Tuesday, May 10, 2011

.puding caramel versi intanurulfateha

.

Salam.

Morning!!!!!! Walaupun dah tengahari, I tetap nak cakap morning sebab dekat negara lain, baru nak pagi. Feeling macam belog I satu dunia yang baca lah konon. Kuikuikui.

Baru baru neh, Makcik Super K upload gambar Puding Caramel dalam fesbuk. Mesti lah I terliur kan... T__T Puding neh I jumpa time bulan puasa je, ada jual kat bazar ramadhan. Time bulan tak puasa, tak tau nak beli kat mane. T_T

Ni puding yang Makcik Super K buat.
Ateh, pinjam gambar neh kejap eh ^^,


Tapi tadi tiba tiba rasa nak gugel resepi Pusing Caramel neh. Terasa macam nak buat pulak since dia punya resepi dan cara buat agak senang. Ada 2 cara, satu kukus, satu bakar. Rasanya I nak buat yang cara kukus. TAPI, bahan bahan tak ada lah pulak. =.=' Petang karang baru nak pergi beli sebab kalau I pergi beli, Chacha tinggal sorang pulak dekat rumah. Budak kecit tuh bukan boleh caya pun. Keh keh keh.

Nanti kalau dah jadik, I post dekat belog ek. Tapi kalau tak jadik, diam diam sudeyh! Rasanya kalau berjaya buat, dah terlaksana salah satu misi I cuti semester neh. Nak belajar masak banyak banyak. Sebelum neh I dah pernah try buat Puding Kastard Berkuah, Ciskek Oreo dan Masak Asam Pedas untuk Super K. Nanti dah kawen kang, hari hari I masak. Keh keh keh.

Poyo jer Intan neh, 
baru masak satu lauk dah kepoh sedunia. 
Hakhak. 

Pedulik!!! 

9 comments

CutieIntan said...

cuba jangan tak cuba...

ctie anis said...

satu kepuasan bile orang suke makan ape yg kite masak tu..hee..:)

adib syazwan said...

nanti post resipinye ek?huhu

ms.ana said...

terbaik la sis..c(;

Syafiq Sahidan said...

senang je nak wat caremel ni..heheh

mera zati M.z said...

waaa nak jugak.. :P

hani apandi said...

try ar..mana tau menjadi.boleh bagi kat super K hehe

emieysandra said...

sedapnyer tgk caramel tuu~

sharamli said...

p0s ke sini plisss

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13