Friday, May 6, 2011

.mulut tak de insurans

.

Salam.

Mulut memang ada insurans ke? Tak tau pulak I ada insurans khas untuk mulut. Teehee~ Tapi kan kalau orang  dewasa, kalau nak sound sound orang, kadang kadang dia boleh tapis tapis sikit. Tak de lah direct sangat. Doang bukan hipokrit tapi mungkin lebih kepada menjaga hati.

Tapi kan kalau budak kecit neh inesen dan jujur kan? Kalau macam Chacha, I tatau lah dia jenis inesen ke hape. Kui kui kui~

Hari tuh, Chacha selamba je cakap macamni...

"Angah, eiii...orang tuh busuk lah."

Nak tau kenapa dia cakap macam tu? Errr sebab dia lalu sebelah orang bangla =.= Kalau orang bangla lalu sebelah kiteorang, bau doang memang sepesen ek? =.=' Doang beli deodorant yang sama ker? Sumpah nak muntah. T__T 

Nasib baik lah orang bangla tuh tak paham cakap Chacha. Kalau paham, ape lah nak jawap dengan doang sume tuh. Tapi budak kecit neh memang jujur. Cakap straight forward. Tak de kias kias.

Oii rindu lah dekat kau!

Ada satu hari tuh, I tengah siap siap pakai bedak, pakai mekap mekap sikit, nak keluar soppink dengan mama, abah dan yang lain lain. Tiba tiba Chacha masuk bilik I, senyum senyum. Dari gaya dia tuh, I tau lah dia nak menumpang mekap I. Macam tak biasa pulak ;-P Tiba tiba Chacha cakap dengan I,

"Angah ni cantik lah. Cantik sangat."

Eleh, nak bodek I lettew. Tapi.....bebudak kan tak pandai menipu. Doang neh jujur. Kira betul lah statement dia tuh. Angah dia cantik. Keh keh keh. :-P

13 comments

Photophobia eyraa ! said...

kak , comel lah chacha tuhh , ghee ~

btw , terbaekk lah :))

Melda Mohd said...

So kesimpulannya, Angah Chacha cantik. Eh? Hikhik.

Memang pun. =D

J.Syazwana said...

geram ah tengok chacha neh
haha !

CikHaniBhulat said...

comel la Chacha....btul3.bangla busuk kan.... =p

Cik Awan Dyana :) said...

pandai sungguh chacha ambil hati angah nyerr kan :))

Erin said...

ekeke..angah dak chacha mmg tantek pown...kn?kn? teheeee.. :D

Zainoora Asmira said...

tahu takpe kak, bangla bau macam apa -___-
chacha comel . tolong cubitkan pipi dia :P

.m y z. said...

haha kalau dah budak kecik yang cakap mmg takde tipu2 :P

Gadis Semasa said...

comel je kan chacha tuh .
mcm angah dea . hukhuk .
kak. kite sedeh no neh .
en.ikan nak pi blaja dkt perlis .
nanges je bile tau T.T'

aLya maNip said...

haha..comei la dia k.intan..hihi

betul pon ckap chacha, angah dia cantik..hihihi

syafiqakarim said...

hahah sengal.
tp budak memang jujur.

CutieIntan said...

chacha chacha...cik intan geleng pala tengok chomelnyerr dier

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

angah ni cantik lah. cantik sangat. hahaaaa sy bdk2 gk . . ta pndi menipu . . ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13