BMI, tapi memandangkan jeans jeans I semua dah ketat dan I tak berapa ada duet nak beli baru, jadi, mari kita mula men-kurus-kan 'bahagian bahagian tertentu.' Keh keh keh.

Misi keempat pula menghilangkan eyebag dan kesan parut di muka. Kesan parut di hati pun kena hilangkan jugak. Sejak dua menjak neh, asyik maki orang jer. =.='

Gila tembam pipi.
Kena potong sikit kasi slim.
=.='

Misi kelima pula...... Errr tak dapat nak fikir lagik. Mungkin men-setel-kan dulu misi misi sebelum neh. Soooo, wish me luckkkk!!!

10 comments

Nurul chumel said...

misi ketiga tu I pun nak buat gak!

Saybee said...

FINE (!) memangg jeles ==' cuti 4bulann. tak aciiiii! =='

lula said...

mcm mane intan nk hilang kan eyebag 2..??meyh laa share..lula pon nk hilang kn eyebag juga.. =D

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

gudluck sis hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

budak dip cuti sebulan je. tak aci betul =.='

aisya said...

ringannye sis intan! jealous2! huhu

zarul farhana said...

wahh best rr cti lama...ermm...jdi guru sandara pa tue?

YayanMidori said...

memg menjelez abez niyh =.=''

hani apandi said...

camne lah gemuk ni intan? bagi tips sikit.ehehe

who is she ? said...

HAHA. same2. cuti 4 bulan jugak ;p eh2 tayah nk 2* sangatlah kuikuikui.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13