Monday, May 30, 2011

.potong rambut LAGI?

.

Intan : Sayang, kite nak keluar kejap lagi. Pergi bankin duet lepas tuh nak pergi salon rambut, nak potong rambut sikit.
Super K : Oii...jangan potong lah. (Sepantas kilat dia reply sms I! Kuikuikui)
Intan : Alaaa...sikitttt je la.. Rambut kita dah buruk neh.
Super K : Ok. Tapi sikit je tau.
Intan : Baik! :-)

Salam.

Heeeeee.. ramai lelaki suka perempuan rambut panjang dan sama jugak macam Super K. 3 tahun lepas, dia kenal I dengan seorang gadis comel berambut panjang. (gedik betul cakap diri sendiri comel walaupun ianya kenyataan. hakhak) Tapi pertengahan tahun lepas I buat keputusan drastik untuk memotong rambut menjadi begitu pendek! Masa I potong tuh, rambut I dah nak cecah pinggang dah. Dan sekarang rambut I merajuk dan lambat tumbuh. Cis!

Wek! Padan muka kau Intan.
Siapa suruh potong!

Super K cerita dekat I, dia memang agak regret bila first time dia jumpa I setelah 3 tahun terpisah, rambut I dah jadik kontot. Dia cakap dalam hati, Berani nye budak ni potong rambut dia. Tak sayang ke?

Gila ah.
Tak pernah terfikir akan potong rambut sependek ni!

Dan memang I sayang dan menyesal............ T__T Dan I takkan potong rambut I melaenkan pergi trim jer. Satgi I nak pergi repair rambut dekat salon. Sempat je I taip entry sementara nak tunggu adik I bersiap. Tadi I sms Mama....

Mama, pukul 3 kang Angah singgah klinik Mama, nak amek duit. Hehe. Angah nak pergi buat rambut. Heee. Tq!

*Sepantas kilat mama call*

Mama : Siapa hantar? Yeop ek? Bawak Chacha tak? 
Intan : Bawak, ni baru nak mandikan dia.
Mama : Nanti cakap dekat Yeop, lepas hantar Angah, terus balik rumah. Tak payah tunggu. Mesti lambat. Suruh dia balik rumah dulu. Mana tau, mama nak buat  rambut jugak. Nanti boleh mama datang balik dengan Yeop. (gelak)

HAHA. 
Comel betul mama I.
Kami memang sekepala 
ILY Mama! 

Dan mama antara orang yang 
SANGAT MARAH 
bila I potong rambut.
Ampunnnn..

Lepas ni janji tak potong lagi....
Heeee~ 

11 comments

dark r0se said...

camne pown u tetap cun!:)

♥_♥cahaya fatiha♥_♥ said...

hahaha! vogue!:)

Nur Farah said...

so cute la rambut kak intan.

Nurul Idayu said...

Rambut sy pon panjang dan ade rse cam nk potong je =)

Patut ke..??

Mr feckry said...

nape la dorang mara, wa rasa cam ok je

s.y.a.r.q said...

kalau rambut jenis tak gugur banyak xpela rambut panjang :D

SyahmiFikri said...

wah! mmg panjang lagi comell.. ops!

saharinasaharudin said...

comel je mama intan.kihkih. :)

cik bihah said...

mama kak intan mcm makcik kite dia mrh betol kalau ank dia gunting rambott..

@juera said...

kbykn lelaki mmg ske ppuan brmbut pjg..

pstt..i ptong rmbut x bg thu my BF..huhu..klu bg thu sah2 mmg x bg..

tp i ptong sbb rmbut dh byk rosak..
hrp2 cpt tmbuh rmbut bru..

hrp2 la dia x perasan i ptong rmbut..
untung pki tudung ni..hehe

cik nur said...

skang nie rambut nbur panjang rasa mcm nak [otongg jer tp tuh la kalo potong takut menyesal

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13