Thursday, June 23, 2011

.ain si perempuan desperate #1

.

Salam.

As'mkum Kak Sue.
Apa Khabar? Ain hrp kak sihat

Kenapa kak x approve ain jadi fren list kak?

Kak marah Ain ke?

Kak Sue Ain ada satu perkara nak bagi tahu pd kak, Ain x jadi nikah. Ain dah putus. Tak tahu lah knp Ain susah nak terima org lain lepas Abg. Ain cuba tapi x sama. Perasaan Ain x blh terima.

Ain tahu kak marah kalau ain cakap mcm ni. Tapi nk bt mcm mana, Ain lama dengan Abg dulu. 3 tahun lebih dgn dia. Sampai sekarang pun Ain masih ingat dia, syg dia.

Kak maaf ye Ain berterus terang. Ain tak mampu simpan lagi. Ain masih syg abg. Rasanya Abg ingat Ain dan Syg ain lagi tak?

Kak, Ain mintak maaf kalau kak tersinggung. Maafkan Ain ye.

Ini adalah cerita kesinambungan daripada entry sebelum neh. Entry ni adalah permintaan dari Kak-Sue-Bukan-Nama-Sebenar. Dia nak mintak pendapat korang semua. Kepada yang tak tau cerita, Ain ni adalah ex-girlfriend kepada suami Kak-Sue-Bukan-Nama-Sebenar.

Sedikit info tentang Kak-Sue-Bukan-Nama-Sebenar.

  • Telah berkahwin dengan suaminya selama 5 tahun.
  • Belum di kurniakan cahaya mata tetapi masih berusaha.
  • Sentiasa tabah menghadapi dugaan.
  • Walaupun mempunyai masalah sendiri, masih mampu membantu rakan laen menyelesaikan masalah.
  • Dia seorang kakak yang best walaupun kadang kadang kepala otak masuk air. Kehkehkeh.

Kenapa lah perempuan molek macam dia neh 
boleh buat perangai ashamni?
=.='

Sebenarnya ada lagi 2 email yang si perempuan desperate neh hantar. Yang mula mula tadik tuh, email pertama... 

Kak, Ain minta maaf byk-2. Bukan niat Ain nak sakitkan hati Kak Sue.

Tapi Ain tak boleh sorok perasaan Ain pada Abg. Semua kenangan dgn Abg, Ain x blh nak lupakan.

Ain ada cuba message abg, tapi dia x balas, atau mungkin dia x baca message Ain. Ain cuma nak dia tahu Ain sayangkan dia. Ain tak pernah lupakan dia.

Kak, ada lagi ke peluang Ain? Ain malu nak tanya semua ini, tapi Ain dah x berdaya Kak. Ain rindukan Abg.

Kirim salam ain pada Abg ye. Sorry Kak Sue.

Dan ini email ketiga....

Kak, Ain tahu Kak marah sangat-2 dgn Ain. Tapi kak tolonglah faham hati Ain jugak. Kak x duduk di tempat Ain, kak x tahu apa yg Ain rasa.

Ain tak tahu dimana silap, Ain tak boleh lupakan Abg, Ain dah cuba.Ain masih cuba sampai sekarang. Kak marah sangat dgn Ain kan sampaikan Kak x balas langsung message Ain.Abg pun x balas message Ain.

Lama sangat-2 Ain tak dengar cerita kak dgn Abg.

Abg pun agaknya masih berdendam dgn Ain.

Ayah Ain pun selalu sebut nama Abg. Kak dtglah rumah Ain bila balik kampung nanti.

Kak jaga diri ye.

So, apa pendapat korang?
=.=

44 comments

chenthagila said...

pompuan ni asal desprado sangat ngan laki orang ni?

ayn azaluddin said...

sumpah mcm haram..name lak nak sme dgn aq..pergh..memalukan tol seh...baru 3 taun kot..kak sue bukan name sbnr dah 5 taun dgn hubby dia tu blm cmpor mase perkenalan diorang lagi...wat tak tau je ngan minah desperate tu....dia tak jd nikah sbb dia teringt ex dia ni ker?ke mmg bakal hubby dia tu mmg takmo dah kat dia sbb perangai cam haram?geram plak aq....

