Tuesday, June 7, 2011

.it just like a first date!

.

Salam.

Korang pernah tak rasa malu malu kucen bila jumpa boipren sendirik? Bila cakap, tanak pandang mata, tanak toleh kat muka dia. Lepas tuh muka dah blushing tahap 7 petala langit punya. Dem. I rasa ashamni time jumpa Super K Ahad lepas. =.=

Masa dia sampai dekat Pusat Paintball, I macam Alaaa segannya nak masuk dalam kereta. Tapi bila masuk dalam kereta, sumpah memang tak pandang muka dia. Salam cium tangan je. Lepas tuh borak borak biasa. Duduk memang statik pandang depan. Siap pakai seat belt agik. Huhu. On the way ke BP Mall, memang macam Alamak..apesal berdebar debar ni... Tapi I try to be relaks, bebuat cool.. Padahal dalam hati, Tuhan je lah yang tau..

Masa dalam kereta, Super K cakap dekat I, Cantik sayang abang ni. Hari ni cantik sangat. Sebelum sebelum ni pun memang dah cantik, tapi hari ni cantik sangat. Lepas tuh pandang I, senyum senyum. Dem. Tengah bawak keta, pandang depan lah woi! Pehal nak pandang pandang I pulak! Ggrr! Harus lah I terus bersila atas seat kereta tu lepas tuh menghadap cermin tingkap sebelah I. Malu punya pasal. Terus membelakangkan dia. Huhu.

Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya. Akal mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya. Dan hati mengatakan perempuan itu cantik atas dasar akhlaknya. :-)

I tau I tak cantik atas dasar rupa I pun. Mungkin pada ilmu dan akhlak I. Cewah! Perasan betul budak Intan neh. Kuikuikui. Tapi ada ke boipren yang tak puji gelpren sendiri? Ade ke? Walau buruk ashamne pun gelpren/boipren kita, mesti ada kecantikan di sebalik nya. Kan kan? Sebab tuh boipren kita tertarik dekat kita. Semua orang cantik. Tak kira dalam segi apa pun. Mungkin segi tiga atau segi lima. Keh keh keh.

Bila I malu, Super K pun jadik malu. Tadi masa dia call I sebelum dia tidur, dia cakap dia malu bila I malu. Dia cakap, I sekarang dah lain dan mungkin sebab rambut I dah lain dan mungkin jugak sebab dah lama tak jumpa I. Padahal baru 2minggu tak jumpa. Huhu. So masing masing rasa bongeng (malu). Huhu. 

Ye lah, masa first date dulu, rambut I kontot jer. Tapi duluuuuuuu, masa baru baru kenal, rambut I panjang okeyh! Nak sampai paras pinggang dah. Huhu. Lepas tuh, sekarang neh, I jarang freehair depan dia. I biasakan diri bertudung sebab dia cakap, dah kawen nanti, NO MORE FREEHAIR! Ok, baeklah bakal imamku..... (degil betul budak Intan neh kan? =.=)

Tapi ahad lepas, bila sampai rumah (balik dari dating), I ok je. Tak de pun rasa memalu kucen. Bila berdua je, duduk dalam kereta, I jadik pemalu semacam. Depan Mama, Abah, adik adik I, I relaks jer. Adoii..bila Super K dah balik rumah, baru I rasa menyesal sebab tak gunakan masa yang sebaiknya dengan dia. T___T

Serius lah I punya perasaan jadik laen macam. Masa dalam kereta, I siap remind Super K tentang peraturan yang I pernah kasik dekat dia dulu. Bila ingat balik, macam lawak pulak. Korang ingat tak? Klik SINI kalau lupa. Peraturan 1 : Jangan pandang Intan, jangan tenung Intan. Huhuhu. Neves bukan main agik. Siap tangan sejuk. Adoii..malu gila ah time tuh. Apesal ntah I tetiba jadik pemalu. Heee..

Cuba bayangkan bila dia pergi belayar nanti. Standard seafarers belayar, 6 bulan laut, 2 bulan darat. Gila lah, 6 bulan tak jumpa. Bila jumpa mesti I rasa I perempuan paling pemalu dalam dunia. 2 minggu tak jumpa, lidah dah jammed, tak boleh berkata kata. Lagik ah kalau 6 bulan. OMG! Bak kata mokde I, setiap hari adalah first date bagi Sailorman dan Sailormoon. Keh keh keh.


Eh, korang ashane kalau jumpa boipren korang? Penah tak rasa malu malu macam I? Ke I sorang yang berperangai pelik ashamni. Huhuhu. :-P

*Tiba tiba sebak tengok vclip dalam entry neh*
*Once love, forever love :)

9 comments

~~zAnAfAhMi~~ said...

bila boyfriend bermula dgn kwn2 biasa, takde rasa malu.....akak la tu..tapi malu bila sentuh bab2 perasaan sebab dr kwn jadi kekasih, kan rasa lain...hehe...
salam kenal dari 'zanafahmi'

Heidi Shafiq said...

hmm...nk rse mcm ni jugakk.....:(

amber tiffany said...

hahah Intan sayang . pernah sekali rasa malu semacam . macam first date padahal kami dah setahun tghter dah . maybe sebab lama tak jumpa . tapi kelakar lah , makan kepsi pun dok tertib kemain. lepas tu taktahu apa nak cakap . both us dapat feeling yang sama . last2 my bf cakap ,'pehal macam first time meet huh? tak selesa lah' . hahahha -_-''

Hati Tisu said...

tu baru 2minggu , kalau 2bulan ... jgn tutop muke pakai tudung saji tau !!! hahaahhahaha .... bestnye perasaan tu =)

ctie anis said...

setiap kali jumpe mcm first time jumpe..bedebar gile.tapi sangat suke debaran tu..heee.. :)

Rtp Farra Arisha said...

hoping u're always be happy with the people around :)

icee-yah said...

aah..kalau si dia balik dari laut..mesti rase nebes gila..seminggu awal kena buat preparation dah..haha..

Siti Nuraishah said...

@~~zAnAfAhMi~~ yeah, sy agree sgt2 dgn anda. :)

NadShaf said...

nak masuk 5 tahun kapel, tapi setiap kali nak jumpa mesti tangan sejuk, dada berdegup kencang. bhahaha. macam tak masuk akal pulak.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13