Monday, May 2, 2011

.Super K nak belayar semula? OMG!

.

Salam.

Ok. Jom nanges laju lajuuuuuuuuuuuu. Huwaaa~~~ Ok dah. Cukup. Perempuan comel mana boleh nanges banyak banyak banyak sangat kan? :-) Hoyeahh. Intanurulfateha kan kuat. Kuat nanges. Dem. =.='

Hukhuk. Tadi kan, gayut lah fon dengan Super K. Borak borak lama lama. Dah lama tak borak lama lama lama. Bila gayut, kerja asyik nak gaduh jer. Siapa yang carik pasal? I lettew! Keh keh keh. Biasa ah, I kan kaki gaduh. Tengok muka lah, ganas ok! :-P

Ok sambung cerita. Cuba korang tengok header belog I yang baru neh. Only the best man can go to sea. And only the best girl can be with the best man. Tagline tak boleh blah. Macam best sangat lah I neh kan? Kekekeke. Tapi neh lah tagline yang gelpren gelpren atau bini bini seafarers akan guna untuk menguatkan hati, jiwa dan raga. Walaupun dalam hati dup dap dup dap, tapi bila kita saiko diri kita sendiri dan cakap AKU BEST mesti lah lama lama akan jadik best betul kan? Semua tuh Programming yer kawan kawan. :-)

So nak di jadikan cerita, bakal mak mertua I cakap dengan Super K, suruh belayar semula. Uji lah Intan tuh.. =.= Super K sebelum neh ada lah jugak gelpren tapi mesti lah kena tinggal bila dia belayar dan jauh dari gelpren. Dia cakap dia dah ada 2 testimonial. Cuma dengan I jer tak ada lagik. Isk.. I tak macam tu ok. I bukan jenis gelpren yang suka tinggalkan boipren. Boipren I yang selalu tinggalkan I. Super K pun sama, di tinggalkan gelpren. Nasib kami sama. So, we are meant together! :-)

I pernah cakap dengan Super K, I tak kisah kalau dia nak belayar sebab dia memang seronok kerja macam tuh. I happy bila dia happy. Gaji pun banyak. Ka-ching! $$$  Ok, nampak sangat I mata duitan. Keh keh keh. Eh tak tak. I seronok bila dia seronok. Sementara belum kawen neh, pergi lah belayar puas puas. Nanti dah kawen, memang tak dapat lah! ;-P

I selalu dengar dia cerita pasal pengalaman dia belayar sana sini. Banyak kali dia cakap, Abang suka belayar. Abang seronok belayar. I neh tak pekak lagik. I bukan tak de otak, tak leh fikir. Kan? Takkan I nak control control dia pulak. Korang tengok entry neh. Seronok kan tengok dia atas kapal. :-)

Dia cakap tadik, kalau nak belayar, takut kena jauh jauh. Sign 1 article, 6 bulan. 6 bulan tuh kejap jer. Relaks lah Intan! Hihi. Tetiba I rasa seronok bila dia cakap dia nak belayar. I seronok sebab I nak rasa experience macam gelpren gelpren dan bini bini seafarers yang lain. Kental dan setia. Huuuuyooo.. Sebab tuh lah mereka semua ni boleh memenangi hati seafarers! Kalau doang boleh, I pun boleh.

Tadi I tanya dia, kalau nak belayar, nak masuk company mana? Nak company lama ke? Dia cakap tak mau. Nak try company lain. Lepas tuh dia explain lah, kapal neh camne, kapal tuh camne. Lepas tuh dia kata, takut kalau kena belayar jejauh macam Amsterdam ker... Dem. Dem. Dem. Tak de jauh lagik ke. Huk huk.

Tapi tak per. Nanti bila dia belayar jejauh, leh beli souvenir untuk I. Leh kirim poskad dekat I. Fuhh...bestnyaaa... Mesti bangga gila masa tuh. Tapi time tuh mesti lah kena duduk rumah dendiam. Kang tengok orang lain dating, I pulak tensen sebab tak dapat dating. Tapi, I dapat poskad dari Amsterdam. Doang dapat ke? Kui kui kui.

I tanya dia lagik tadi, Kalau sayang nak start belayar. Bila? Then dia cakap, Tunggu lah habes projek Faber Abah dulu. Dalam bulan 9 kot. Gulp.. Harap harap lepas raya. Lepas tuh dia cakap lagik, Ingat tak abang pernah cakap. Kita tengok raya nanti siapa nanges paling kuat. Siut jer. Nak cakap I lettew! Ntah ntah dia nanges paling kuat nanges. :-P

Lepas neh, I kena lah selalu pergi pantai, bawak sekotak tisu. Sambil menunggu kepulanganmuuuu... Sayang, ILYSM. Sahut lah cabaran Mak tuh ekkk. Kalau Wawa boleh tunggu Alip balik, Intan pun boleh tunggu Irfan balik! Jyeahhhh! :-)

I'll always be your best girl ever.
Promise! 

*Tapi semua ni dalam perbincangan.
*Tuan Hakim belum bagi kata putus lagik :-P

13 comments

Melda Mohd said...

Bertabahlah. =)

little cart00n said...

elie pun boleh tunggu askar laut elie balik belayar! kita sama je sis.. :)

-✿ Ayu ✿- said...

huhuhu...sabar ye sis... abg ayu pun keje kapal gak... 6 bulan sekali baru balik...thn lps dia kawen, tinggalkan bini baru mengandung, balik kebetulan bini x bersalin lg...baru je dpt baby seminggu lps, nt g belayar lg... baby pun dah besar...huhuhuhu... tp ayah nye jarang sgt dpt tgk...xpe sis... tu namanya dugaan...

Admiral Hafiz said...

adehhh sweetnye korang
jeles2

Entri Terkini: Akhirnya, jumpa jugak contest yang tak payah buat entry baru kat blog untuk join !!!

HafizRahman.com said...

alahai.....sweet betul la budak ni..haha....

Aimie Lieyana said...

tabahlah sis hehe..

cik chinta said...

uhuu..i plak nangis baca entri ni, cos da masuk 3 bulan Encik Tunang pegi voyage. pasni sediakan la tisu bebanyak cyg, cos u pasti akan nangis bile rindu dia T_T pahtu seyes tamo kuar ruma sbb xske tgk org dating2 kerna akn timbul kejelesan dan pastu tetibe je menci gile tgk henpon org asik dok munyik msg n kol, rasa nk hempas henpon derg sbb henpon u da sunyi 3 bulan ni T_T uhuh, i da nangis.

ira-yoshida said...

ikhlas ke nk lepaskn mr k gi belayar? haha

ecamajasara said...

hi dear..salam singgah..saje nak share story ngan u..i dari zaman bcinta smpi lar zaman kawin kene tgl cz dia g blayar..juz let him go..nnti lame2 dia yg rindu blk kat kite..hehehehe..believe me...

♥yaya budak suka embun♥ said...

bertabah!!

*kan sis kata tadi :DD

cik nur said...

kak
apa nama company AYAH super K yer sbb kalo projek faber nie mcm ada kena mengena dgn company tempat nuer kerja jer hehehe

♥ nana i am ♥ said...

picture yang super comel kak intan ^_^

Ainul Hayat said...

Intan,

Kalau memang confirm Irfan akan belayar semula, cepat-cepat siapkan diri dari segi fizikal dan mental yer. HEHEHE...untuk pengalaman pertama memang agak mencabar sikit tapi dah lama-lama Intan mesti akan immune. Intan kuat ...kite sume kuat tau.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13