Cik Mira said...

ape la memalukan kaum hawa je pompuan ni. aduhai.

Afiqa Dayana said...

tak payah layan 'perempuan' macam tuu ~

Tengku Ilya Amalina said...

ha'aih! desperate terdesak ape lagi.
dye try mintak nak jadik madu ke ape?? banyak bersabar and mintak tolong tuhan. insyaallah, kalau tak dilayan diamlah dia. kalau nak merana pon, dia sorang yang merana.

♣dya aien♣ said...

mmg sungguh nk makan pelempang..
kuanghajau punya perempuan..
buat malu kaum kita je..
ya allah semoga kita d jauhkan sikap macam tu..
bila nnt dia sndr kena mcm tu baru tau langit tinggi ke rendah..
hampeh punya perempuan..

Hime said...

Gila pmpuan ni.nak kata gila talak, kawin pun belum..jom kita lempang dia beramai-ramai.bg dia sedar

Hati Tisu said...

desperate nak mampos ! gile lah pompuan pesen tu . dah takde lelaki lain ke ??

Atie iskandar said...

cam xde laki len lak.. kesian...

SyahmiFikri said...

huhu.. dah macam telenovela la plak rasa.. takpon macam citer Cinta Melody.. lalala

btw, memang susah nak lupakan some1 if memg 1st love kita kan.. tapi kena la nasihat.. takan la nak runtuh kan rumah tangga orang semata2 nak kebahagiaan cinta sendiri.. bukan kah pengorbanan itu jugak dikira sebagai bahagia? errmmm..

lame! memang lame!
ain sepatot sedar.. or else cari orang tengah untuk selesai masalah nie.. bagi nasihat.. or kak sue sndiri leh cakap ngan ain.. mungkin mata-ke-mata sesama perempuan.. ini membawa erti faham perasaan orang lainn..

peringatan.. if ain tak mahu rumah tangga ain jadi cmtuh satu hari nanti.. jangan lah cuba memporak peranda kan keluarga orang.. berdosa besar!

Nurulchumel said...

hey, tolong lah ain.
jgn ganggu kitorg lagi boleh tak?
kitorg dah happy sgt2 tanpa kau!

..tu yg sepatutnya kak sue jawab pad pmpn tak tau malu tuh.

Liya Laa said...

Kak intan, kite pernah mengalami keadaan ni,cuma beza kita tak kahwin lagi. hehe.

pesan dekat kak sue:

- jgn give up.
- jgn marah2 dia. dia budak2. tak paham perasaan org tua.
- dlm masalah skrg, sangat penting utk suami kak sue menjernihkan keadaan. TOLONG SOUND BUDAK TUE.
- pape pun, jgn jadi saiko. bia budak tu saiko :)

Pape pun kak sue, kalau betul cinta takkan masalah sekecil nie rumah tangga hancur.

Good luck :)

Kita doakan kebahagiaan kak Sue sekeluarga :)

NoNita Imran said...

bodoh punye perempuan..

Ciyk AnySs said...

ishhh...mmg mke xtw malu giler la pmpuan nie...mke tempek kt jln lau pmpuan jenis nie...suh tlong dye fhm hati seOrg isteri sme...nk org fhm dye tp dye x fhm org...apela...isk3...malu malu dowh...

mama ikhwan & Ikha said...

intan.. akak ada kawan .. dia ada bagitahu akak.. if somebody cuba ganggu rumahtangga kita , kita boleh sue dia kat mahkamah.. mm lupa lak kat mahkamah syariah or mahkamah biasa.. nanri akak tanya dia balik..mm ni dah kes menganggu rumahtangga orang..dari e-mail di atas, sepatutnya keluarga si ain desperado tu menasihati ain, tapi macam menggalakkan.. jadi tak mustahil anak dia dah jadik desperado.. ada gak orang macam nim...

