Thursday, June 16, 2011

.logik ke? perlu ke? nak kena lempang ke?

.

Salam.

Ini adalah kisah benar yang menyayat hati dan sanubari. Banyak kali penulis mengelap airmata ketika menulis entry ini. Ok tipu. Gila gedik I neh nak tulis ashamni. Hak hak. Ok, mari perhatikan dialog di bawah.

A : Tahniah dah lapan tahun.
B : Ye. Dah lapan tahun I jadik adik you.
A : Kirim salam dekat family semua. Rindu.
B : Malas lah. Kirim salam sendiri.
A : Kata adik yang baik. Kena lah sampaikan salam.
B : Ye lah!
A : B, ada tak kawan kawan yang pandai ambil gambar kahwin?
B : Kenapa?
A : Kalau ada, boleh lah dapat harga kawan-kawan.
B : Jadi 9/10/2011 ni?
A : Tak. Sebab Mak Abah pergi haji. Clash dengan tarikh tuh.
B : Then bila?
A : Raya kot.
B : Tahniah.
A : Ucapan tahniah tu tak ada apa - apa makna. I tak happy pun. Tapi redha je. Apa-apa sms ok. Thanks. Bye.

------------

Credit : HERE

A adalah ex-boipren kepada si B lapan tahun lalu. A contact B secara tiba tiba untuk mintak tolong B carikkan wedding photographer untuk majlis perkahwinannya. Dan bakal isterinya adalah pilihan keluarga. #yeke?!

Persoalannya, perlu ke B tolong?
=.=

Kalau I jadik B, tak hingin I tolong!
*mode : jeles sebab ex-bf nak kawen dulu!*

Kah kah kah.

14 comments

cikbintang said...

uhhh...plsss larh nk tlg....perlu ke??saja bg jeles r tu....g suh bakal bini crikkn ahhaahakejam x???

Hati Tisu said...

tak payah ...

CikHaniBhulat said...

Sentap abes ni...Tolong je la..benda pon dah lapan tahun berlalu...tp kalo tersiksa jiwa raga, nurani dan jasmani xpayah la..

emieysandra said...

tolong je la, jgn nmpak sgt jeles/xpuas hati..ehehe

p/s : len sgt blog sis! kelip2 mata & yakin ini belog intanurulafateha ;)

akoo said...

huhu bny nye cam the ex tu sje je nak wat publisiti murahan..
mcm la xde org laen da nk mntak tlg..

aku yang jahat said...

xyah t0l0ng !hahaha

✿ emaxoxo ✿ said...

hahaha eee tak ingin nak tolong! puiiii :-P

intanurulfateha said...

@cikbintang

tau xpe nyah!

intanurulfateha said...

@Hati Tisu

tak hingin pon!

intanurulfateha said...

@CikHaniBhulat

huhu kan? :p

intanurulfateha said...

@emieysandra

kelip lagi skali! heee comel lah!

intanurulfateha said...

@akoo

tau xpe! ggr!

intanurulfateha said...

@aku yang jahat

mmg x teringin pun :p

intanurulfateha said...

@✿ emaxoxo ✿

sis pun same! :D

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13