Monday, May 2, 2011

.mama, selamat hari ibu!

.

Salam.

Eh, hari ni Hari Ibu ker? I konfius sebenarnya sebab tarikh hari ibu berlainan setiap tahun. Boleh ek camtuh? =.=' I pun tak tau siapa yang jadi pelopor tarikh Hari Ibu neh. 

Kalau ikut dekat DEKAT SINI, dia cakap Hari Ibu jatuh pada hari Ahad minggu kedua dalam bulan Mei. Tapi semalam baru ahad minggu pertama. Kebetulan Hari Buruh. Takkan lah carry forward ke hari ni pulak. =.='

Dan kawan I pulak cakap, Hari Ibu jatuh pada hari Sabtu minggu pertama dalam bulan Mei. Sebab dia teringat dialog watak Mei Mei dalam Upin dan Ipin. Hari Ibu jatuh pada minggu pertama bulan saya, iaitu bulan Mei! HAHAHA. Yang ni sah pengaruh TV neh :-P

*mama, angah, chacha, along*
*gambar lame neh, 3 tahun lepas kalau tak silap*
Semua anak anak mama cantik macam mama!
:-)

Mama paling cantik dalam dunia. Mama paling baik dalam dunia. Mama satu satunya Mama Angah dalam dunia. Tenkiu sebab melahirkan Angah dan jaga Angah sampai Angah besar, cantik dan menawan, sama macam Mama. Duit poket mingguan up lagik minggu neh ekk. Keh keh keh.

Chacha : Ini kan mama Chacha, bukan Mama Angah.
Angah : Alaaaa...kita kongsi laaaa...
Chacha : Mana boleh, ni Mama Chacha sorang.
Angah : Gggrr! *aku sekeh jugak budak neh*

Tak kisah lah Hari Ibu jatuh pada hari apa pun, yang penting I sayang Mama I setiap hari. So, setiap hari adalah HARI IBU! Hoyeahhh!

Selamat Hari Ibu Mama!
I LOVE YOU SO MUCH!

Jom pergi Ariani, mama kata nak beli tudung.

Psst~
Jom kita pow abah.
Kui kui kui~~

Dan Selamat Hari Ibu untuk
bakal ibu mertuaaakuuuuu

Dan semua yang bergelar Ibu!
:-)

11 comments

✿ emaxoxo ✿ said...

eh dah hari ibu ke? huhuu tak smpat nak beli sumthing :/ papepon, happy mothers day to all mama ^^

NuSaNa NoSa 91 said...

setiap hari hari ibu.. yeayyyyy~ ^_^

emieysandra said...

wah..bakal mak mertua sis pun ade blog, family blogger la sume nih :D

NHYusoff said...

from: nur

Ya Allah....
serius akak ni cntik sgt2...
jarang tgk akak pakai bju selain wrna pink..

gmbr kat ats sgt2 la cntik... biru totally make u look different...
=)

*ur silent reader...

Orkedanza said...

intan, mmg mothers day setiap tahun tarikh lain2. betul la kwn intan ckp u. 1st saturday in mei

Puteri Iqa Izyan said...

hari2 hari ibu ;)

nanti sis pulak jadik ibu ye. hehe

eykameow said...

hahaha lawak betul dialog chacha. hehe
Ehh siyes eyka selalu confused bila hari ibu T____T

eykameow said...

hahaha lawak betul dialog chacha. hehe
Ehh siyes eyka selalu confused bila hari ibu T____T

Diploma Sains Komputer 96 -99 said...

tak kisahlah berapa haribulan pun..
yg penting kita hormat dan sayang ibu kita

ZooL

bloggrerrr said...

post yang ada di topotato.com tu berdasarkan pengalaman 1-3 tahun lepas dan sumber wikipedia dan beberapa web lain. Untuk menguji kesahihan dia, nanti 8 Mei 2011 sila la rajin-rajin bukak rancangan bual bicara ke, program-program radio ke insyaAllah ada diorang ucapkan selamat hari ibu.

Sekian terima kasih
topo - topotato.com

TunTeja said...

wawwwww..comelnyeee familyyyyy!! :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13