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

1 word.. BIADAP!!!!!!

reeShahz's said...

haha,ape lhaa ini pompuan..dah taw org skit aty,bolee nak pnjang bejela email nyee..dah tawuu istri org skit aty ade org lain syg suaminya,puaka gak ni pompuan hehe..
Serangga perosak..muahaha

CIK FERRA AWW said...

I GUESS SBB JUMLAH LELAKI DAH MAKIN SIKIT. BAK KATA MUVIE APE NTAH TU 37:1

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

waaa.....
giler...mcm pnah rse jek...hehhe
eceh sje je.
ermmm lau sy mcm nk bg penyepak kowt huaaa ak bkn pomuan setabah kak sue bkn nama sbnr..heheeh

mishakma azam said...

i pon pena alami perkara cmnie.tp bwu kapel2 je.blom kawen lg.mengikut pengalaman adalah.
1)mule2 slowtalk ngn pompuan tuh.ckp ngn dye elok2.sbb manusia nie lumrah lar.kalo owg ckp elok2.terang kat dye btol.dye akan phm
2)kalo dye xpaham gak.mintak tlg bdepan,tiga2 org nie.lg bgus dpt dga isi hati msg2.n mnx hubby k.su tue state kn keadaan sebenanr.bg pompuan tuh phm n tlg jgn bharap ape2 lg kt dye.
3)mnx dye jgn contact or ggu k.sue n hubby dye lg.sbb maybe mnda nie akan mengganggu ketenteraman rumah tangga y da bahagia nie.mmg lar.aty perempuan.mane xsakit.makan hati jugak.even nk wat xtahu.pedih tu tetap ade.apatah lgi da berkahwin sume.
4)cara terakhir.pelakung kepale dye.sbb xphm bhse sgt.haha
kalo ade fb.ape2 y dye ley cntact.sile block beliau.if bley jgak.tuka no fon.senang.saye doakan kebahagiaan k.sue nie bkekalan.amin.

QuiNn ZhOuRa said...

i pon penah jugak putus cinta n my ex kawen dah pon n sampai sekarang i still igt kat my ex..
i pon meroyan jugak anta msg bukan2 tapi bile pikir mak bapak... buat malu diorang je..

kalau takde jodoh tu janganlah pakse2..

eykameow said...

bagi dia duit mesti dia diam kan? erk. tetibe*

semoga kak sue tetap tabah hadapi semua ni. Allah tgh menguji keharmonian rumah tgga mereka. Jadi, jgn mudah melatah kak sue!!! :')

Hana Farhana said...

si ain nie kna pham la yg kak sue 2 dh brkahwin..syg mcm ne pun..dy kna lpaskan lelaki 2..cbe dy pkir blik..ape dy akan wt kalu dy kt tmpat kak sue 2 skrg..?n ape tindakan dy..snggup ke nk lpaskan org yg dy syg tuk org laen..adussss...sdah besar..boleh pkir la mne baik mne bruk..

fara said...

perempuan macam ni la kalo boleh jgn wujud kat dunia ni, desperado.. cant get a life lgsg.. lgsg xley move on, cm'on la, kumbang bukan seekor..

btw, suami kak sue patot involve, sian kak sue, hati bergelora sakit hati, marah pe suma.. suami dia patot sound minah tu, swuh jgn ganggu dowg lg..

maaf, ter'emosi' lak.. haha.. sebab sy pnah b'situasi cmni.. alhamdulilah, skrg sumanya da okay :)

syafiqakarim said...

bodoh la pompuan tuh.
sorry to say. tp mcm loser gila plus desperate nak mampus. ada jantan lain
nak kat dia, tp dia dok bayang2 laki
org. 3thn.xla lama mana. tu suami org
kottt. abes hati kak sue tu sape plak
nak pk?sape nak jaga? aiseh..

jap, ke laki kak sue tu ada pakai
apa2 masa pikat pompuan tu dulu
sampai dia angau skng? hmm

Rara said...

