Monday, June 27, 2011

.from a seafarer, to a motivator

.

Salam.

Belog I dah jadik macam belog gosip pulak sekarang neh sebab kes Ain Desperado tuh. Hik hik. So, mari kita tukar tune belog ke konsep asal iaitu comel, gedik dan manja. #EH YEKE? Keh keh keh. Cerita pasal boipren jom! Kikikiki. :-P

Hari neh nak cerita pasal pakwe I yang dulu adalah seorang pelaut dan kini telah menjadi seorang penceramah. Setiap malam I kena ceramah dekat telefon. Wajib oke. T__T Kalau tak dengar ceramah, kompem pagi esoknya akan pung pang pung pang bergaduh. =.=' I suka dengar dia ceramah walaupun I tak berapa nak ikut nasihat dia. Kalau I ikut, kang esok esok dia tak ceramah lagik. Tak best. Jadik tak trick I? :-P

Setiap kali dia habes kerja, dia akan call I dulu (punch card) dan macam biase, sesi soal siasat akan berlaku. Maka, berlakunya post mortem bagai. Dan soalan biasa yang I tanya, "Doang ada mintak nombor handphone sayang tak? Ada perempuan tak?" Errr..soalan berbaur jeles di situ. :-P Dan maka, I akan cakap, "Kalau doang mintak no handphone sayang, kasik no handphone kite! Kite kan P.A sayang." Gila jeles =.=' Mesti ah. Dia kerja hari hari jumpa orang. Bukan tanak percaya cuma sebagai langkah berjaga jaga. ^.^

neh tengah intebiu budak.

Dah macam adek badek dah I tengok doang neh.
Keh keh keh.
(Ampun Abang Is!)

Alamak, tak jelas pulak gambar Super K.

Tadaaaaaa...
Ntah apa lah yang pakwe I kelentong bebudak neh.
Huhuuuuu

But I'm so proud of you sayang... :')

Banyak lagik gambar laen. Tengok dekat SINI. Tak pun dekat SINI. Banyak sangat program dan aktiviti pakwe I neh sampai program dan aktiviti dengan I pun terbengkalai. Hukhuk. Tak pe lah. Demi sesuap nasi, I sanggup tunggu... :-) 

10 comments

mama ikhwan & Ikha said...

erk dah jadi penceramah ker? dah resign ker jadik pelaut? hehehehhe

cik nur said...

oke la jadi pencaramah pengalaman lain plak dari pelaut kan hehehe
nur ada kawan nak jadi tentera laut tanya kenapa nak nak jadi tentera laut dia kata dah bosan duduk darat boleh hehehe

intanurulfateha said...

mama ikhwan

heheee tatau lah kak. ni die keje dgn company bpk die. tp da asek ckp busan keje darat. rindu laut lettew :p

intanurulfateha said...

@cik nur

ni pun byk kali dah ckp, busan keje darat. >.<

Azalina M.Salleh said...

SMK Chaah Segamat??? betul ke... thats my old school.. huhu kampung i kat situ la...

Ana Farhana said...

wei dah dekat ngan umah aku tuu...
SMK Chaah......patut nya boleh singgh umah...huahuahua.....:P

intanurulfateha said...

@Azalina M.Salleh

haah..btul lettew :D

intanurulfateha said...

@Ana Farhana

mmg kene singgah ke? wek :p

eykameow said...

eyka confused sis. xpe latter sis story mory k...huk huk...bau2 nasi minyak je skrg...hihihih

intanurulfateha said...

@eykameow

ape yg eyka kompius? hihi

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13