Thursday, June 2, 2011

.love bite boleh buat kita saket jantung?

.

Salam.

Elehhhh cuak lettew baca tajuk entry I. Kuikuikui. Semalam, ada sorang geng kapal share cerita pasal love bite neh. Dia cakap, kalau buat love bite dekat leher, boleh kena saket jantung! Meh I copy paste dari ENTRY DIA

Daily Mail melaporkan seorang wanita separuh lumpuh selepas mengalami serangan sakit jantung sebagai akibat gigitan asmara yang dilakukan oleh kekasihnya. Wanita yang tidak dinyatakan namanya, dimasukkan ke hospital di Auckland selepas tidak dapat menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Kes itu dikatakan yang pertama seumpamanya pernah dilaporkan.

Para doktor mengesyaki wanita itu diserang sakit jantung walau pada mulanya gagal mengesan puncanya. Mereka kemudiannya memeriksa kesan gigitan asmara pada bahagian kanan lehernya. Di bawah kesan itu, mereka menemukan punca serangan sakit jantung berkenaan.

Gigitan asmara itu menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah itu dan pembentukan darah beku. Darah beku itu kemudian mengalir ke jantung mangsa, menyebabkan dia mengalami strok.


Lepas tuh malam tadi, I cerita dekat Super K pasal hal neh. I memang suka baca belog orang lepas tuh cerita balik dekat dia. Alaaaa....kira macam bedtime stories untuk dia lah. :-P

Intan : Sayang, sayang! Nak tau tak? Tadi kan, kawan kite tulis dekat belog dia. Kalau buat love bite dekat leher kan, boleh kena saket jantung!
Super K : Memang lah. 
Intan : Eh, mana awak tau?
Super K : Kalau buat love bite dekat leher lepas tuh kantoi (bagi yang belum kawen),  lepas tuh kena marah. Mesti lah terus kena sakit jantung. Hahahaha. (gelak menganjing)
Intan : Dem. Siut jer kena kan orang ek! Gggrr! (tahan marah)

15 comments

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahahahhaa

adeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Cik Azizah said...

kahkahkah~ sweet la super k..lalala

missh chiorika said...

thanks for sharing ;)

Nurulchumel said...

Fuuhh.
kalau wat kat tmpat laen, boleh ke?
tak kena sakit jantung kan?
HAHA!

Iznie said...

hahaa...macam2 jer.... :D

Mr feckry said...

gua setuju dengan super k lu

iDa said...

br tow pasal tu.......
pasal dialog intan ngn super K tu...lawak laaaaa..hehehehehe....

bgus2....sgt2 menarik ....mcm iklan lak.....heheehhe

emieysandra said...

leh pulak super K pk cmtu yer.huhu.

cik momo said...

hai. lapar x? i nak bg u makan hati ni. sbb i nak share u punye post. hahaha. can i? :D

SyahmiFikri said...

ades! great alasan.. kah3

amber tiffany said...

really ? -_-'' omg fakta ke auta ni. but apa yg bf you cakap mmg betul -_-''

AyieN Adha said...

nk copy bole ? ngee~

cik nur said...

tuh kalokena sakit jantung tuh satu hal kalo yang jenis tak kawen lagi tapi tak ada segan ker apa tunjuk love bite kat org kdg2 yg dah kawin tuh segan nak tunjuk dekat org kan

Rowena Chasez said...

wuhuuuuu~
warning2..
tak boleh buat love bite..
pernah tau jumpa sorg mamat nie..
leher dia penuh love bite..
tapi dia ok je..
hahaahaa~

amranaiman said...

terjumpa artikel lama ni.. bahana gigitan cinta wooo :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13