Whoahhh desperate nya T_________T

adrinaqamarina said...

takde pengalaman sangat. tapi baru perasan yang tu gambar orang. ingat simbol ape.

huhu~

farahroslan said...

gile. dye tak boleh fikir mcm tu. kak sue tu dah selamat da pun 5 tahun kawen.
dia kene pikir ape sebb jd sume ni
dah bukan jodh. jgn la nak terhegeh2.

my opinion are. tukar num, jgn layan perempuan tu and buat dekkk je kt dye. lama2 diam la tu.

p/s : semoga kak sue tabah. dugaan namanya ni

emieysandra said...

mmg desperate.

ezy eizyanie said...

pergh..org da kawen smpai 5tahun pown nak kaco? macam2 tol perangai manusia ni kan. memalukan betol. y da lepas tuh xpayah la nak dkenang.

p/s:k.sue.hope akk tabah ;)

Myra Arshad (: said...

lahaaiii. ada jugak eh orang mcam ni. get a life please. orang dah kawen bagai. pegi la carik orang laen :D

✿ cikcimi said...

saiko. =.="

ShAriLiZzaTi said...

::Erm..pd pndapt sy..wat xtau je kt org mcm tu..lme2 dia jemu la..jgn ckp ppe pn kt dia n jgn blas ppe pn..biar senyap je..nnti dia snyp la bila dh fedup..if dia wat hal..amik la tindakan..tq..

Natasha said...

huhuhuhuhuhu hebat!!!!!!!! ppuan nilah yg terhebat pernah aku kenal.......!!!! Tahniah Ain sebab awk berjaya buat kak sue bukan nama sebenar tuh bwak keluar taring dan kuku harimaunya.....

Intan sila keluarkan email yang dihantar kat ain tuh plakk...~!!!!

puteri katak said...

ish.. ain-si-perempuan-desperate nih.. tak malu sungguh.. entah entah, si ABG tuh da lupekan dia.. saiko sungguh..! campak je kat lombong ain-si-perempuan-desperate tuh..

peace..! :)

aisya said...

jenis perempuan yang tak boleh nak terima kenyataan.

hidayah ruslan said...

pempuan saiko!

♥CIK SHA♥ said...

perempuan ni sakit jiwa sebenarnye dak intan..kesimpulannye..ignore dan tak payah layan..

FieQa AfiQah said...

bg sy,wlopun die nmpk tdesak amat (in terms of terlalu syg & xleh lupekn)..tp kte xleh hentam die mcm tu je dgn ckp loser ke..bodoh ke..xtawu malu ke..etc.. sbb bile sumthng yg relate dgn perasaan,sape2 pun leh jd 'gile'.xkire lelaki atau pmpn..one day,kte xtahu yg Allah nk duga kte jadi mcm Ain tu ke kite xtahu..

agree dgn mishakma azam..kne slow talk or jumpe serentak dgn 3 3 org and explain.mke things clearer. biar bdk tu tahu..lambat laun bdk tu akn paham.cume die perlukn masa..insyaAllah..just tat kte kne fikir yg terbaik utk K.sue since die dh bkahwin.

=)

itafukada said...

budak tu kompem xkan dgr kalo kak sue tu yg nasihat dia.dia bkn kira pun.yg penting diri dia. so, penyelesaiannya, mintak laki kak sue tu sendiri taram dia cukup2.pompuan ni kalo laki tu sndiri kata xnak baru dia diam.kalo x, dia ingat dia ada harapan. padahal, hopeless..

Bitter Sweet Efiey said...

erm.... efy baca pun efy rasa skit hati taw... nyampah dengan perangai pompuan cam tu... xda perasaan langsung...

Alya Damia said...

xde owg len dia nk.yg dh sah jd milik owg 2 lah dia nk rbt kan...

che ANIS™ said...

tumpang type :

nak edit blog cenggini jugak sis intann :DD pliess pliess

NoRMa aZurA iSMaiL said...

pergghhh...bley dier email macam nie...tolong la...wat malu kaum pempuan jew...org da xlayan tu, xkan x fhm2 lagi??xmalu tol la..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13